Nesze!szer

Kér egy kis aszút a bőröd? Szerintünk igen!

2016. július 10.

 

 

tokaji_aszu1.jpg

 

Szóval. Amikor igazán kicsi lánykák voltunk még, megközelítőleg a dinoszauruszok idején, anyukánk már használta a Hélia-D kozmetikumokat. És volt egy, aminek imádtuk az illatát, tokaji aszús volt. Ennek már sok éve, mi közben a magyar borok irányába erős vonzódást kezdtünk érezni, az sem lehetetlen, hogy a korai aszú illatolás miatt... és most kiderült, oh, hát újra és megint van a Héliánál tokajis termékcsalád. Nincs mese, ennek örül azért az ember. El is mondunk nektek 5 érdekes dolgot a szőlőről, mert tudnotok kell, milyen fontos is ez (nemcsak bor formájában...D):

1. A szőlő értékes tápanyagokban gazdag gyümölcs. Tökéletes káliumforrás, és fontos ásványi anyagokat - magnéziumot, rezet, cinket, vasat, szelént - tartalmaz.

2. A szőlőcukor nagyon könnyen hasznosítható, mivel egyből felszívódik a véráramba. A szőlő gyümölcshúsának 80%-a víz, ami ideális hidratáló a bőr számára.

3. A szőlő bőrélénkítő és fehérítő hatását már a 17. században ismerték és használták. XIV. Lajos udvarában divatban volt, hogy óbort használtak a hölgyek az arcra, s ezzel adták vissza a bőr sugárzó frissességét, ragyogását.

4. A szőlőben található jótékony hatóanyagok a polifenolok. Ezeket az öregedésgátló, antioxidáns molekulákat Joseph Vercauteren fedezte fel a szőlőben, s felfedezése nyomán a ’90-es években indult meg Franciaországban az első szőlő alapú, polifenolokban gazdag, luxus kategóriás kozmetikai készítmények gyártása.

5. A szőlőben nagy mennyiségben megtalálható polifenolok az epidermisz saját természetes védekezőképességét erősítik meg, és rendkívül hatékonyan veszik fel a küzdelmet az öregedésért felelős szabad gyökökkel szemben.

A tokaji aszú pedig egy csodálatos hungarikum, kozmetikumba téve pedig jótékonyan hat a bőr anyagcseréjére, javítja a vérkeringést és fertőtlenítő hatása is van. Mellé még sok jóságot kapott a Hélia famíliája, szőlőmagolajat, sheát, körömvirág-kivonatot, B5 provitamint, E-vitamint, napraforgómagolajat (ez mindennél jobb összetevő, gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban) és rozmaring kivonat is van benne. És ami durva, de tényleg, hogy ez a hidratáló krém, ami mindezt tartalmazza, piszok olcsó ahhoz képest, amit nyújt. Ne féljetek használni ezt, nagy napozás után akár pakolásként is feltenni az arcra! Ja, és a dekoltázst se feledjétek, ott azért látszani tud a kor és a károsodás, ha nem törődünk magunkkal. Meghálálja a bőrötök az aszút, ajánljuk!

Hélia-D Tokaji Aszús Hidratáló Krém - 1 990 Ft

 

tokaji_aszu2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr138876620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása