Nesze!szer

Megkezdődött a leértékelés, erre figyelj, hogy tényleg jól járjál!

2016. június 29.

 

 

sale_ff.jpg

 

Ma sikeresen betévedtünk az egyik plázába, bioboltba kellett mennünk. És nem volt nehéz, hogy feltűnjön: leértékelés van a ruházati üzletekben. Volt, ahol még csak 20 százalékkal olcsóbban adtak egyes portékákat, de akadt hely, ahol már féláron voltak kitéve a nyári darabok. Jártunk a Zarában, H&M-ben, Bershkában, Stradivariusban és még néhány üzletben, sommáznánk a tanácsainkat, hogy tényleg jól járjál, ha leértékeléskor vásárolsz és ne kelljen a kihasználatlanság miatt majd gardróbvásárra dobni a beszerzett portékákat.

- Amennyiben teheted, a nyitás körüli órákat válasszad a portyára. Délutánra már komoly hordák tudnak összeverődni a próbafülkék előtt, az áruk sokszora földön hevernek, ami eléggé illúzióromboló tud lenni. Okos dolog, ha viszel magaddal egy kritikus barátnőt, vagy édesanyát, mert lehet, hogy téged elkap a vadászösztön, ők pedig a szemedbe mondják, az a kivágott hátú ruha borzasztóan áll, inkább ne! 

- Nem hülyeség, ha ilyenkor már otthon kitalálod előre, mi az, ami hiányzik az "alapruhatáradból". Mi ma legalább 5 tuti kis feketét tudtunk volna venni, a Zarában különösen jókat találtunk és fehér blúzból is széles a választék. 

- Legyél tisztában a méreteiddel! Nyilván pontosan tudod, mekkora a lábad, l-es póló kell, vagy elég az m-es... de! Amennyiben a derekad szélességével, esetleg a lábad hosszával szoros barátságban vagytok, lesz, amit fel sem kell próbálni, mert tudod, nem lesztek egymáséi. Így megspórolsz némi időt és fáradtságot magadnak.

- Nem, nem kell ilyenkor megijedni és ne csak a mostani szezonnak megfelelően vásároljál. Jelen sorok írója vásárolt már télikabátot júniusban és most mondjuk a Zarában is láttunk őszi dzsekiket nagyon jó áron. Ilyenkor a cégek az előző megmaradt szezon termékeit is bekeverik, válogassál csak ügyesen, jön még a hűvös idő is. 

- Vigyél magaddal zoknit! Oké, hogy most papucsban mész, vagy szandálban, de hidd el, akár zárt magas sarkút, vagy csizmát is találhatsz akár 70 százalékkal olcsóbban is! Azt meg nem veheted fel csak simán, ráadásul, a meleg miatt ilyenkor picit meg is van dagadva az ember lába. Ha este kacérkodnál valami szandival, tudjad, hogy ducibb a lábacskád, mint reggel, ez akár fél számot is jelenthet.

- Nem biztos, hogy a leértékelt az igazi! Ma a Bershkában úgy jártunk, hogy 1950 forintért majdnem megvettünk egy sima kis pólót. Aztán az új szezon darabjai között csak egy ezressel drágábban találtunk egy hatszor jobbat. Szóval, a sale felirat lehet becsapós is!

- Nézd meg az anyagot! Lehet, hogy a kiválasztott termék gyönyörűen néz ki a vállfán, messziről, viszont már foszlik a matéria, szalad varrás mentén az egész. Ilyen esetben ne vidd haza, mert nem jársz jól.

- Nem jó a méret, de nincs kisebb? Figyeld meg, nem tudsz-e ügyesen alakítani rajta? A vásárlás eldöntésénél add hozzá azt az összeget is, amit majd a varrónőnek ki kell fizetned, ha fel kell hajtani esetleg a nadrágot, vagy be kell venni a szoknyából. Persze, ha otthon van egy Singer és ügyesen tolod, nem is kérdéses az egész. 

- Élj színesen. Ne félj attól, hogy túl merész ruhát veszel. A leértékelésekkor ugyanis elég sok olyan áru van, amit mások "nem mernek megvenni".  Csodás sárga cipőt láttunk ma például egy helyen, csak sajnos nem volt a méretünkben. De mondjuk azóta sírunk utána...

- Ne dőlj be a sale feliratnak. Lehet, hogy még csak 20 százalékot engedtek az árból, de a következő héten már 2-3 ezer forinttal kapod meg olcsóbban ugyanazt a fehér len gyönyörűséget. Persze, figyeld meg, a méretedből van-e még, nehogy lemaradjál... ez már egy másik vásárlói szint...D

- Ékszert is vihetsz haza ilyenkor! Ebben se legyél szívbajos, de tekintsd meg gondosan, nem hiányzik-e itt-ott egy kő. Ezt nehezebb javítani, mint egy hosszú szoknyából bevetetni. 

- Leértékeléskor nem szeretik az eladók, ha eltetetsz valamit. Napokra nem... ám egy-két órára biztos elrakják neked, ha valamiben még bizonytalan vagy. Élj a lehetőséggel, gondold át hideg fejjel, egy jó facsart narancs mellett a választásaidat. Mozaikozzad szépen, mit mivel tudnál viselni, készítsd el fejben a szetteket.

- Nyugodtan állj a sarkadra, ha nemzetközi lánc üzletében nem találsz méretet. Mi ma feltelefonáltattuk a Marks&Spencer másik boltját, hogy kiderüljön, az egyik csíkos ruciból van-e még más méret. Ebben az esetben is praktikus, ha hétköznap délelőtt, vagy hétvégén korán tudsz még menni, mert az eladóknak nyilván több idejük lesz rád.

- Otthon döntsd még el, mi az a keret, amit maximum elvásárolsz. Ehhez pedig tartsd magad. Tényleg mesés tud lenni egy huszonhatodik vicces póló, de az annyira már nem cool, amikor jön a bankból az értesítés, hogy nincs elég pénz a kártyádon...

- Főtanácsosodat, aki megmondja neked a tutit, nyugodtan kérd meg, álljon be a kasszánál a sorba, ha te még gyorsan körül akarsz nézni utoljára. Az H&M-ben például a szalmakalapok is elég cukik, meg szandálok is vannak, ami nem alapdarab, de lehet, hogy kacérkodsz vele. A sorok viszont a fizetéshez brutálisak, legyetek okosak és taktikusak.

Jó vásárlást!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr888854500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása