Nesze!szer

Csókoljuk a napsütést, ezért most változtatunk néhány szépséges dolgon!

2017. március 29.

 

 

napcsok.jpg

 

Tegnap beköszöntött a kora nyár, huszonkét fokot mértünk és dobáltunk le magunkról mindent. Na jó, nem mindent. Viszont, ilyenkor az ember kénytelen a hirtelen jött meleg miatt néhány beauty rutinon változtatni. Neked is ügyelned kell, mondjuk is, mire.

- Tessék elfelejteni azokat az alapozókat, bb és cc krémeket, amelyekben nincs fényvédelem. SPF, SPF és SPF, ilyenkor erre kell lecserélni mindent. Kötelező a fényvédelem, ha nem szeretnénk újabb szeplőket, májfoltokat és az idő előtti öregedésre sem vágyunk. Természetesen minél magasabb SPF tartalommal válasszátok a dolgokat, ha lehet... egy jó 30-as már sokat tehet az érdekünkben. 

- Ne gondoljuk azt, hogy a szolárium előkészíti a bőrt a napozásra és majd jobban megy a barnulás. Tévhit, azt kell mondjuk. Ha szereted a szolit, menjél, persze, saját felelősségedre (mi nem vagyunk nagy hívei...). De a napozást majd a nulláról kell kezdened, ugyanúgy, mintha mentőautó színnel indultál volna. 

- Az erős illatokat finomabbakra cseréljük. Jöhetnek a virágos parfümök, a finomított változatok, esetleg később a testpermetek. Ne szennyezzük már ilyenkor a környezetünket a nehéz illatokkal, inkább hagyjuk meg az esélyt, hogy a cseresznyefák finomságát is megérezzük.

- Ilyenkor már ne menjünk mindenféle arcfehérítő kezelésre, mert nagyon veszélyes lehet a napsugarak miatt. Több kárt tehetünk, szaporodhatnak a májfoltok és egyéb barnás haverok, pont, amelyeket szeretnénk elűzni. Főleg, szülés után legyünk óvatosak ezzel.

- Most jelentkezzünk be még gyorsan végleges szőrtelenítésre, mert később már nehéz lesz úgy megoldani, hogy egy napig nap se érje a lábunkat. Persze, ezek a véglegesek egyáltalán nem véglegesek, de néhány évig sokat könnyíthetnek az életünkön, ha nem egy bokrot kell gondoznunk...

- Oké, van egy jó és egy rossz hírünk. Mindkettő ugyanaz. Jön a bikini szezon, ha már itt süt a napocska, ugye...  Most akkor alakformálásilag tessék turbóra kapcsolni. Jöhet az edzés, a diéta, a Power Plate, az InfraShape (ITT írtunk róla), vagy a futás. Bármi, ami ugye mozgás... a koplalást tessék elfelejteni, attól csak randa lesz az ember bőre. (Apropó, narancsbőr, arra is tuti megoldás az InfraShape!)

- Hajfestés. Nem árt ilyenkor átgondolni, a fények és a te tollaid hogy vannak. Nálunk itt erősen van probléma, minden festék vörösessé válik a hajunkon. Tehát, a fodrásznak tessék szólni, hogy kevesebb vörit keverjen bele a cuccba. Már, amennyiben nem vágyik répaságra valaki.

- Végül, de nem utolsó sorban. A napsütéssel együtt a növényzet is bedurran rendesen. És sokak orra, szeme is., melyet allergia szóval szoktunk illetni. Így ajánlott áttérni a vízálló szempillaspirálra például, ha valaki a könnyezésre hajlamos, de már szemfestékekből is találunk ilyeneket, ha nagyobb a gond.

- Még egy dolog, amire térjünk át ilyenkor. Felejtsük el a kis beszedhető D-vitamint és üljünk ki a napsütésbe, 4 óra után, amikor már nem olyan károsak a sugarak. Akár egy pohár aperollal együtt kiválóan feltölthetjük a vitaminháztartásunkat... 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6412384723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása