Nesze!szer

Patrik csodálatos születésnapja önkéntesek segítségével

2016. július 11.

 

 

patrik1.jpg

 

patrik2.jpg

 

patrik3.jpg

 

Tegnap egy igen megható történettel találkoztunk a facebookon. A Köd jelenti oldal számolt be egy Patrik nevű kisfiú meglepetéséről, amit önkéntesek szereztek neki. Mégy az Irakban szolgáló magyar katonák is elhozták ajándékukat. Változtatás nélkül közöljük a postot és utólag is boldog születésnapot kívánunk a fiúcskának és sok erőt az apukájának! 

Annyi képeslapot és ajándékcsomagot valószínűleg egy év alatt sem kapnak a hosszú, tízemeletes ceglédi háznak a lakói, mint amennyit az utóbbi hetekben vitt a postás a július 9.-én hatodik születésnapját ünneplő Karai Patrik részére.

Az anyukája a gyermekét egészen kis korában az édesapjára hagyta, aki föladta a személy- és vagyonőri végzettséghez kötött munkahelyét és elment gyesre. Azóta is ő neveli a srácot, ám sajnos csak alkalmi munkákat kap, mert nem talál nyolctól négyig tartó elfoglaltságot. Ezért a nagymama kicsiny nyugdíjából, családi pótlékból s csekély segélyből élnek. Idén nem futotta volna szülinapi ajándékra s ezért az apa a Facebookon kérte, hogy küldjenek képeslapon köszöntést a fiának.

Rengeteg jó szándékú ember osztotta meg a kérést és közülük sokan vették a fáradságot arra, hogy feladjanak Ceglédre egy lapot. Az édesapát Gábort faggattam, ugyan elteszi -e albumokba a rengeteg szép képeslapot. Azt válaszolta: „Természetesen, bár albumokra nem futja, de egy nagy dobozban őrizzük a kincseket, biztos meglesznek a 18. születésnapján is a fiamnak!” A szülinap reggelén kilencre a tarka ruhás, vidáman mókázó Attis bohóccal az élen majd három tucat ember gyűlt össze a tízemeleteseknél lévő játszótéren színes lufikkal, kisebb-nagyobb ajándékcsomagokkal, édességgel felszerelve és délig csak jöttek-jöttek az újabb népek. Karcagról is ideutazott egy hölgy, magával hozva az általa készített igazi nagymama tortát. A ceglédi süti-angyalok még némi pénzt is összegyűjtöttek a kék tortaautó s más ajándékok mellé. Három vagány motoros Szegedről érkezett meglepetéssel, s nagy gyorsasággal összepacsiztak a csendes szöszke, kék szemű kisfiúval. Budapestről és hazánk más részeiről a köszöntésre összeverbuválódott szelíd motorosok pedig valóságos mini felvonulást rendeztek berregő gépeikkel. Ők voltak, a MOTOCARITAS közösség tagjai, akik még egy POLICE feliratos bicajjal is kedveskedtek a kisfiúnak. Hamarosan berobogott a Zöldházak Cukrászda kocsija a csodás ajándéktortájukkal, meg további kilenc darab szebbnél-szebb tortával, amit az ország különböző pontjairól, köztük egyet Angliából rendeltek meg, anonim módon. Majd a köszöntők közé besorakoztak helybéli és budapesti rendőrök is. A legnagyobb meglepetést egy egyenruhás hivatásos állományú zászlós hozta, aki az Irakban szolgáló magyar katonák által küldött zöld Süsü sárkányos tortával, több ajándékkal és egy igazi, méretre szabott egyenruhával örvendeztette meg az ünnepeltet. A terepmintás, strapabíró uniformist a srác fülig érő szájjal, azonnal felpróbálta.

Az ünneplés közben többször édesapjához bújó Patriktól megkérdeztem, hogy most akkor a jövő héten minden nap tortát fog enni? A legényke elmosolyodott és azt válaszolta: „Nem, most én ajándékozok meg egy-egy szelet tortával mindenkit, aki eljött megköszönteni, meg az összes barátomat a játszótéren!” S a jólelkű fiúcska mindenkinek adott a finom édességekből, senki nem tudott ellenállni a kedves kínálásnak.

(Forrás: ITT.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr998879952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása