Nesze!szer

Wellness szálloda, ahol tényleg a pihenés és az egészség a főszereplő

Larimar varázslatos világa 3 órára Budapesttől

2016. augusztus 24.

 

 

larimar_nyito.jpg

 

Évekkel ezelőtt, amikor a Wellness magazin főszerkesztője lettem, legszívesebben átkereszteltem volna a magazin nevét. És nem azért, mert nem tetszett a hangzása, vagy ilyesmi. Inkább azért, mert itthon a wellness, mint fogalom leginkább a két-három napos punnyadást jelentette, valami olyan szállodában, ahol a sarokban van egy teleshopos edzőgép, a reggelinél pedig mindenki a zalahúst a zalahúsra halmozza és a ki tud többet enni versenyen jeleskedik. Szerencsére, azóta fejlődött már a wellness-turizmus itthon, ám még mindig vannak hiányosságok. Sokat járok itthon mindenfelé, hisz részint ez a munkám és olykor csodákat látok, elképesztő gyönyörűséget, gondosságot, stílust fantáziát. Viszont néhány hete  megismerkedtem egy varázslatos hellyel, nagyon közel a határhoz, Ausztriában. Nekem ezt jelenti a wellness leginkább. Erről mesélnék most nektek, mert aki igazi pihenésre, kikapcsolódásra vágyik, annak azonnal írnám ezt a helyet receptre. Ja, és gyerekkel és kutyával is. Na, induljunk is! 

 

thermeneu.jpg

Burgenlandban már volt szerencsém járni, a kinti idegenforgalmi hivatal meghívására és most újra erre vettük az utunkat nyaralás címszóval. Számos ok volt rá, de az egyik például az, hogy 3-3,5 óra alatt odaérsz Budapestről és megcsap a külföld szele rendesen, elég, ha csak azt említem, hogy a benzinkutakon és az utak mellett is tisztaság van. Stegersbach nagy kedvencem lett anno, hisz ez egy termál és golf falu tulajdonképpen, telis-tele kiránduló és sportolási lehetőséggel. Számomra pedig fontos, hogy legyenek igazi wellness lehetségek. Több szálloda is található ott egy kupacban, bennünket most a Larimar várt. Ez tulajdonképpen egy nagyon különleges, Dominikában bányászott kristályról van elnevezve, melynek igen erős a hatása, testre és lélekre egyaránt. Az egész szállodát áthatja a nyugalomra, a belső utazásra való odafigyelés. Kristályok vannak mindenfelé elhelyezve, a csakráknak megfelelően, a kinti medence a jin és jang forma szerint lett kialakítva és itt mindenből valami szuper nyugtató energia árad. És ezt már a megérkezésed első percében érzed 3 órátol lehet elfoglalni a szobát, de nincs abból probléma, ha te előbb érsz oda. Készségesen elmondják, köszönik, hogy itt vagy, nyugodtan használd már a medencéket, szaunákat és adnak is rögtön egy óriás csomag fürdőköntöst-fürdőpapucsot-törölközőt neked, tehát nem kell a bőröndödön ülve szerencsétlenül ücsörögnöd. Termál vízben pancsolhatsz és két hőfok közül is választhatsz és itt nem a "tojásos-illat" van. A környezet pedig egyszerűen csodás, a zöld dombokra, a legelésző lovakra látsz rá, amíg száradsz a napon, vagy ejtőzöl valamelyik pihenő szobában.. És még az is megoldott, ha te meztelenül napoznál, van egy kis elkerített rész a kertben, erre kialakítva. De térjünk vissza a szaunához, szaunákhoz. Nekem a panoráma lett a kedvencem, amely igen tágas és úgy tudsz főni a saját levedben, hogy közben nézegeted Burgenland gyönyörű lankáit. (A szaunázás után a kislányom megkérdezte: Anya, voltál szalonnában?) A szálloda ezen részén kikészítve találsz, ásványvizet és finom almákat is, hogy nehogy ne tudd visszapótolni a nedvességet. Ezekért természetesen nem kell plusz pénzt fizetni, minden benne van az árban. A belső részben pedig van egy csodálatos hatású kristály szoba. Annak, aki kicsit spirituálisabb beállítottságú, vagy hajlandó saját magával szóba állni, ez maga lesz a teljes felüdülés. Négy vízágy van itt és nagyon erős hatású kristályok. 20 percet ajánlanak maximum bent tölteni és nyilván teljes csendet kérnek. Az ajtón pedig kis táblácskát kell elfordítani, ha bemész meditálni-kikapcsolódni. És aki beleszeret a larimar kristály hatásába, a shopban vásárolhat is magának ékszereket, vagy akár marokköveket is ebből a különlegességből. Én mondjuk eléggé rámentem erre a kőre, mindent elolvastam róla, amit lehetett. Ajánlom használni kicsit spiribb beállítottságúaknak, segíti a magasabb szintű kommunikációt rendesen! 

 

lar-_6366.jpg

 

Aki ebben a szállodában nem tud kikapcsolni és nem találkozik a saját lelkével, az ufó lehet valószínűleg. Ja, mert nagyon komoly masszázsok is vannak, van egy csodás szépség részlet. Ayurvédikustól kezdve a páros masszázsig, igazi, szakértők keze által, sikerült vagy 30félét megszámolnom, aztán feladtam. Nekem is volt egy kínai hölgy kezei közé kerülnöm, egyensúlyba hozta a csakráimat és feltöltött energiával. Isteni volt, bármikor elküldeném újra a testemet hozzá. Itt is külön szobákban fekszik mindenki, tehát nem egy lepedő választja el egymástól a pihenni vágyókat és hallgatod a nyögdösését, ahogy már magyar szállodában volt szerencsém megtapasztalni. 

De térjünk át az étkezésre, mert egy egészséges pihenésnek ez is része. A reggeli egyszerűen fantasztikus, büfé asztalos rendszer. Csak vajból négy variációt találsz legalább, akár répából és almából is préselhetsz magadban italt, de pezsgőt is fogyaszthatsz, ha már nyolc óra körül úgy érzed, ezzel alapoznád meg a napot. Nyugi, tojást is süttethetsz szalonnával és péksütemények is vannak rendesen, meg csokigolyó a gyerekeknek. Mondjuk Ausztriában nekem óriási kedvencem mindig a házi joghurt, itt is ennek lettem lelkes híve, mert nem az a vizes izé, ami itthon a műanyagpohár alján lötyög, hanem sűrű, krémes és selymesen savanyú. Itt a félpanzió nem azt jelenti, hogy délben nem kapsz enni, akkor is van fogyasztás... saláta-büfé. Tehát levesek közül választhatsz és salikat készíthetsz magadnak. Este pedig menüt kapsz és étlapról csemegézhetsz, gondosan jelölve, melyik étel gluténmentes, vegetáriánus. Gyerekeknek is van külön választék, de és amennyiben nem megfelelő, részükre is van plusz választék. Egyébként olyan színvonalúak az ételek, a tálalás, az alapanyagok, mintha egy fine dining étteremben ennél. Makréla, marhapofa, rák, mindenféle szépségek és minden fogáshoz külön ajánlanak bort. Mivel ez egy "boros vidék", nagyon jó pincéktől kóstolhatsz. A pincérek között pedig sok magyar van, hisz itt, Burgenlandban számos hazánkfia dolgozik. Így nincs gond, ha valamit nem értesz pontosan, a segítségedre sietnek. Amikor meg a gyerek unja magát és épp negyvenedszer pakolja át az asztalon a sót és a poharakat, szórja a kezedre a borsot, jó fejek, hoznak neki színezőt és ceruzákat. A kicsiknek ügyesen kitaláltak mindent, tényleg együtt tud pihenni az egész család. Ráadásul a szállodás belépőddel átmehetsz a központi nagy stegersbachi fürdő részbe is, ahol "csak" 14 medence, csúszdák, röplabdapálya, óriás homokozó áll rendelkezésre... ingyen! Tehát nem kell ezért sem plusz pénzt fizetni. Én is rendesen kicsúsztam magam...Csoda ez a hely, mindenféle lehúzást nélkül. Lelket melengető, pihentető, rezgésszintet emelő. 

 

 

 

Köszönjük, hogy megismerhettük a Larimar Supérior hotel varázslatos világát, bármikor hajlandóak lennénk visszamenni. Ajánljuk azoknak, akik tényleg szeretnének kikapcsolódni, saját magukhoz közelebb kerülni, jókat szaunázni, finomakat enni és együtt lenni, visszatalálni az elvesztett nyugalom világába. Mert a test csak úgy működhet jól, ha a lélek is rendben van. Ez a hely pedig maga a meditáció és felüdülés, a legmagasabb színvonalon, Budapesttől 3 órányira. 

(A Hotel Larimar magyar weboldalát ITT találhatjátok, őszi szünetre is nagyon ajánljuk!)

Ps: azt még nem is említettem, hogy itt tárt karokkal várják a kutyásokat. Iszonyat jó fej az egész, az alsó szinten van egy bejárat, ahol az ebekkel mehetsz be és le is moshatod a tappancsaikat. A falon fényképek mutatják, milyen négylábúak jártak már itt vendégségben. Giga like!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6810411082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása