Nesze!szer

Miben megyünk az olimpiára?

Avagy: kis formaruha körkép

2016. augusztus 04.

Hurrá,  mindjárt olimpia! Alig várjuk, hogy ismét szurkolhassunk a magyar színekben versenyző sportolóinkért. Apropó, magyar színek, kicsit körülnéztünk, miben is vonultunk be négy évenként az olimpiai nyitóünnepségekre. Volt néhány egészen kínos mellélövés is….

Barcelona 1992.

barcelona_0_1.jpg

Igen, huszonnégy évvel ezelőtt a katalán városban úszott óriásit Egérke, azaz Egerszegi Krisztina. Akkoriban a fáradt rózsaszín volt a mi színünk, természetesen óriási válltömésekkel, és vidéki vállalkozó stílusú nyakkendőkkel.

screenshot113_1.jpg

Atlanta 1996.

atlanta_1.jpg
Négy évvel később már a zöld és a kékes lila színek domináltak a magyar csapat formaruháján. Ezen az olimpián 7 aranyérmet nyertünk, de a stylistok díját valószínűleg nem mi kaptuk volna.

Sidney 2000.

screenshot115.jpg
Az új évezred jelentős változást hozott a magyar formaruhák történetében, erőteljes nemzeti jelleg jelent meg a viseletben, és egységében is a nemzeti színek határozták az öltözet alaphangulatát, formában pedig a hagyományos vonalakhoz nyúltak a tervezők.

Athén 2004.

screenshot114.jpg
Eltelt újabb négy év,  és a magyar színek helyett a rendező ország, Görögország színeiben vonult a magyar csapat, azért a lányok kendőin finoman megjelent a magyar trikolór! A ruhákat nézve, pont semmilyen lenne, ha a férfiak égkék zakójához nem adtak volna egy sötétkék-piros csíkos nyakkendőt. De adtak és nem tudjuk miért.

Peking 2008.

640x360_255252.jpg
Hogy szalad az idő! A kínai olimpián viselt magyar formaruha olyan, mintha egy falkányi félresikerült piros pöttyös dalmata szabadult volna be az olimpikonok közé. Ez a ruha olyan, ami önmagában határozottan jól fest élénk-piros, pipacsos mintájával, de tömegben, messziről nézve finoman szólva is röhejes! Annak idején a Guardian a mi ruhánkat választotta a leggusztustalanabb formaruhának. (A 101 kiskutya jutott eszünkbe...D)


London 2012.

20120808-london-2012-olimpia-a-magyar3.jpg

A legutóbbi olimpia magyar viseletét sajnos nem nagyon szerettük,  kicsit bumfordi, erőltetett, magyaros elemekkel dúsított ruha lett.

Rio 2016.

28178_teamhun_nyito.jpg
A magyar csapat ruháit most is magyar tervezők alkották, a USE Unused ruháiban az elegancia, a magyar színek és a visszafogottság jelenik meg. Nekünk bejön!

28184_olimpia-05.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr198933810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása