Nesze!szer

A haj egy nő éke, így vigyázz rá!

2016. november 15.

 

 

tricovel_kezdo.jpg

 

Szeretjük, vagy nem szeretjük, de a hajunk minden áldott nap velünk van. A szem a lélek tükre, de azért lássuk be, a haj az első, amit valakin észlelünk. Igaz, nem léphetünk ki minden nap úgy az utcára, mintha Hajas Laci szalonjából jöttünk volna frissen mosva, de szeretnénk, ha jól nézne ki azért a frizuránk. Ám van, amikor hullik, amikor szálkásodik... nézzük kicsit meg, miről is beszélünk! 

 

Mi áll a hajproblémák hátterében?

A haj növekedésének és élettartamának alapvetően három szakaszát különböztetjük meg. A hajszál aktív növekedési fázisát (szakaszát) anagén fázisnak hívjuk. Ez a leghosszabb fejlődési szakasz, ami átlagosan 2-6- évig tart (ez durva, nem?!), amikor a hajszál folyamatosan növekszik és keratin képződik.  Ezt ugye esetleges betegségek, és tápanyaghiány lassíthatja (fontosak ugye a vitaminok!), egészséges állapotban a hajszálak kb. 85%-a van ebben a fázisban. Ezt a katagén, vagy átmeneti szakasz követi, amikor a haj növekedése megáll és a szálak megkezdik az átalakulási folyamatot. A hajszálak kb. 1%-a van ebben a szakaszban, a folyamat 2-3 hétig tart. A telogén nyugalmi vagy kilökődési fázisban a hajszál kihullása történik, de a gyökérrészben már új sejtek termelődnek. Ebben a szakaszban a hajszálak aránya a teljes hajállományhoz viszonyítva kb. 14%, ez a stádium 2-4 hónapig tart. A nyugalmi szakasszal párhuzamosan a tüsző - természetesen az 1. fázistól – újra indítja a hajnövekedést.A különböző szakaszok időtartama egyéntől, a hajhagymák működésétől, genetikai adottságoktól, külső hatásoktól és a szervezettől is függ. A hajszál szálanként különböző időben, de 5-10 évenként leválik a szőrtüszőről és kihullik, de a helyére ugyanabból a tüszőből új szál nő. Ezt hívjuk hajváltásnak. Napi 50-80 db hajszál elvesztése egészségesnek tekinthető. Hajprobléma akkor lép fel, amikor ez a három fázisból álló folyamat felborul. A hajszálak elvékonyodhatnak, töredezhetnek, súlyosabb esetben pedig megindul a fokozott hajhullás, aminek ugye nagyon nem örülünk. Ezt okozhatja számos tényező: érzelmi stressz (munkahelyi is, igen!), kiegyensúlyozatlan étkezés (diéták, fogyókúrák), gyermekszülés, napsugárzás, évszakváltás, dohányzás. A diffúz hajvesztés mind a nőknél, mind pedig a férfiaknál gyakori probléma, amellyel érdemes időben elkezdeni foglalkozni!

 

hajaslaci.jpg

 

És akkor most kérdezzük meg a legprofibb hajszakértőt, Hajas Lászlót, hogy mitől is lesz igazán szép egy nő haja?

- A haj attól lesz szép és egészséges, hogy a vitaminháztartásunk rendben van. Nincs mese, a legfőbb hatóanyagoknak például a vasnak és a cinknek megfelelő mennyiségben kell lenniük a szervezetünkben. És ha ez nincs rendben, az sajnos látszik. Ezeknek a vitaminoknak és nyomelemeknek a hiányát zseniálisan pótolja a Tricovel étrend-kiegészítő tabletta, hisz ebben minden, ami a haj számára fontos, benne van Mindössze napi egy Tricovel bevétele elegendő ahhoz, hogy a hajnak megfelelő védelmet és ellátást biztosítsunk. Tényleg fantasztikus! Most jöttem haza Londonból, ahol a legnagyobb fodrász kiállítás és a fantasztikus versenyek zajlottak (minden évben óriási show van Angliában!). Utána Lisszabonban jártam és azt néztem meg, melyek a legújabb trendek a szakmánkban. Egyértelműen mondhatom: a nem fodrászos frizurák vannak most divatban. Az, amikor nem látod éppen, hogy a fodrásztól jött valaki. Naturális, elegáns és rebellis - ebbe a 3 csoportba sorolom én az embereket és a frizurákat.. Ez 3 alaptípus, de tulajdonképpen mindegyikben van egy kicsit mindből. Egyénenként változik természetesen. A rebellisek leginkább a trendkövetők, ők figyelik a legújabb újdonságokat. De nagyon sok szuper frizurát és megoldást láttam most mindkét nagyvárosban. Egy biztos, az egészséges, szépen fénylő, nem töredezett végű haj sosem megy ki a divatból. Ehhez lehet nagy segítség a Tricovel tabletta mindenkinek!

x
A Tricovel tabletta étrend-kiegészítő. Nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására, megelőzésére.Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

tricovel_pics.jpg

Képek: Tricovel, pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr511833777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása