Nesze!szer

Energiavámpír riadó!

2017. július 16.

 

 

bench-1853958_640.jpg

 

Az energiavámpírok legfőbb ismérve, hogy a másodperc töredéke alatt képesek kiszívni belőled az életkedved. Mellettük gyakran érezheted, az élet épp olyan, mint a rossz filmekben. Amikor már azt hiszed. hogy a rossz fiú meghalt, hirtelen előugrik és letámad.

Önsegítő könyvek millióit elolvashatod a témával kapcsolatban, biztos lehetsz benne, hogy valamennyiben szerepelni fog egy „Ha már nincs a hasznodra, szabadulj meg tőle”-féle okosság, arról azonban még nem született remekmű, mit tehet az ember lánya, ha az energiavámpír történetesen pont az egyik legjobb barátja. Tegyük fel, hogy ismeritek egymást ezer éve, ennek ellenére gyakran megesik, hogy a beszélgetéseitek leginkább egy randihoz hasonlítanak; ideges lesz, ha nem veszed fel a telefont, nem válaszolsz rögtön az üzeneteire, ha pedig ne adj’ isten, néhány hétig nem tudtok találkozni, kitör a harmadik világháború, ráadásul a csajos programjaitok sem szólnak többnyire másról, mint barátosnéd elfuserált szerelmi életéről.

Ha mindennek ellenére mégis úgy érzed, kitartanál mellette, hiszen ez lenne a barátság lényege (ha tényleg nagyon lehúzó - tényleg mondj viszlátot neki), és egyébként számtalan dolgot megéltetek már együtt, mi amondók vagyunk, ne dobd a kukába az egészet, inkább nyomj egy resetet.

Kezdhetnéd például a határkijelöléssel; ez nem önzőség, szimplán csak arról van szó, hogy mint minden kapcsolatban, a barátságban is mindkét félnek vannak bizonyos szükségletei, amikkel nem árt tisztában lenni. Mi az, ami leginkább zavar a viselkedésében? A véget nem érő panaszkodás? A túlzott borúlátása, netán a dolgok túldramatizálása?

Azonosítsd magadban ezeket a dolgokat, döntsd el, mi az, amit már nem tudsz tolerálni, és a legközelebbi „energialecsapolás” előtt higgadt, de határozott hangnemben biztosítsd afelől, hogy szereted, és törődsz vele, de XY témáról nem szeretnél beszélni, és nem azért, mert nem érdekel, hanem mert úgy gondolod, ez a beszélgetés nem vezet sehová, és végül elvész az együtt töltött értékes időtök. (Meg aztán a barátság arról – is - szól, hogy hajlandóak vagyunk kompromisszumot kötni a másik kedvéért. )

Nézzetek szembe bármilyen problémával, ha a barátságotok őszinte, bizonyára ezt a próbát is kiállja. Ha mégsem, akkor talán tényleg itt az ideje az elengedésnek...

Nesze!Dóri

Képek:pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2312667981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása