Nesze!szer

A New York Fashion Weekről jöttem, mesterségem címere: Maybelline

Fazekas Richárd sminkes

2017. február 24.

 

 

ricsi_kint2.jpg

 

ricsi_brock.jpg

 

Fazekas Richárd sminkest a divat világában senkinek nem kell bemutatni itthon. És most néhány napja arra kaptuk fel a fejünket, Ricsi bizony a Maybelline sminkese lett és már ott is van a New York Fashion Week-en a legnagyobbak között a backstage-ben. Nyilván kifaggattuk őt hazatérése után. 

 

- Nem sok férfi van itthon a sminkes szakmában. Neked honnan jött az ötlet és kitől tanultál?
-Tulajdonképpen egészen más szakmában tevékenykedtem azelőtt,hiszen mentősként dolgoztam és tanultam ami igencsak egy férfias szakmának számít azt hiszem s az, hogy én sminkesnek álltam. Es sok fejtörést okozott mind a család mind pedig a barátok előtt, mivel ahogy mondod, nem túl sok férfi tevékenykedik hazánkban sminkesként mert eléggé feminim szakma ez. Én is egy külföldi utazásom során, pontosabban Párizsban a La Fayette áruházban láttam, hogy egy férfi volt a Dior  sminkese és egy gyönyörű hölgy arcán dolgozott éppen. Na, én ekkor határoztam el magam, hogy ennek a hivatásnak szentelem az életemet,...Minden kezdetet a mesteremnek Titkos Berninek köszönhetek, aki mellett kb 4,5 évig asszisztenskedtem és hitt bennem.
- Milyen munkáid voltak az évek során, amelyekre nagyon büszke vagy?
- Nagyon-nagyon sok munkában részt vettem s mind mind más miatt volt számomra izgalmas vagy előremutató, magazinos divatanyagtól a videóig. Emlékszem, régebben örültem annak ,ha híres magyar színésszel dolgozgattam, aki számomra kedves volt pl Bajor Imre vagy Eszenyi Enikő. Imádta,,hogy egyre több modell ismerősöm, mi több barátom lett, s most meg már azon kapom magam ,hogy szupermodellekkel bulizok! Szóval imádom a szakmámat és nem bántam életem ezen döntését amikor ezt választottam. Üzenem mindenkinek, hogy merjetek váltani! 
- Hogy kerültél a Maybelline sminkese pozíciójába?
- Most ez lehet, hogy kicsit unalmasan fog hangzani, de egyszer csak jött egy telefon. Emlékszem, karácsony előtt egy nappal voltunk. Azt kérdezték a vonal másik végén: van-e kedvem a Maybelline New York magyarországi vezetősminkese lenni, s persze egyből igent mondtam....azóta hihetetlen gyorsan pörögnek az események! 
- Miként készültél a New York Fashion Weekre? Lehet készülni egyáltalán?
- Tulajdonképpen készülni erre nem lehet, hiszen ide csak a legjobbak jöhetnek a legrutinosabb szakembereket hívják. A rutin már szerencsére nekem is megvan hiszen 2003 ban kezdtem el a szakma tanulását. Csupán a nyelvet gyakoroltam előtte!
- Volt valami parád, álmodtad azt, hogy rosszul teszed fel a pirosítót mondjuk?
- Nem volt különösebb parám hiszen az előző kérdésre választ adván  a magabiztosság és a rutin sokat számít. De azért nem mondom, hogy az a bizonyos zabszem eszembe sem jutott.
- Milyen volt az első nap?
- A legelső napom New Yorkban egy egész napos továbbképzéssel kezdődött, ahol a legújabb anyagokkal és marketingfogásokkal ismertettek meg minket. A tényleges első napom szinte rögtön a mélyviz volt: két show egymás után eléggé erős nevekkel mint a Brock Collection és a La Perla bemutatója. .Amikor megnéztem a modell listát, azért pár percig magam sem hittem el ,hogy itt vagyok és egy picit kapkodtam is a levegőt,  de nem volt nagyon időm infarcktust sem kapni. Egyből ültették be hozzám az első lányt ,aki nem más volt mint Maartje Verhoef aki egy személyes nagy kedvencem s mint kiderült ő  volt a nyitó modell akik mindig kiemeltebbek a többinél. Tehát én sminkeltem aznap a legfontosabb modellt. Kész voltam! 
ricsi_la_perla.jpg
- Mennyire tanultál új technikákat?
- Rengeteg új trükköt, technikát tanultam, s nem csak sminkből hanem gyorsaságból, csapatmunkából s apróbb praktikusabb dolgokból.
- Ki volt a kedvenc alanyod kint?
- Kedvenc modellem Flávia Lucini volt aki egy ex Victoria's Angel. Majd két méteres magasságával nagy bundában érkezett a backstageba hatalmas mindet eltakaro Loewe napszemüvegben...rögvest elraboltam a sminkes székembe és egy nagyon szimpatikus, laza, kedves kis modellcsajt ismertem meg személyében akivel biztosan tartjuk majd a kapcsolatot. De fura volt még dolgozni Jourdan Dunnal, vagy Imaan Hammam, Tami Williams, Zenya Katava ,Elsa Hosk ,stb ....nagyon sok kedves emberrel találkoztam és ismerkedtem meg, őrület, hogy én voltam ez! 
- Milyen bemutatókon dolgoztál?
- Kicsit összefoglalva: a New York Fashion Weeken dolgoztam a Brock, a La Perla ,Jonathan Simkhai, Alice and Olivia, Cushine et ochs es Philipp Plein showjan. Huhhh, ugye? Nekem is hihetetlen még mindig! 
- Úgy hallottam, nagyon jól megtaláltad a helyedet a backstage hangulatban. Mennyire lehetett haverkodni a többiekkel?
- Azt gondolom, hogy ezeken a showkon a lányok fáradtak sokszor és eljellemtelenedik az ember. De szerintem mindenkivel meg lehet találni a közös hangot és ha kellett, akkor direkt magamra löttyintettem a kávém csak, hogy néha megnevettessem a lányokat .Sok sok barátot szereztem s valóban volt olyan amikor körém gyűltek a kollégák, modellek és mesedélutánt tartottam....szerencsére hamar feltalálom magam mindenhol! 
- Találkoztál magyar modellel?
- Utolsó nap találkoztam Alice and Olivia Shown a gyönyörű Szőke Kingával a Visage modell management leányával. Juj, hát nagyon megörültünk egymásnak, hiszen mi jó kapcsolatot is ápolunk egymással s persze mindig fura ,ha magyarok messzeföldön találkoznak véletlenül. Szuper volt! 
- Ezek után mi a karrieredben a következő lépés?
- Nincs okom panaszra a karrieremmel kapcsolatban, hiszen az álmaim rendesen valóra valóra váltak, mivel azt gondolom, egy sminkes karrierjének csúcsa ez ha egy fashion weekre hívják dolgozni. Hihetetlenül hálás vagyok a Maybellinnek és persze Sasvári Tündének. Nyilván rengeteg tervem, álmom ötletem van még a jövőre nézve. A legközelebbi lépcsőfok, hogy néhány nap múlva Párizsba költözöm és ott folytatom sminkes karrierem építését. De persze sok munkát itthon is elvállalok a közeljövőben is, szóval, nem tűnök el! 
Ígérjük, Ricsi mesél majd még nektek mindenféle sminkes trükköt, de addig is, olvassátok remek blogját ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1512287089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása