Nesze!szer

Gyerekbarát étterem. Van ilyen?

2017. július 23.

 

 

 

fullsizerender_38.jpg

 

 

Kedves Sophie & Ben Garden!

Remélem, levelem pont jókor érkezik hozzátok. Arról szeretnék mesélni, milyen érdekes, mint inkább különös élményt szereztetek nekem az egyik este. Anyukaként vadászom az úgynevezett gyerekbarát helyeket. Aztán általában sorra csalódom. A jelzőt mindenki szépen használja, a kölykökre gondolva van valami rántott dinó az étlapon, meg két szétrágott ceruza a sarokban. Esetleg egy kiszuperált műanyag csörgő eldugva a sarokban. Olyan étteremben is megfordultam már, ahol a gyerekeknek szánt részt a nyitott konyha mellé tették, gondolva arra, a gyermekek illedelmesek és be nem másznak a forró lábasokhoz és égő olajhoz. (Nyilván az angol királyi család fegyelmezett tagjait várják...) Jártam már úgy, hogy a gyerekbarát jelző annyit nem takart, esetleg legyen egy műanyag pohár, hogy ne törje ripityára esetleg a még nem olyan ügyes csemete. Szóval, sokan gyereket nem láttak közelről és csak úgy használják a gyerekbarát jelzőt. Ennyi az epilógus. 

img_1420_1.JPG

 

 Egy hétköznap délután-este nálatok jártunk, Hidegkúton. Ez azért is különös, mert gyerekkel együtt, még az életben nem tartózkodtam ennyit egy helyen. Hattól kilencig. Különös élmény volt. Magam sem hittem el, amikor elindultunk haza, hogy ennyi az idő. Talán a titkokot az lehet, hogy két apuka gondolta úgy, a városi menő hamburgerezőjét kihozza a második kerületbe, frranciásítja és tényleg gyerekbarátosítja. Olyanok, akik láttak már gyereket közelről. Berendeztetek egy külön játszószobát is a leendő kis vendégeknek Kis konyhával, fa játékokkal, rajzolnivalóval. A kertben mászóka is van és csúszda. És locsolni lehet. És ejtőzni egy kis tengerpartról hozott napozó kabinban.. És szaladgálni. Ja, meg jókat enni, nem mellesleg. Ami fura volt, hogy itt nem néztek fura szemmel a gyerek fura kérései miatt. És még azt is megkérdezte a kedves pincérnő, milyen színű szívószálat hozhat a csemetének. Ez szimpatikus. Talán Ausztriában találkoztunk ezzel így, ebben a formában. Olyan polgári kultúra, kerti kivitelben. Az ételek eléggé bejöttek, igazi bisztro kínálat. Michelin csillagos séf kreálta, érezni a gondosságot a falatokon. A kecskesajt steaket céklasalátával bármikor újra fogyasztanám, szóljatok, ha véletlenül valamiért marad a konyhán. Az valami remek, de tényleg. A burgereitek is büntetően jók és a krumpli is finom. Van gyerekmenü is és a desszertek is  finomak, bár nem mindet ettük végig, ugye... Illetve kiemelném az amerikai hosszan sült oldalast, illetve a mogyorótalpas sajttortát karamellel-banánnal. Az atmoszféra is szuper. Letisztult, de közben eklektikus minden. Lehet beszélgetni, hosszan ejtőzni, különleges limonádét szürcsölni. Ha eleredne az eső, akkor pedig bent enni. Felemel, elemel és feltölt az egész. 

Egy apró észrevétel: talán felkerülhetne a gyerekek szánt részbe valami teljesen sima tiszta is az étlapra, sok pici csak ezt szereti. Egyébként minden csodálatos volt. Azt hiszem, én ide fogok pihenni járni, hétvégi ebéd, vagy vacsora címszó alatt. Köszönöm, hogy megismerhettem az élményt, tényleg milyen is egy gyerekbarát étterem. Ígérem, jövő héten is megyünk, láttam is, hogy lesz valami bbq nap. Ott leszünk, ott eszünk, bár lehet, hogy most már még több gyerekkel érkezem majd! 

Ps. sok ilyen igazi gyerekbarát helyet még! 

Ps 2: a Sophie&Ben Garden facebook oldala ITT található, a Hidegkúti út 81. szám alatt vannak egyébként. 

 

 

 

fullsizerender_36.jpg

 

fullsizerender_30_1.jpg

 

fullsizerender_33.jpg

 

fullsizerender_35.jpg

 

fullsizerender_41.jpg

 

 

 

fullsizerender_39.jpg

 

fullsizerender_43.jpg

 

 fullsizerender_40.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7312681161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása