Nesze!szer

A peónia visszatért!

2016. május 08.

 

 

peonia1.jpg

 

A peónia, vagyis a bazsarózsa óriás kedvencünk. Egész egyszerűen ennél szebb virágot vázában elképzelni sem tudunk és a hatását is igen kedveljük. Testre és lélekre egyaránt. A L'Occitane pedig nagyon okosan használja ezt a gyönyörűséget, már a hatodik generáció él most azok közül, aki a híres peóniakertjüket vezeti. A Crest városában található birtok nem csak a szakértő mezőgazdaság példája, hanem egy nagyszerű családi történet is.

A bazsarózsa termesztése a Rivière családban évtizedek óta apáról fiúra száll. Ezalól Jean-Luc, a természet szerelmese sem kivétel. "Imádok kint lenni, a természettel dolgozni. […] És szeretek egyedül lenni a földeken. Jót tesz néha" - mondja. Boldoggá teszi, hogy fejlesztheti a családi vállalkozást, de bevallja, hogy ez sok ügyeskedést igényel az időjárással és az órával. Növénynemesítés, szaporítás, növesztés és bazsarózsák értékesítése - ezek egy napja jelszavai. Jean-Luc időbeosztása a legkevésbé sem átlagos, ahhoz igazodik, amit megkíván a pillanat - az évszak ugyanis nagyon strukturált. A gyarapodáshoz a gyűjteményéhez tartozó "virágkirálynő" 700 fajtáját kell gondoznia minden egyes nap.

Ez a hatalmas választék magának a termelőnek is fejtörést okoz. Nincs kedvencem - mondja. Nagy eleganciát tulajdonít egy japán fajtának, ugyanakkor rajongással mesél a Madame André Devillers-ről, ami "egy teljesen piros, minden kék árnyalatot nélkülöző kettős virág, ami nagyon ritka. Erről beszélünk, amikor azt mondjuk, "piros, mint a peónia." 

Na, ennyit erről a szépséges növényről és arról, hogyan termesztik a L'Occitane szakértői. Testápoló, testolaj, ajakbalzsam is kijött most a kínálatukban és mind eléggé csodálatos. (Jövő héttől az üzletekben) Mi is kipróbáltunk az újdonságok közül egyet és erről szeretnénk mesélni nektek. Arctisztító radír, ami bőrtökéletesítő. Az illata természetesen csodálatos, és állagát tekintve nagyon érdekes lesz, olajos állagúvá válik pillanatok alatt.  Könnyű használni, finom az egész. Bőrradírozó szemcsék vannak benne, apró, pici gyöngy szerűségek. Igen gyorsan tisztítanak, két perc alatt gyakorlatilag sokkal üdébb lesz az arcod. Ami érdekes, ha még szebb hatást szeretnél elérni, hogy maszkként is használhatod. Negyed órát hagyd fent az egészet és utána mossad le. Kicsit hűsítőnek fogod érezni és így hámlasztóként fog működni a dolog. Kiadós adag, tehát nem fogod gyorsan elpazarolni. Egyébként gyönyörű a polcon is az egész. Mi eddig kétszer használtuk, tehát hetente eddig. Sokkal, de sokkal ragyogóbb lesz a bőröd tőle. Nekünk a matt árnyalat eltűnt, valahogy fényesebbé vált az orca. Nem lett olajos, de egészségesebbnek tűnik. A tavasz egyik legjobb újdonsága! 

L'Occitane 2 az 1-ben Bőrtökéletesítő Arctisztító Bőrradír 100 ml 7 990 Ft

 

39ev100p16.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr898694284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása