Tudtad, hogy mindannyiunk lelke mélyén ott lapul egy belső gyermek? Ez az apró gyermek a Te saját gyermeki éned, aki csak arra vágyik, hogy figyelj rá, hogy szeresd őt, és, hogy fontos legyen neked! Ő a te belső gyermek éned.

Ez a pici gyermek nagyon sérülékeny és érzékeny minden környezeti hatásra. Legyen az figyelemhiány, betegség a családban, válás, vagy csak egy kistestvér érkezése. A belső gyermek mindent szivacsként szív magába. Sorolhatnám még, de most nem ez a célom.

Egyszerűen csak tudatni szeretném veled, hogy mindig nagyon figyelj erre a pici gyermekre. Sokkal jobban, mint eddig tetted. Miért írom ezt? Mert tudom, hogy kisgyermekként mindent valóságnak élünk meg. Gondolj csak a mesékre. Mennyire beleéltük magunkat, mennyire hittük, hogy valóban megtörténik. És felnőttként is ugyanígy vagyunk, amikor nézünk egy filmet, vagy olvasunk egy regényt, és odaképzeljük magunkat a helyszínre, vagy együtt izgulunk a főhőssel. Megmaradtunk a lelkünkben gyermekinek. Ez nagyon jó! Hiszen ez a belső gyermek adja nekünk többek között a játékosságot, a kacagást, a ráérzéseket, az intuíciót, a kreativitást.

Keller Gyöngyi