Nesze!szer

Álruhába bújt ellenségek

2016. május 01.

 

 

 


alruha.jpg

 

Nem minden arany, ami fénylik - szokták mondani és ez az emberi kapcsolatokra a legigazabb. Van, ami szarany, hogy így fogalmazzuk. És most ezzel kapcsolatosan szeretnénk néhány dolgot mesélni nektek, mert nem biztos, hogy mindig felismeritek, ki is az, aki álságosan, jónak álcázva magát használ ki benneteket.

A legádázabb az az ember, aki mindig elmondja, ő csak jót akar neked... de mindezt ordítva teszi és úgy, hogy te zokogva állsz fel az asztaltól tíz-húsz-harminc perc múlva. Az, aki építeni szeretne téged, még akkor is, ha nehéz dolgot kell közölnie veled, úgy csomagolja, hogy közben nem ugrál páros lábbal a szíveden. Ne engedd, hogy bárki is ilyet tegyen veled! 

Az, aki emel téged, támogat, soha nem vágja az orrod alá: úgysem fog sikerülni, majd megnézlek öt év múlva, hová jutottál! Pénz nélkül nem lehet semmit elérni, nem jutsz semmire pártfogók, támogatók nélkül, el egy ilyen világ, befolyásos ismerősök kellenek és sok-sok tőke. Neked nem sikerülhet! - szajkózza. (Nyilván ő az, aki sem Zuckerbergről, sem Steven Jobsról de Ophrah Winfreyről sem hallott soha, aki ugye a szegénysorból verekedte fel magát...) Sose adj annak a véleményére, aki ugyanott tart tíz-húsz-harminc éve, mert semmi mást nem szeretne, mint azt, hogy te is maradj ott, ahol vagy... mert akkor, ha te már a csúcson vagy, ő már csak a saját sikertelenségét látja majd benned. 

A családot sokszor nem mi választjuk. Kapjuk őket. Így az soha nem lehet indok a bántásodra, ha valaki a családtagod. Sem a szüleid, sem más a családból nincs feljogosítva arra, hogy bárhol, bárki előtt ócsároljon téged. Konfliktusok lehetnek, véleménykülönbségek is, de hidd el, van, ahol sikerül ezeket kulturáltan tisztázni. Ami méltatlan hozzád, még akkor is, ha egy családtagodtól jön, nem kell, hogy része legyen az életedben. A rokoni kapcsolatokat is simán meg lehet szakítani, nincs az sehol törvénybe iktatva, hogy tartani kell azokkal is a kapcsolatot, akik korbáccsal kínálnak bennünket a vasárnapi asztalnál húsleves helyett. 

Az olyan pasival sem mész semmire, aki szépen, kedvesen minden áldott nap a tudomásodra hozza, milyen rossz vagy ebben, milyen fura vagy abban, milyen hülye mániáid vannak, de ő még így is képes "elviselni" téged. Soha, egyetlen percet se töltsél azzal, aki "elvisel" téged. Az ilyet viselje el az, akinek városiasan szólva két anyja van... te legyél azzal, aki téged a tenyerén hord és akinek te is lehoznád az égről a csillagokat, csak még nem volt időd elugrani a mömaxba létráért. 

Aki barát, azt érzed. Azt, aki pont akkor, pont azért hív fel, mert épp tudsz belépőt szerezni neki a Szigetre, vagy a divatbemutatóra, érdek ember. Nem baj, hogy ilyen, de őt pontosan kezeld a helyén. Ne osszad meg vele a titkaidat és ne várjad el, hogy bármikor lojális legyen veled. 

Ne haragudjál senkire, mert ő ilyen. Nem tehet róla, neki lehet a legrosszabb. Küldj egy kis fényt, vagy szeretetet a szívébe... aztán szüntesd meg vele a kapcsolatot. Ahol az ember már kapott egy nagy pofont, oda önként és dalolva nem megy vissza még egyszer, nemhogy másodszor, harmadszor. Ha te rendben vagy magaddal, az önértékeléseddel, nem engeded senkinek, hogy bántson téged. Hidd el, ha lezárod ezeket a dolgokat, előbb-utóbb hasonló szív-emberekkel találkozol, mint amilyen te is vagy, olyanokkal, akik nem leépítenek, hanem építenek téged, akiktől megértést és inspirációt kapsz! Mert megérdemled! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr488677974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása