Nesze!szer

A nap, amikor szivárvánnyal fürödtem

2017. március 01.

 

 

szivarvanyos.jpg

 

Nem szoktam szivárvánnyal fürödni. Sem felhő illatban zuhanyozni. Ráadásul, általában szappant használok, természeteset, mindenféle művi dolgok nélkül. De volt egy napom, amikor valaki felidegesített. Mondhattam volna jó sok ohm-ot és azt, hogy hát lezárásos év végén járok és a biztos volt valami kiegyenlítetlen karmám az illetővel, meg minden. De nem csillapodott a lelkem egyik spiri magyarázatomtól se. Ráadásul, villamossal közlekedtem, ami aznap tele volt. Nem bírtam az emberek illatát. Sokan voltak, nem igazán mosakodtak. Minden bajom volt. Néha én is lehetek nyűgös, nem?!

Így úgy döntöttem, leszállok és sétálok a nagy szélben. Kavargott a fejemben számtalan, szebbnél szebb gondolat.. meg csúnyák is nyilván. És akkor besétáltam egy dm-be. Nekem mindenre limitált az időm, de aznap valahogy húzott az ajtó. És akkor...akkor megláttam őt. Őt, amire vagy akire egyáltalán nem volt szükségem. Nem lett volna, ha valaki, akivel régen együtt dolgoztam, nem viselkedett volna oly csúnyán, hogy felhúzzam rajta magamat (persze, a karmaügyi hivatal majd benyújtja neki is a bírságot, tudom).

De a dm-ben megéreztem, hogy a világom rendben van, hisz megdobbant a szívem, ahogy megláttam ezt az egyszarvút és szivárványt együtt. Ez nekem kell!!! És már olvastam is a tusfürdő hátulján, hogy ez a kozmetikum bizony felhő és csillag illatú. Ez akkora ökörség volt, mely egyszerűen magával ragadott. És megvettem. Hazavittem. Este pedig a fürdésnél elővettem. Semmi, de semmi különös nem történt velem. Csillagokat sem láttam és a meghatottságtól sem felhősödött el a tekintetem. Édes, cukorkás illata volt ennek a szivárványos egyszarvú terméknek. Nem születtem újjá és nem fogytam hirtelen három kilót sem tőle. És nem lett sokkal jobb a kapcsolatom azokkal, akikkel eddig sem volt. az. A harmadik szemem sem nyílt ki és energikusabb sem lettem. Csak jó volt nekem.

És hogy van-e ennek a kis írásnak bármi tanulsága is? Talán annyi, hogy engedjünk meg magunknak néha totális ökörségeket is, akár egyszarvús csomagolásban. Például olyanokat, mint egy teljesen felesleges csillag és felhő illatú tusfürdő megvétele. Ezután is inkább az unikornisokat választom, mint a jellemtelen embereket... D

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2312304929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása