Nesze!szer

70 felett is van élet, sőt! 3 szupergirl tanácsa

2017. június 13.

 

 

emilykezd.jpg

 

Vajon mikor kezdünk el először foglalkozni az öregedéssel? Mikortól érezzük úgy, hogy eljárt felettünk az idő? Egyáltalán miért zavar bennünket az öregedés? Mindenkinek megvan a maga válasza a fenti kérdésekre, de ne keseredjetek el, inkább fogadjátok meg Emily, Barbara és Beatrix útravalóit, akik minden bizonnyal megtalálták a fiatalság titkát.

Emily Lemer, 77 éves

Néha napján eszembe jut, hogy három év múlva nyolcvan éves leszek...de aztán úgy vagyok vele, hogy na és? Kit érdekel? A lényeg, hogyan szeretném eltölteni. A jelen pillanatban kell maradnom és nem az öregedésen aggódnom. Soha nem is gondoltam rá. Légi utas kísérőként dolgoztam 36 évig, lefoglaltak az európai, a közel-keleti utazások, na és persze a rengeteg buli, ami a munkámmal járt. Mindvégig remekül éreztem magam, éppen ezért nem viselt meg sem a 30., sem a 40. születésnapom” A tanácsom, hogy őrizd meg a fiatalságodat azzal, hogy vélekedsz magadról szánalomra méltó öreglányként. Tölts sok időt fiatalok társaságában, ismerkedj, amennyit csak tudsz, és semmiképpen ne gubózz be! És a legfontosabb: ne aggód halálra magad. Amíg van elég pénzed ételre és lakbérre, nincs mitől tartanod. A rengeteg túlóra nem vezet sikerhez, hidd el! Inkább törekedj arra, hogy megtaláld az egyensúlyt a munka és a szórakozás között. Adj időt magadnak, hogy megtaláld az egyensúlyt, és legfőképp adj időt magadnak a játékra, a felhőtlen időtöltésre, mert csak így maradhatsz lélekben fiatal.

 

beatrix-emily-lemer-barbara-flood-may-2017-man-repeller-23-of-34.jpg

 

Barabara Flood, a kortalan

Ha azt mondod az embereknek, hogy 65 vagy 94 éves vagy, ők kapásból elkezdenek számolni, és azt gondolják: „Ó, egy igazi őslakos.” Ellenben ha látják rajtad, hogy magabiztos vagy, eszed ágában sincs az éveket számolgatni, hiszen még annyi terved van, lehetsz te 20, vagy akár 100 éves is, a személyiséged varázsa mindenkit levesz a lábáról és el is felejtik, korábban miről beszélgettetek. Tény, a tested változik, betegségek jöhetnek (jönnek), de amíg a tudatod ép, és úgy érzed, előre haladsz, nincs mitől tartanod. Tapasztalj, tanulj, de ne bánkódj semmin, és ne érezz bűntudatot! Mert a bűntudat megbénít, ez pedig egy idő után borzasztóan unalmas. Járj színházba, moziba, múzeumba vagy táncolni, a lényeg, hogy mozdulj ki!

 

beatrix_ost.jpg

 

Beatrix Ost, 77 éves

Amíg fiatalok vagyunk azt hisszük, örökké élünk. Soha nem gondolunk arra, hogy holnap esetleg meghalunk. A halhatatlanság illúziójában élünk. Bár én magam nem félek a haláltól, háborús időszakban nevelkedtem, amelyben a halál éppoly magától értetődőnek számított, mint az élet. Ha adhatnék egy tanácsot a fiatalabb énemnek, azt mondanám légy bátor, ugyanakkor óvatos. Hallgass a megérzéseidre! És ne bánj meg semmit: a megbánás nem visz előre. Egyszerűen ne ismételd meg, amit elcsesztél. És törődj a testeddel. Add neki mindenből a legjobbat, tekints rá úgy, mint egy házra, amit gondoznod kell, különben előbb-utóbb a fejedre dől. Hiszen hogyan is működhetne rendesen, ha elárasztod méreggel? Ami pedig a divatot illeti: ne a lottó ötöstől várd, hogy stílust teremtsen! Gazdálkodj abból, amid van, keresd meg a számodra legtökéletesebb darabot és viseld büszkén! Ne törődj az értelmetlen kritikákkal, hülyeség az egész. A tested a legnagyszerűbb ajándék, amit kaptál, szeresd hát és hozd belőle ki a legjobbat!

Nesze!Dóri

Forrás: manrepeller

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7112581067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása