Nesze!szer

Reggeli Nesze

beautyka 2016/07/31 20:59 komment

 

 

pomponos_cipi.jpg

 

Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. (...)

Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött.

Wass Albert 

A tudatosságról

beautyka 2016/07/31 19:12 komment

 

 

camaglia4-620x932.jpg

 

Mitől változhat a tudatosságunk?
– A minket érő külső és belső hatásoktól.
Mint említettem, abban a pillanatban, hogy fájdalmas krízishelyzetet élünk át, tudatosságunk összeszűkül, és univerzumunk mérete csökken. Minél több fájdalom ér minket, univerzumunk annál kisebbre zsugorodik.
Ha a változások rendszerint szenvedés árán mennek végbe életünkben, akkor egy idő után nem tudunk annyira regenerálódni, hogy univerzumunk újra kitáguljon. Sőt, egyre jobban összeszűkül, végül határa a test határáig húzódik vissza, azaz tudatosságunk már csak a saját testünkre terjed ki. Ilyenkor tévesen a testünkkel azonosítjuk magunkat, ami azzal jár, hogy felelősségérzetünk is csak a testünkre terjed ki, és nem érzékeljük a külvilágot.

Ha nincs valamilyen módszerünk arra, hogy tudatosságunkat ismét ki tudjuk tágítani, akkor egyre szorongóbbá, önzőbbé válunk, attól félünk, hogy még több baj ér minket, és elkezdünk védekezni.
Ma ez már nem úgy történik, hogy felsőbb erők segítségét kérjük, hanem megpróbálunk biztonsági óvintézkedéseket tenni, vagy kizárni mindent, ami veszélyes lehet. Például nem állunk szóba idegenekkel, magas kerítést húzunk a házunk köré, vagy mobiltelefonon ellenőrizzük gyermekünket a nap minden órájában.

Ám minél jobban védekezünk, annál kevésbé ismerjük meg a többi embert, és annál távolabb kerülünk az egymással való akadálytalan összekapcsolódástól, ami a lélek eredeti állapota.

Az elszigeteltség egyik következménye, hogy merevvé válunk, és így a további változások még fájdalmasabbak lesznek.
Ha pedig védekezünk a külső hatások, az új események és élmények, valamint a többi ember ellen, akkor megfosztjuk magunkat attól a lehetőségtől is, hogy új ötletek, információk és segítőkész emberek találjanak meg minket.

Aki tágabban tudja tartani a tudatosságát, vagyis az univerzuma nincs összerándulva, több dologgal találkozik, így könnyebben megtalálja a kiutat, a segítséget, amikor krízishelyzetbe kerül. Ha például egy jelentős anyagi kár éri és nem tudja tovább fizetni a hiteleit, akkor nagyobb eséllyel találkozik azzal, aki elmondja neki, hogyan ütemezze át hitelét.
Ez persze úgy tűnhet, hogy őt az égiek támogatják, de valójában arról van szó, hogy akinek elég nagy a tudatossága, az jobban a jelenben van, ezáltal képes kikormányozni magát egy-egy nehéz élethelyzetből.
Sőt, aki képes megérteni a kozmikus törvényeket, és vállalja a felelősséget élete történéseiért, akkor azt is átlátja, hogy mielőtt kár érte, ő maga hozott létre olyan diszharmonikus energetikai mintázatot, aminek egyenes következménye volt a veszteség. Így ahelyett, hogy a külvilágot okolná, folyamatosan tisztán tartja az univerzumát azoktól a hibáktól, amelyek később hasonló kríziseket, problémákat teremthetnek.

Milyen hibák fordulhatnak elő?
– Főként a helytelen cselekedeteink energia lenyomatai.
A Földön igazi hibának a gondolatvilágunkból kikerülő valós tettek számítanak.
Az ártó gondolatokkal csupán saját magunkat mérgezzük, mert általuk rossz tudatállapotba kerülünk, viszont másoknak nem tudunk ártani velük.
Tehát sosem a gondolatok okozzák a karmikus visszahatásokat, hanem a valóban az elkövetett tettek. Ezekkel azonban nagyon nehéz szembe nézni, hiszen önmagunk számára megemészthetetlen, hogy becstelenek, erőszakosak, vagy hazugok voltunk.
Mindannyian szeretünk pozitív képet kialakítani magunkról, ezért a hibáinkat elássuk a tudatunk legmélyére. S mivel a figyelmünk nagy része a hibák elrejtésére irányul, ezért a megcsappant figyelemmel arányosan a tudatosságunk is csökken.

Egedi-Kovács Melind: Szembesülés saját univerzumunkkal (interjú részlet)

 

 

tom-ford-orchid-makeup-collection-for-autumn-2016.jpg

 

A TF esetünkben nem a Testnevelési Főiskolát jelöli, és imádjuk ezt a rövidítést. A sminkek, mióta léteznek, eléggé közkedveltek és magunkat is a köz közé sorolnánk. Most az orchidea a fő motívum az őszi kollekcióban és nemcsak rúzsról beszélünk az esetben. (Egyébként fekete és bársonyos variációról van szó, tehát két kollekció tulajdonképpen.) Az Orchid Soleil illat mellé púder is érkezik, mindkettő elég szép, ahogy a rúzsok is. Az edp fő motívuma természetesen maga az orchidea, de azért tubarózsa és liliom is befért mellé és csipetnyi vanília is, az elmaradhatatlan pacsuli mellett. Akkor mi most így, egyben elfogadnánk ezt az egészet, nem válogatunk a virágok között. Köszönjük!

 

 

 

tom-ford-black-orchid-lipstick-perfume-and-powder-for-autumn-2016.jpg

 

tom-ford-velvet-orchid-lipstick-perfume-and-powder-for-autumn-2016.jpg

őszsminkorchideaparfümrúzsmakeuppúdertom-ford

Vidám vasárnap

beautyka 2016/07/30 19:57 komment

 

ferfiferfi.jpg

 

Aki önzetlenül szeret nem hozza le a csillagokat Neked, hanem hagyja, hogy kibontsd a szárnyaidat. Repülni tanít, hogy elérj a csillagokig.
Segítsége nem köt-elez, hanem old. Ajándéka nem nehezít, hanem könnyűvé tesz.
Úgy ad, hogy közben nem Ő válik nélkülözhetetlenné, hanem Te kerülsz közelebb önMAGadhoz.
Szerelme nem korlátoz, hanem saját korlátaidból is felszabadít, mert engedi, hogy Az légy, aki Vagy.

Botos Orsolya

 

playboy-models-now-and-then-60-years-later-nadav-kander-24-579b6959911e3_880.jpg

 

 

Érdekes kis csokorral szolgálnánk péntek estére nektek. Ők bizony mind-mind Playboy modellek voltak egykoron és most újra megfotózták őket. Van, akinél kereken 60 esztendő múlt el a két fényképezés között. Ők már lenyugodott nyuszi lányok, az egészen biztos. 

(Amennyiben tetszik a post, kattanj rá vidám közösségünkra a facebookon is ITT.)

Fent: Dolores Del Monte, aki jelenleg 82 esztendős és 1954-ben volt Miss Március.

 

Miss November a 75-ös esztendőből ma már ingatlanokkal foglalkozik, de 64 esztendősen is igen csinos.

playboy-models-now-and-then-60-years-later-nadav-kander-29-579b696b57b89_880.jpg

 

Candande Jordan sokat változott a szereplése óta (1979), jelenleg a hatodik x-et tapossa és kolumnista (újságíró)

playboy-models-now-and-then-60-years-later-nadav-kander-28-579b69679456c_880.jpg

 

A spárgával még mindig nincs nagy gondja a 65 esztendős Helena Antonaccionak, aki egyébként kutyákkal foglalkozik és 1969-ben mosolygott nyusziék oldalairól

playboy-models-now-and-then-60-years-later-nadav-kander-27-579b69645f338_880.jpg

Marilyn Cole Lownes Miss Január volt 1972-ben, 65 esztendős és újságíró

playboy-models-now-and-then-60-years-later-nadav-kander-26-579b6961b7ec9_880.jpg

 

Laura Aldridge 1976-ben pózolt a magazinnak és most lép a hatodik x-be, egyébként stylist és dekoratőr

playboy-models-now-and-then-60-years-later-nadav-kander-25-579b695dc23c7_880.jpg

 

 

taylorhilltopshop2016campaign01.jpg

 

Egy kiváló sort követve lett Carlie Kloss és Cara Delevingne után Taylor Hill lett a Topshop arca, vagy inkább képviselője. Giampaolo Sgura készítette a kampány képeit és a filmben bizony, egy négy lábú is főszerepet kapott... nem érdemtelenül, mert iszonyat cuki! Meg a ruhák is elég klasszak, még szerencse, hogy rendelni tudunk azért belőlük, ha már az üzlet megszűnt.

 

 

 

taylorhilltopshop2016campaign02.jpg

 

taylorhilltopshop2016campaign03.jpg

Reggeli Nesze

beautyka 2016/07/28 18:47 komment

 

inguna-butane-summer-fashion-editorial03.jpg

 

Kedves lányok, asszonyok! Tisztázzuk,ha a fiúkat, férfiakat akarjátok megkérni valamire, akkor általában: a finom utalások nem működnek! A nyomatékosított utalások nem működnek! Az egyértelmű utalások nem működnek! Mond el neki hogy pontosan, mit akarsz (néha így sem fog működni ),és egyszerűbb lesz az életetek.

Hollós Tamás

 

 

gg.jpg

 

 Hálásak vagyunk, amiért itt van már az első részlet az új Szívek szállodája sorozatból. És közben a Netflix azt is bejelentette pontosan, hogy az amerikai hálaadás ünnepen, november 25-én lesz a premier. Iszonyatosan várjuk Lorelai újabb poénjait és ez nem vicc! Ki volt a kedvencetek belőle? 

 

 

giorgio-armani-lip-magnet-2016-fall.jpg

 

Néhány dolgot mutatnunk kell a számotokra. Beauty termékeket, amiket igen várunk őszre. Az első az Armani Lip Magnetje. Nagyon erős színek lesznek, nagyon erős tartással. 8 órás tartás és bársonyos hatás. Mi mondjuk megőrülünk ezekért a színekért. 

 

viktor-rolf-bonbon-couture-fragrance_2.jpg

 

A Viktor & Rolf Bonbonja eddig is szerelmünk volt és most jön a Couture. Természetesen minden kiegészítővel. Az illatról az mondják, olyan, mintha egy csokizóban éreznéd magad. Ó, hát ennél jobb nem is történhet velünk, kérjük azonnal! 

 

chantecaille-fall-2016-makeup-collection_1.jpg

 

A harmadikat pedig látjátok. És biztos meg is értitek, miért vagyunk már szerelmesek ebbe a Chantecaille kollekcióba. Az oroszlán fejedelmi eleganciája ezzel a fémes csillogással ötvözve és végre nem arannyal, maga a gyönyörűség. Reméljük, legalább egy púderhez hozzájutunk majd...

+ 1

A Givenchy Superstellar Makeup variációval jön. Minden darab szépséges. De mutatjuk, mire fáj a fogunk nagyon. Na jó, inkábba szemhéjunk. Pompás lesz, pompás!

givenchy-le-prisme-superstellar-eye-shadow-palette-autumn-2016.jpg

Reggeli Nesze

beautyka 2016/07/27 18:43 komment

 

adriana-lima-divine-decadence-marc-jacobs-2016-event01.jpg

 

A baj nem arra való, hogy kikeveredjünk belőle, hanem, hogy megtapasztaljuk mélyen fekvő okát, és tanuljuk meg legyőzésének külső-belső taktikáját. A legtöbb ember azonban sem egyéni, sem közösségi tragédiáiból nem tanul - s ezért állandóan ismétli azokat. Szellemi mesterek legnagyobb szomorúsága, hogy az ember régóta semmiből sem tanul.

Müller Péter

 

 

baz.jpg

 

 Néhány napja a facebookon láttuk, egy ismerősünk leánykérésben vesz részt. Nem, nem a vőlegény és nem is a leendő ara szerepében, "csak" fehér ruhás kellék lesz egy romantikus pillanatban. Úgy hírlett, a Bazilika előtt lesz a momentum és a leendő menyasszony  mit sem sejt a dologról. Aztán pedig megláttuk ezt a kész filmet. És bennünket ez olyan, de olyan jó kedvre derített, főleg azután, hogy néhány napja csalódnunk kellett valakiben. Szóval: ilyen a szerelem, éljen, gratulálunk és sok boldogságot a leendő párnak! (Csajok, ti pedig ne fogadjátok el, hogy kihaltak a lovagok, mert íme, vannak még ilyen férfiak és ilyen érzelmek!)

Ui: most eléggé sokan nézik ezt a neten, nem véletlenül! 

Ui 2: amennyiben tetszett a post, csatlakozz vidám és romantikus közösségünkhöz ITT.