Nesze!szer

Egy kávézó, ami Budapesten van és a külföldi ismerőseink ajánlották!

2016. május 04.

 


dxn_bej.jpg

 

dxn2.jpg

 

 

Ciki, vagy nem ciki, de múlt héten megismerkedtünk egy hellyel, amit konkrétan külföldi ismerőseink ajánlottak nekünk. Ráadásul, nem Prágában vagy Veronában van a dolog, hanem Budapesten. Nemrégiben ugyanis egy olyan baráti házaspár jött Pestre, akik eléggé ügyelnek arra (nagyon helyesen, hogy milyen tápaanyagot visznek be a szervezetükbe. Így gondosan megtekintik, mielőtt bárhol a világon utazgatnak, milyen kávézókat, éttermeket tudnak majd meglátogatni az adott városban. Na, ők jöttek most ide és dicsértek nekünk agyon egy helyet, ahol egészséges kávét lehet inni, vegán sütiket enni és rizstej is van a kávéba, vagy ne adj isten, mandulatej. Szóval, miután a baráti házaspár hazament, fogtuk magunkat és a ciki, vagy nem ciki kategóriában indulva, elmentünk a saját fővárosunkba megtekinteni egy kávézót, amit külföldi barátaink ajánlottak nekünk.

Jó helyen van, az egészen biztos, hisz csak a Teréz körútig kellett zarándokolni, ez az Oktogonhoz van nagyon közel leginkább. Ó, rögtön le is csaptunk az egyik függőszékre, vagy hogy hívják ezt a műfajt, ami  a kiülős részen van. Na jó, azért bementünk megnézni a süteményeket is. Mennyei a kínálat, azt kell mondjuk. Aki járatos a nem teszünk tele mindent tejjel és cukorral műfajban, annak ez palota lesz, nem más. Laktózmentes, paleo és nyers vegán sütemények is vannak a kínálatban, őrületesen jók. Csoki bonbonok, szendvicsek, teljes kiőrlésű croissantból is, szóval, az élvezeteket simán lehet halmozni, ráadásul úgy, hogy közben nem hízunk és egészségtelen alapanyagokat sem veszünk magunkhoz. A kávé ganodermás, ami köztudottan lugosít, ráadásul, allergia szezon közeledtével sokaknak üzennénk, néhány ismerősünknek ez mulasztotta el teljesen a problémát. Ami iszonyat szimpatikus volt ezen a helyen, hogy nem számolnak fel plusz pénzt, ha nem tehéntejjel kéred az italodat, hanem szójatejjel például (mások is átvehetnék a jó példát!). És csodás gyümölcsös vizek is vannak, haza is hoztuk egy epres-mentásat is.

 

dxn12.jpg

 

dxn11.jpg

 

 

A kiszolgálás elég profi, gyorsan le is kádereztük a srácokat, kiderült, a Starbucks csapatából csalta el őket a vezetés. Kedvesek, közvetlenek, pörgősek a lányok és fiúk. Tényleg olyan ez a hely, mintha nem itthon lennénk, mert ott jártunkkor kiderült, még a kutyák is bejöhetnek egy jó feketére... ráadásul a wifi sem lassú, működik rendesen. Ami vicces, hogy tényleg leginkább külföldiekkel találkoztunk ott, akik kiderült, hogy a tripadvisor jó pontjai alapján döntöttek úgy, beülnek ide egy egészséges barátnős dumcsizásra. Ettünk mézes krémest, méz nélkül, ittunk finom kávét, napoztunk a kinti alkalmatosságokon és egyszerűen egészségesen jól éreztük magunkat. És úgy érezzük, ide úgy vissza fogunk menni, hogy csak na. És végre van alternatíva azokkal a barátnőinkkel is találkozni, akik vegánok, paleóznak, nem esznek lisztet, cukrot vagy csak gondosan ügyelnek a vonalaikra! Annyira profi a hely, mintha nem is itthon lenne. Vagy tényleg fejlődik Budapest?

 

dxn14.jpg

 

A DXN kávézó facebook oldalát ITT találod, egyébként a Teréz krt. 8 szám alatt van. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr808682198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása