Nesze!szer

Lehetek boldogabb egy talpmasszázstól?

2016. június 01.

 

 

 

talpmasszazs2.jpg

 

A napokban egy nagyon fontos kérdés került elő újra a barátnőim társaságában: Egy héten hányszor érezzük magunkat boldognak? Különböző válaszok érkeztek, és abban is biztos vagyok, hogy mindenkinek más-más kép rajzolódott ki a boldogságról a fejében. Természetesen mindenkinek mást jelent a boldogság, azonban nem árt időnként tapasztalt gondolkodók iránymutatásait segítségül hívni. Így tettem én is, és újra előkerestem Napoleon Hill (híres amerikai író, elnöki tanácsadó) egyik könyvének boldogságról szóló fejezetét, annak igazán fontos TOP 6-os listáját. A lista élén pedig a következő állt:

1. KIVÁLÓ EGÉSZSÉG

A boldogság első pontjával tehát születésünktől fogva rendelkezünk, mégis általában akkor kerül fel a listánkra, ha mi (vagy valamelyik hozzátartozónk) elvesztette azt. Ugye... A szervezetünk egy fantasztikus rendszer, folyamatosan azon van, hogy az egyensúlyt fenntartsa vagy helyreállítsa, de ha nem segítünk neki, és a jelzéseit sem vesszük figyelembe (fáradékonyság, visszatérő problémák, fájdalmak), akkor előbb-utóbb kibillen. És betegség formájában megnyilvánul  a probléma.

Mit tegyünk tehát, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben? Figyeljünk magunkra, bármi is történjen. Tiszteljük magunkat annyira, hogy szánunk rá figyelmet és időt. Fontos, hogy ez nem azonos a mások elvárásainak és külvilágnak való megfeleléssel (!)

Igazán sokat teszünk magunkért, ha ügyelünk arra, hogy milyen ételekkel tápláljuk szervezetünk, mennyit alszunk és sportolunk. Ám emellett van egy fantasztikus módja az egészség megtartásának és helyreállításának, ez pedig a masszázs. Korábban sosem gondoltam volna, hogy a talp masszírozásával például az egész szervezet működésére lehet hatni, hiszen a talpon kb. 70 ezer idegvégződés található, a nyomásra inger keletkezik, amely visszahat az adott szervre vagy szervrendszerre. Természetesen, ha több éve vagy évtizede áll fent a problémánk, akkor ne várjuk, hogy egy órás talpmasszázs után felkelünk a masszázságyról, pihegünk kicsit és máris rendben működik minden, kicserélték a vesénk vagy épp a szemünket (sic!).Ehhez azért több kezelés és bizonyos szokások megváltoztatása is szükséges. Fontos, a masszázs egy hatékony módszer, DE senki nem tud meggyógyítani minket, csak saját magunk tudunk meggyógyulni.

Mostanra már tudom, és nap mint nap tapasztalom, hogy reflexológiai talpmasszázzsal a mozgás rendszerre is lehet hatni, nem is akárhogyan. A láb – Leonardo da Vinci szerint – mestermű. 26 csont építi fel, mely az egész test csontjainak ¼ részét teszi ki. És bizony sokan küzdenek térdfájással. A térd pontja a talpreflexológiában a külső lábélen található, emellett az alsó lábszáron található egy akupunktúrás kiegészítő pont is. Megfelelő irányú és erősségű masszázzsal a térd regenerálódik, a fájdalom teljes egészében elmúlik.

 A mai ebédemet boldogan fogyaszthatom, mert egy vendégemnek 2 talpmasszázs (3 hét) után teljes elmúlt a térdfájása, a korábban tapintható csomó is eltűnt az adott területen. Ez pedig hatalmas siker. J Azt persze hozzá kell tenni, hogy minden szervezet  és probléma egyedi, egyedi módon, gyakran kiegészítőkkel és hosszabb kezelést alkalmazva jutunk eredményre. Előfordulhat úgynevezett. gyógyulási romlás is, amikor egy tünet felerősödik, de ilyenkor sem kell megijedni, mert ez átmeneti, ha elég kitartóak vagyunk a szervezet többszörösen meghálálja azt. Legyetek fontosak magatoknak!

(Kazinczi Eszter a  +36 30 330 8318-as számon, vagy a Zöldsziget oldalán elérhető ITT. Ne féljetek lépni az egészségetek érdekében!)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr948765176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása