Nesze!szer

#freemelania

2017. január 22.

 

 

38648_melania-trump-donald-trump.jpg

 

Az elmúlt napok egyik legkedveltebb és legismertebb hashtag a világon a #freemelania. Miről is szól ez? Arról, hogy sokan nem értenek egyet Donald Trump elnökségével, a nőket olykor komolyan becsmérlő nyilatkozatairól és arról is, hogy látható, mennyire nem érzi jól magát ebben a házasságban. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nagyon nem úriember a férje, aki most az Egyesült Államok első embere lett. A mai tüntetétéseken is szerte a világban olvasható volt a #freemelania a táblákon. De ki is ez a Melania?

 

young_melania2.jpg

young_melania.jpg

 

A first lady Szlovéniából származik, illetve Jugoszláviából. 1970 április 26-án születetett, tehát itt megjegyezhetjük (persze nem tudjuk az ascendensét), hogy Bikaként a földi javak igen fontosak számára. A vagyon ugye, például... Sokat nem tudunk a gyerekkoráról, csak annyit, hogy apja sofőr volt, aztán autókereskedő édesanyja pedig ruhagyári tervező. A legenda szerinte a későbbi first lady 17 esztendős volt, amikor egy fotós felfedezte, mert nagyon szép magas volt és volt benne valami extra. Melania ekkor még Melanija Knavs volt, később lett Knauss. A Look of the Year szépségverseny az első udvarhölgy lett és gyorsan lecserélte építészmérnöki mindennapjait a párizsi és milánói modellek életére. Ekkor elhagyta a j betűt és Knaussra változtatta a vezetéknevét is.

1996-ban egy modellügynökség révén került ki New Yorkba és jó irányba, felfelé ívelt karrierje. Olyannyira, hogy egy egy Fashion Week partyn, a híres Kit Kat Clubban találkozott Donald Trumppal, aki nem olyan régen vált el második feleségétől. Aztán jött a szakítás, majd az újra békólés. Ekkor, micsoda véletlen, Trump azt tervezte, a párt elnöki szerepéért indul - igaz, még a másik párt színeiben. 2004-ben meg is kérte az egykori jugoszláv modell kezét. A pikantéria az, hogy a floridai birtokon tartott esküvőjükön ekkor még Hillary Clinton is részt vett: barátként. (Ha hinni lehet a netes leírásoknak, pont ma van a házassági évfodrulójuk, január 22-én - az esküvőn egy 200 000 dollár értékű John Galliano kreációt viselt egyébként....)

melania-mama.png

 

Melanie szerepelt a GQ címlapján, a Harper's Bazaarban és még újdonsült anyukaként is készítettek róla képet fényűző és giccses otthonuk falai között. Mert közben az asszony életet adott Trump 5. gyermekének, Barronnak. Ő az a kis kamasz srác, aki a beiktatáskor az apja mellett lépdelt és zavartan igazgatta a haját. Az anyuka elmondása szerint tiszteli mindenkiben azt, amiben jó. Így sose kérte meg Donaldot, hogy cseréljen pelenkát a gyermeke alatt...

 

 

A férjénél 24 évvel fiatalabb first lady nem annyira szeret szerepelni (annak ellenére, hogy modell volt), számára első a család - nyilatkozta. Így, amikor reggel elviszi Barront az iskolába, utána kezdi el csak a saját dolgait intézni. Ékszert tervez, kozmetikai cikkekkel foglalkozik jótékonykodik, pilatesre jár és a női magazinok feltétlen híve. Egyébként 5 nyelven beszél és kiváló érzéke van a divathoz. Ezért is lehetett nehéz számára, amikor gyakorlatilag sorban mondtak nemet a tervezők arra a kérésre, öltöztessék a first ladyt a beiktatási programokra (is...) Azért Reem Acra, Ralph Lauren és Hervé Pierre segített. Ez utóbbi ruhát (felső kép, a bál) Melania és a kreátor közösen álmodták meg. Stílusos volt és szép, az egészen biztos. Az más kérdés, tényleg ki kell-e szabadítani és azt sem tudjuk, hogyan érzi magát a házasságában... csak egyet remélünk, Donald nem alakítja át a Fehér Házat a saját ízlése szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7612145579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása