Nesze!szer

Benned is ott bujkál egy Wonder Woman

2017. június 04.

 

wonderwoman.jpg

 

 

Legendák szólnak a szépséges amazonról, aki maga mögött hagyta szülőföldjét nem kevesebbért, mint a világ megmentéséért. Vajon egy újabb jelmezbe bújt, z-kategóriás karaktert, netán egy példaképet köszönthetünk az első női szuperhősös filmben?

Előre leszögeznénk, hogy írásunkat nem hivatalos filmkritikának szánjuk, abból szép számmal akad mostanság a világhálón, elég csak bepötyögni a Wonder Women jelszót. Mi inkább reflektálni szeretnénk az egyik bírálatra, amit a napokban olvastunk. E szerint a Csoda nő nem egyéb, mint egy butuska libuska, aki világmegmentő harcosként parádézik a filmvásznon közel két és fél óra hosszán keresztül. Ha az érem egyik oldalát nézzük, a legújabb DC film valóban nem egyéb, mint egy émelyítő cukormáz, amit Hollywood megpróbál lenyomni a torkunkon. Végtére is, égig érő combokkal, hullámos, derékig érő hajkoronával, na meg férfiakat megszégyenítő balhorgosokkal nem nagy kunszt wander wumennek lenni. Ahogy az is igaz, hogy a valódi hősnők többnyire ismeretlenek, hiszen nincs se pajzsuk, se kardjuk, se menő hacukájuk. Ők „csak” teszik a dolgukat csendben, anélkül, hogy cserébe rivaldafényt kapnának. Ilyenek a hétköznapi szuper nők.

Ennek ellenére szerintünk van valami közös bennük és a képregény alapján életre keltett Diana között; elhiszik, hogy ezt a világot csak a szeretet képes előremozdítani, és szép lassan kihúzni abból a kátyúból, amibe mi emberek a hosszú évek alatt belesüllyesztettük. Bátrak, mert ha az élet választás elé állítja őket, és dönteniük kell, hogy nem tesznek semmit vagy csinálnak valamit, biztosra vehetjük, az utóbbi mellett teszik le a voksukat. Mert mi teszi az igazi hőst? Nem a testalkat, nem a fegyverek, sőt még csak nem is a szupererő. Egyedül az számít, mi az, amiben hiszünk. Aki pedig a szeretet erejével cselekszik, tegyen bármit, a világ számára biztosan hőssé válik. Számunkra ez adja a Wonder Woman varázsát, és azt gondoljuk, ebben a világban, amelyben sok helyütt sajnos még mindig bevett szokás láthatatlannak titulálni a nőket, - különösen a jövő generációjának- szüksége van egy Csodanő-féle példaképre, aki megmutatja mire képes a jóság, a kitartás és a szeretet.

Nesze!Dóri

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2312563221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása