Nesze!szer

5 helyzet amikor ne hallgass rájuk! - csak magadra

2017. április 24.

 

 

aranyhalas_hajas.jpg

 

Amennyiben úgy élné az emer az életét, ahogy mások gondolják, mondják, soha nem élné a saját életét. Íme, néhány tanács, ami arról szól, hogy nem mindig kell mindenkire hallgatnod...

- Hallgass a szüleidre, ők a legjobbat akarják neked - skandálták ezt a nagyszüleink anno nekünk. Ez úgy általában igaz. De általában. Mert nem minden szülő tudja úgy szeretni a gyerekét, ahogy az neki jó. Ráadásul, anyuka-apuka hajlamos túlfélteni a gyerkőcöt. Tehát azt mondja, inkább ne próbáld meg, jó lesz, ne mondjál fel, olyan rendes az a fiú... oké, csak te nem érzed jól magad vele! És nyilván egy rakás művész van, akinek a mamája azt tanácsolta: fiam, legyen egy rendes szakmád is... és aztán világhírű zenész lett...

- Apropó szakma! Jöjjeek a szakember. A szakember az mindig szakember, maga a tudomány fellegvára. Aha... csak azért tudjuk, hogy vannak olyanok is, akiknek a zsebük a legérzékenyebb testrészük, tehát a szervizben hirtelen kiderül, van még az autónak egy-két hibája, amit újabb és újabb húszezresekért orvosolnak majd. Vagy soha nem találkoztál még mosógépszerelővel, aki csak a kiszállásért elkért egy hatost, utána meg össze-vissza hadovált? 

- Orvos. A doktor maga az isten, maga a tudás, maga a hatalom - mi ezt hoztuk otthonról. Aztán néhány eset megtanította az ember lányának, hogy igen, kérdőjelezzen meg nyugodtan bármit, amit a doki mond. És esetleg nyugodtan menjen el egy másikhoz, aztán egy másikhoz. Egy barátnőnknek például így derült ki, hogy a babájának van egy veleszületett rendellenessége, amit csak a negyedik dottore fedezett fel. Ne félj kérdezni a dokitól és ne félj időpontot kérni mástól! 

 

britney_gif_2.gif

 

- Barátnők. Nem minden barátnő igazi barátnő, ez azért az idők során kiderülhet. Így nem biztos, hogy az a tuti, amit a három hete megismert, már-már barátnőnek tartott szomszéd irodista csaj tanácsol neked. Lehet, hogy pont a pozidra fáj a foga? Vagy? 

- Fogyókúrás tanácsok. Ami bejött Marikának, nem biztos, hogy nálad is működik. Egy ismerősünk valami fogyókúrás csokival fogyott sok kilót. Hát, egy másik ismerősünk két nap után nem bírta tovább. Van, akit az fogyaszt, ha nem eszik húst. Egy vércse típusúnak ez maga lenne a mortal kombat. Van, akinek bejön, ha este hat után nem eszik semmit Van, akit meg az éhen halás küszöbére jutna, mert gyors az anyagcseréje és egy nap minimum ötször eszik...  Egy dolog biztos, ha kevesebbet és kevéssé hízlalót eszel, ráadásul sportolsz is - fogyni fogsz. Ugye, hallgatsz ránk? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1512450519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása