Nesze!szer

6+1 dolog, amivel ártasz a szépségednek... és ez nem szép!

2017. március 14.

 

 

artasz_a_szepsegednek.jpg

 

Igyekszünk időnk, energiánk és pénztárcánk függvényében mindent megtenni a szépségünkért. Ám sokszor nem is tudjuk, vagy nem akarjuk tudni, hogy mennyi mindennel ártunk saját magunknak, a kinézetünknek. Most felsorolunk néhány dolgot, ami ne felejts el, vagy pont felejts el, avagy mindig tarts szem előtt, mert ezekkel árthatsz a csodálatos szépségednek rendesen! 

1. Durva műszempilla. Nincs mese, mióta elterjedt a műpilla azóta borzalmakkal is találkozhatunk. Mindig jó szakemberhez menj, ha szeretnél sok d-set magadnak és ne kérj jóval nagyobbat, mint a saját, eredeti pillád. Egyrészt teljesen természetellenes hatása lesz, másrészt olyan szépen letöri a sajátjaidat, hogy némi idő elteltével már nem lesz mire építeni. És ki szeretne pillák nélkül pislogni a pasikra? 

2. Szolárium. Ez az, amiről bárki, bármit mond, teljesen egészségtelen. Gyakorlatilag néhány perc alatt sokkolod a bőrödet, ami nem tesz jót senkinek, csak a szalon üzemeltetője pénztárcájának. Az pedig, hogy D-vitaminban gazdagok leszünk ezáltal, már kiderült, nem igaz. Ha úgy érzed, jobb lesz a lelked ezáltal, menjél. De maximum havi 1-2 alkalommal és sírva könyörgünk, ne legyél narancssárga! 

3. Itt a smink, hol a smink. Amennyiben nem mosod le este a festéket magadról, gyakorlatilag egy rakás mérget dörgölsz bele éjjel a bőrödbe, amíg a párnán pörögsz. Vigyázat, reggel is tisztatsad át szépen az orcádat, mert az éjjeli méregtelenítési folyamat által még távozik egy kis szennyeződés! Ha nem hiszed, nézd meg a vattát! 

4. Nem megfelelő arckrémet használsz. Ezt onnan lehet tudni, hogy bármi is legyen a tégelyre írva, lehet, hogy húzódni fog tőle a bőröd. Ha 2-3 nap után is ugyanezt tapasztalatod, intsetek könnyes búcsút egymásnak. A krémeken nem érdemes spórolni, mert az olcsóbbak sokszor olyan technológiával készülnek, ami által be sem jut a hatóanyag a bőr megfelelő rétegébe. Álarcot meg farsangkor is viselhetsz, nem?! 

5. Nyomkodod a pattanásokat. Oké, ez lehet szenvedélybetegség is, hisz olyan jó, amikor azt érezzük: tiszta minden. De fontos tudni, hogy a koszos kézzel történő vagy a nem megfelelő nyomkorászás bizony komoly nyomot is hagyhat, esetleg mély kráterek vagy elfertőződés formájában. Amennyiben úgy érzed, azt a dudort el kell távolítanod, mosakodj be erősen és vékony papírzsepivel intézd el a randa kis kukacot! 

6. UV-védelem nélküli alapozót választasz. Amennyiben ma sétáltál, te is érezhetted, hogy bizony, már melegítenek a napsugarak. Ennek nagyon örülünk, régen vártuk már őket, viszont mindig-mindig kell a fényvédelem. Nézd át a sminkes cuccodat és mától ints búcsút a mindenféle SPF nélküli CC-nek, BB-nek, mert néhány év múlva nem fogsz örülni a nem megfelelő védelem miatt a barna pigmentfoltoknak a szemed alatt. 

 

emma_roberts.gif

7. Keveset mosolyogsz. Igen, tudjuk, hogy aki sokat mosolyog, ráncos lesz, de egy rezzenéstelen arcú gonosz öreg maminál lehangolóbb nincsen. Kacagj, nevess és röhögd ki a világot, mert ez úgy növeli a kisugárzásodat, hogy ehhez semmilyen új arckrém sem érhet fel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2812337721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása