Nesze!szer

Makacs ekcéma - van másik!

2016. május 29.

 

 

ekcema1.jpg

 
Témáink nem mindig csak a színes körmökről és a hosszú szempillákról szólnak, mert sajnos néha mi is tapasztalunk különböző bőrirritációkat magunkon. Most éppen a kézfejünkön megjelentekcémás folttal bajlódunk, ami hetekkel ezelőtt pirosan izzó, hevesen viszkető 2-3 cm-es bőrfelületként jelentkezett. Ezt egyébként számos dolog kiválthatja akár, élelmiszerek, például a tehéntej, tojás, citrusfélék, zöldségek, allergizálhat a háziporatka, a pollen, az állatszőr, toll, fellobbanthatja a hideg idő, a száraz levegő, az erős verítékezés, a stresszhelyzetek, a dohányzás (a passzív is) és a különféle vegyszerek is. Néhány hete írtunk már egy másik készítményről, ami igazán jót tett, de valahogy a másikunknál is felbukkant az ekcéma. Így ez egy másik termék, amiről mesélünk nektek.
Anélkül, hogy szakember látta volna a kezünket, öngyógyításba kezdtünk és először körömvirág kenőccsel kenegettük, hátha - de ez csak minimálisan és ideiglenesen csökkentette a gyulladást. Aztán, a már néhol hámló, kirepedezett bőr esztétikailag is csúfította a kézfejünket, de aztán beugrott: cicaplast!!! Gondoltuk, ha a sérült és irritált bőr nyugtatásának specialistája nem segít, akkor semmi... 
Ekcéma esetén bőrünk igényli a fokozott odafigyelést, ezért elsősorban a kímélő kézmosásról gondoskodtunk és lecseréltük antibakteriális szappanunkat a Lipikar Surgrasra, a lipidben gazdag „szappanmentes szappanra”. Ez biztosítja a nélkülözhetetlen lipideket a száraz kéz számára, ezzel erősítve a bőr természetes védekező képességét. 
Az alapos és kímélő kézmosás után a La Roche-Posay termálvizet tartalmazó, gazdag, zsíros textúrájú Cicaplast Baume B5 ápoló balzsamot használtuk, ami egyfajta védőtapaszként vonja be a károsodott bőrt, valamint visszaadja a fájó, húzódó, égő bőr komfortérzetét. A termék rendkívüli, extrém bőrfelszíni sérülések esetén ajánlott, ami lehet seb vagy égés után gyógyuló bőrfelület is. Mi vastagabb rétegben közvetlenül az érintett területre vittük fel biztos, ami biztos.
Ahhoz, hogy megújítsuk bőrünk természetes védekező képességét, a 3 aktív hatóanyagot tartalmazó Cicaplast kézkrémmel tettük fel az i-re a pontot. A niacinamid regenerálja a bőrt, gyulladásgátló hatású és enyhíti a viszketést. A glicerin hidratál és védőréteget képez a bőrön. A karitévaj táplálja és védi a bőr barriert. Kellemes fluid textúrája miatt gyorsan felszívódik, nem ragad, nem hagy zsíros réteget a bőrön és kézmosás után is érezteti hatását. 
A termékek használatát kúra-szerűen érdemes használni, mert az ekcéma nem múlik el, legalábbis csak nagyon hosszú tünetmentes idő után lehet gyógyultnak tekinteni, hiszen sajnos bármikor visszatérhet, a nyugvó állapotból is fellángolhat újra.
Mi már több mint egy hónapja vesszük igénybe a Cicaplastok segítségét, aminek eredménye mindenképpen látványos és az égő, viszkető érzéstől is megszabadultunk.
Nesze!Dia
Cicaplast kézkrém  1 699 Ft / 50 ml
Cicaplast Baume B5  2 299 Ft / 40 ml*
  3 799 Ft / 100 ml*
Lipikar Surgras 1 799 Ft / 150g*
ekcema2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr878746072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása