Nesze!szer

Szexi lábfejek... avagy mikor menjünk pedikűröshöz?

2017. május 26.

 

labsecret.jpg

 

Az égi áldást egészen rendesen kaptuk a héten, de azért nem hordhatunk mindig zárt cipőt. Főleg, hogy annyi szép szandált lehet kapni!  Ilyenkor előbújnak a lábfejek és aki nem tartja karban az év miden napján (de szép képzavar!) a lábait fel kell hogy készüljön a nyári időszámításra. (A cipős időszakban sem kell lemondanunk az ápolt lábakról, illetve két pedikűr között is vagy kitolható az alkalmak közti idő vagy csupán csak extra gondoskodás. Az otthoni lábápolás lehetőségeiről korábban irtunk ITT.)

1. Mikor menjünk pedikűröshöz?! Nos 18 éves kor felett minden tavasszal érdemes beiktatni legalább egy alkalmat. Persze vannak baba talpú fiúk, lányok de ez már az az időszak amikor a divatcipők, sportolás, rosszul megválasztott bakancs nyomot hagy a lábfejen. Sajnos.

- Ettől eltekintve, ha fürdés után a sarkaknál, a nagy lábujj szélén, a kis lábujj külső felén kifehéredik a bőr, akkor sajnos nem csak arról van szó, hogy száraz bőrtípussal rendelkezünk (igyunk sok vizet) ,hanem bizony az bőrkeményedésre tettünk szert. Ha a lábunk a harisnya, az ágynemű és finom anyagokkal való találkozáskor akad és még akár sercegő hangot is ad - na, akkor sem állunk jól és jobban kell figyelnünk magunkra. 

- A talp lábujjakhoz eső részén, jó esetben puha felületet találunk, azonban a magassarkú cipők viselése miatt ezen a részen igencsak meg tud keményedni a bőr. Ekkor is kell a pedikűrös! 

- Ha egy pontba koncentrálódó fájdalmat érzünk és ki is tudunk tapintani egy (változó méretű) a bőr alá eső keményedést, az a tyúkszem. Ezt mindenképpen szakemberrel kezeltessük, mert nem mindenkinél válnak be a házi praktikák és az otthoni készítmények. sőt... nagy bajt is okozhatunk a farigcsálással. Akinek volt tudja milyen fájdalommal is tud "járni". 

- Ha úgy látjuk repedt vagy repedni fog a bőrkeményedés,  ez főképp a sarkon szokott előfordulni. Sajnos a repedés nem csak esztétikai probléma, ha nem foglalkozunk vele akár teljesen megszakadhat a bőr, vérzik fájdalommal jár és tárt karokkal várja a kórokozókat. Súlyos esetben nem lesz elég egy alkalom a helyre állításhoz illetve gyógyulási idővel is kell számolni.

 

2. Mikor ne menjünk pedikűröshöz?!

-18 év alatt csakis indokolt esetben, egyébként várjuk ki a kis felnőtt kort 

- Ne menjünk ha nyílt sérülés van a lábfejen, vagy akkor, ha véresre dörzsölte a lábat a szandál. Butaságnak tűnhet leírva, de nem egy ilyennel találkoztunk már a gyakorlatban.

- Ha olyat látunk a talpunkon mintha picuri foltban hámlana és fura pötty lenne benne középen. Ez talpi szemölcs , ezen nem tud segíteni a pedikűrös, tovább fertőzés veszélye miatt nem is ajánlott hozzá nyúlni. Ekkor irány a megszokott patikus néni, rosszabb esetben a bőrgyógyászat.

- Ha vízhólyagunk van , de egyéb gondunk nincs akkor feleslegesen mennénk. 

- Fertőző bőrbetegség esetén ugye ne menjünk...

 

3. Mire figyeljünk, figyelhetünk, ha pedikűröst keresünk!

- Amennyire lehetséges, ismerősön keresztül keressünk szolgáltatót, hiszen a legfontosabb hogy bízzunk a pedikűrös szaktudásában. Ehhez jó, ha nem csak beesünk valahol az ajtón hanem referencia alapján választottunk.

- Szolgáltatás közben ha fájdalmat érzünk, mindenképpen jelezzük, esetleg kérdezzünk rá az okára biztos ami - biztos 

- Ha nagyon vastag kemény, repedt bőrkeményedést távolítanak el , utána előfordulhat hogy érzékeny lesz a talp. Ez igazából szokatlan érzés, de jelentős fájdalommal nem járhat, 1-2 nap alatt el is kell múlnia. Amennyiben nem múlik, nem jó szakembert választottunk!

- Nagyon fontos és egyáltalán nem bagatell dolog. Ha krémes a lábunk és még nem szívta be a bőr, ne induljunk el, bármilyen fontos dolog miatt is kell sietnünk. Egy törött lábbal kevésbé fogunk odaérni bárhová! 

- Ne szégyellj pedikűröshöz járni. Sajnos, még mindig sokakban van egy ilyen: de most reszelgetni fogják a talpamat finnyásság! Egész nap hordjuk a lábunkat, megérdemli, hogy törődjünk vele!

- Kismamáknál például a plusz súly miatti terhelés okán alakulhat ki bőrkeményedés, nekik szuper segítség egy pedi amikor már nem érik el a lábfejüket. És milyen jó egy kis lábmasszázs is utána! 

- Fodrász előtt sem festjük be a lenőtt hajunkat mert ciki, azért megyünk hogy megszépítsenek. Ez igaz a pedikűrösre is.

Brigi, a Secretnails körömszalon tulajdonosa, az üzlet facebook oldala ITT található. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5212541631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása