Nesze!szer

5 tényleg használható tipp a boldogsághoz

2016. szeptember 23.

 

boldogsag_5_tipp.jpg

 

 

Nagy valószínűség szerint, ha te már vettél önsegítő könyvet, vagy olvastál cikkeket arról, hogyan érezd jobban magad, de valahogy még sem vagy komfortosabb a saját életedben - nem a legtutibb tanácsokkal találkoztál. Avagy nem sikerült beépítened úgymond ezeket. Mi is furcsálljuk néha, hogy milyen javaslatok vannak arra vonatkozólag, mitől legyen az ember vidámabban a mindennapokban. Most igyekeztünk tényleg mindennapi tanácsokat adni nektek, amelyek igazán könnyen teljesíthetőek és nem kell hozzá búzafüvet csíráztatni és fél órával korábban kelni. A többi már rajtad múlik! 

1. Moccanj! Nincs mese, emeld fel a fenekedet a kanapéról, vagy a székből és használd ki a szép időt. Nem a maraton lefutására biztatunk, ebben magunk sem jeleskedünk. Egyszerűen csak sétálj, lehetőség szerint a természetben. A város legzsúfoltabb pontjairól is néhány perc alatt eljuthatsz egy parkba, vagy zöld területre. Nem árt, ha a mobiltelefont is a ne zavarjanak üzemmódra teszed, hidd el, fél órányi séta az aranyosan ragyogó őszi napsütésben csodákra képes! 

2. Zárj! Hol van az előírva, hogy kötelező az idegesítő nagynénivel, vagy tuskó műapukáddal találkozni, hogy majd jól leordítsa a hajadat a húsleves fölött... (Bridget Jones kibírta, de nekünk nem kell!) Mi van, ha egyszerűen zársz és nem mész el ezekre a családi programokra. Sehol nincs a kőbe vésve, hogy ki kell bírni az idegesítő rokonokat! 

3. Vedd elő a gyerekkori kedvenceidet! Mary Poppins vagy Winnetou, esetleg egy jó Stephen King? Nincs is melengetőbb érzés, amikor az ember újra elolvassa valamelyik nagy kedvencét sok évvel ezelőttről. Jelen sorok íróját például mindig boldogsággal tölti el, amikor a Táncoló tehenes részt lapozgatja újra és újra...

4. Tanulj meg dicsérni! Az idősebb generáció gyakran mondogatja: minek dicsérjem, még elbízza magát... és sokunkat így is neveltek. Ennek következtében néhányunknak nehezen megy, hogy mást megdicsérjünk, ráadásul multiknál szokás, hogy csak akkor van jelzés feléd, ha nagy b...meg van (bocsi!). Az, hogy valami szupert teljesítettél és ezért megsimogassák a fejedet, nem mindig fér bele a vállalati kultúrába. De te azért próbálj meg elindulni a pozitív visszajelzések először rögös útján és ne csak másnak mondjad, kezdjél magaddal is jó fej lenni! Mert lehet, hogy ultra karikás szemmel ébredtél, de attól még mondjuk nem híztál fel éjjel plusz húsz kilót és csinos vagy...

5. Azonnal felejtsd el a híradók nézését! Nincs mese, ne rombold tovább magadat! Amennyiben bekapcsolsz egy híradást, először meghallgathatsz három gyilkosságot, négy erőszakos cselekedetet, majd a végén jön egy történet a nyolc lábbal született kecskéről. Ha valami, akkor ez az, ami úgy le tud húzni, hogy csak na. Nem gondoljuk, hogy jobban leszel, ha megnézed, hogyan ásta el az egyébként "de olyan szépen köszönt mindig" szomszéd a feleségét a terasz alá. Egy jó zene meghallgatásával, sétával, vagy baráttal, barátnővel való borozgatás sokkal, de sokkal hasznosabb a lelked szempontjából. Na, ide a távirányítóval! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1011737383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása