Nesze!szer

5 ok, amiért bátran tehetsz fel lila rúzst

2017. június 25.

 

 

lilakezd.jpg

 

 

Szinte halljuk, ahogy kimondod: szép, szép a lila, de másokon egészen biztosan jobban mutat. Tévedés. Szerintünk ugyanis a lila az új vörös, és rögtön öt okot is mutatunk, hogy ezt bebizonyítsuk.

1. Mindenkinek jól áll

Úgy is fogalmazhatnánk; a lila átmenet a hideg és a meleg árnyalatok között, ráadásul számtalan árnyalata közül válogathatsz: levendula, liliom, fukszia, padlizsán, ibolya, szilva… ezekből legalább egy tutira passzol hozzád. Ha visszafogott sminkre vágysz (netán fehér a bőröd), kísérletezz világos árnyalatokkal (levendula, liliom), az olíva árnyalatú arcbőrön pedig érdemes kipróbálnod az ibolyát és a szilvát. Végezetül a legmélyebb tónusok gyönyörűen mutatnak a sötét arcbőrön.

2. Kísérletezz a rétegekkel

Ugyanazzal az árnyalattal különböző hatást érhetsz el attól függően, mennyi réteget kensz az ajkaidra. A lényeg, ne riadj vissza a kísérletezéstől!

3. Változatos textúrák

Krémes, matt, fémes, csillogó, sima; hogy csak párat említsünk a lehetséges textúrákból, amelyek kiválasztása éppen olyan fontos, mint maga szín. Ha a félénk típust képviseled, a krémes állagban biztosan nem fogsz csalódni (értsd. nyugodtan viselheted akár a munkahelyeden is). Ha pedig a feltűnést kedveled, vedd metálosra vagy mattra a figurát. Mi a helyzet velünk, többiekkel, akik a két stílus között állunk? A szatén rúzsokat nekünk találták ki, hiszen azok se nem túl fényesek, se nem túl mattosak.

4. A rúzs öltözet

Ezentúl gondolj úgy a rúzsodra, mint az önkifejezés lényeges elemére. A legegyszerűbben úgy tudod a ruhatáradhoz igazítani, ha törekedsz a kontrasztra; ha az öltözéked szolid, a rúzsod legyen fényes vagy metálos lila, ha pedig feltűnőbb darabokat viselsz, válassz egy matt árnyalatot.

5. Nincs szükséged többre

A lusta szépségek jól tudják, hogy elég egy jól megválasztott szín az ajkaidra, és kész is a tökéletes makeup. Esetleg egy leheletnyi alapozóval, színezett hidratálóval és fekete szempillaspirállal lendíthetsz a dolgon, de a megjelenésed ezek nélkül is magával ragadó lesz.

 

Mielőtt nekilátnál

Nincs az a szín, ami jól mutat a cserepes ajkakon, ezért első körben radírozd át finoman ajakradírral (házilag is elkészítheted egy kevés barna cukorból és mézből), töröld le, majd hidratáld ajakápolóval.

Jöhet a színezés: a halvány árnyalatok felviteléhez segítségül hívhatod ujjaidat, és finom mozdulatokkal felviheted a rúzst, vagy használatod közvetlenül a tubusból. Ha azonban matt vagy metálos végeredményt szeretnél, precízebbnek kell lenned; ebben segítségedre lehet egy rúzsecset, amelyet először ajkaid közepén alkalmazz, majd kontúrozd el a sarkak felé haladva. Az ajakceruza pedig nagy hasznodra válhat, ha félsz, hogy kimész a vonalból.

Nesze!Dóri

KÉPEK:

http://makeup-styles.net, pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7012613869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása