Nesze!szer

Nyerj Manna ajándékcsomagot, amiben semmi pálmaolaj nincsen!!!

2016. október 05.

 

 

4160-20-teny-amit-tudnod-kell-a-palmaolajrol-080325.png

 

Annyi, de annyiféle fogalom és meghatározás kering a kozmetikai iparban, hogy egy szimpla vásárló már azt sem tudja, mire is figyeljen. Ilyen a pálmaolaj is, amiről sokan azt sem tudják, eszik, vagy isszák. És akkor mi most elmondjuk nektek, mi is ez:

A pálmaolaj tulajdonképpen a legnagyobb mértékben használt növényi olaj a világon, melyet az olajpálma terméséből állítanak elő. Még ételeket is készítenek belőle, hisz olcsón előállítható. Akkora "biznisz" lett a világon, hogy Afrikán kívül (itt volt őshonos), már Dél-Amerikában és Indonéziában is telepítik, mely azzal jár, hogy óránként 300 focipályányi őserdőt vágnak ki. Ilyenkor rengeteg szén-dioxid kerül a levegőbe, ez pedig a globális felmelegedés egyik nagy segítője sajnos, nem véletlenül emelte fel a hangját Leonardo DiCaprio is az ügyben. Sajnos, a pálmaolaj ültetvényeken sokszor gyerekek dolgoznak embertelen körülmények között Húsz év alatt több mint négyszeresére nőtt a pálmaolaj-kitermelés: tavaly már több mint 60 millió tonna pálmaolajat állítottak elő világszerte. Ennek felét a sokáig érintetlen természeti szépségéről ismert Indonéziában. 2016-ban évi további öt tonnával több pálmaolaj kerül a világpiacra a szakmai szervezetek előrejelzései szerint.  A pálmaolajjal készült termékek mindenhol jelen vannak. A világ nagy bevásárlóközpontjainak polcain és a gyorsétterem-láncokban is megtalálhatóak. Szinte biztos, hogy a te konyhádban, fürdőszobádban is akad belőle, ha tartasz otthon csokit, müzlit, kekszeket, mogyorókrémet, margarint, tisztálkodószereket, krémeket, sminkszereket... durva, nem?!. Az egyre nagyobb területeket érintő pálmaolaj-termelés veszélyeztetett fajokat, elefántokat, orrszarvúkat, tigriseket és orángutánokat is kihalással fenyeget. Száz évvel ezelőtt még 230 000 egyedet számláltak, ma alig 7300 orángután él a World Wide Fund adatai szerint Borneó és Szumátra szigetén.
Az ENSZ ezzel foglalkozó jelentése szerint a pálmaolaj előállításához rengeteg műtrágyát és növényvédő vegyszert használnak, ezzel szennyezve a talajt és a természetes vizeket is. 

Amennyiben neked fontos, hogy óvd a kis orángutánok környezetét és ne vigyél be nem túl tiszta pálmaolajat a szervezetedbe, ezeket a jelzéseket figyeld a termékek hátulján, mert mind-mind furmányos formában erről árulkodiK

Palm Kernel, Palm Kernel Oil (PKO), Palm Fruit Oil, Palmate, Palmitate, Palm Stearine, Palm Kernel Stearin (PKs); Palm Kernel Olein (PKOo), Palmityl Alchohol, Palmolein,Partially Hydrogenated Palm and Palm Kernel Oil (PHP(K)O), Fractionated Palm and Palm Kernel Oil (FP(K)O), Palmitate – Vitamin A or Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Elaeis Guineensis, Palmitic Acid (Palmitinsav), Palmitoyl oxostearamide, Palmitoyl tetrapeptide3, Sodium Kernelate, Sodium Palm Kernelate, Hyrated Palm Glycerides, Cetyl Palmitate (palmitil-palmitát), Octyl Palmitate (oktil-palmitát)

Sajnos, sok itthon kapható natúr kozmetikumban is megtalálható ez az olaj, de nem a Mannákban. Mi azt kedveljük, hogy semmi káros anyagot nem viszünk be általuk a szervezetünkbe és ugye még fontosabb ez akkor, ha az embernek gyereke is van. Nemrég szoktunk rá az epres fogkrémükre, ami csodálatos, a szappanjaiknak pedig rabjai vagyunk, meg ugye a fürdőgolyóknak. 

Nyerj a 3 Natúr kényeztetés csomagból egyet a Mannától, mellyel garantáltan csak élményeket szerzel és semmiféle káros anyaggal nem szennyezed a szervezetedet! Tartalma:

- Boldogságot, örömöt fokozó fürdőgolyó, amit ugye mindenkinek ajánlanánk, hisz finom és kényeztető! 

- Dolce Vita szappan, ami a nagy kedvencünk a Mannától, hisz az illata valami frenetikus jó kedvet szerez az embernek. Narancsos-kakaós: nyammi!

- Mézes kecsketejes szappan. Ennek a méz miatt az egészségedre gyakorolt hatása is kiváló és ezt akár arctisztításra is bevetheted! 

- Coco csokis szappan. Ez annyira krémes, hogy úgy érzed, teljesen megújulsz a kókuszolaj hatásától egy fürdés után! Imádni fogod, addiktív!

Nincs semmi más teendőd, csak osszad meg és tetszikeld ezt a postot és írd meg, ha már próbáltál vagy használsz Manna kozmetikumokat, melyik a kedvenced! Hajrá, a 3 csomag várja gazdáját! 

331-natur-csomag_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4911769709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása