Nesze!szer

Sárkányok éjszakája: a legszuperebb program az Állatkertben!

2016. április 26.

 

sark1_1.jpg

 

 

 

Az instán mutattuk már nektek, hogy két hete hétvégén az Állatkertben jártunk. Szürreális művészetet tekintettünk meg, a kínai lampionok világába lestünk bele. De őszintén szólva rég vettünk részt ennyire varázslatos kiállításon, ami kicsiknek és nagyoknak is örömöt ad és bizton ajánlható. Sárkányok éjszakája - ez a címe. Több száz kínai, selyemből készült lampion van kiállítva, a libikókázó pandáktól a tigrisekig, bambiig, az őzikéig minden, még a saját csillagjegyedet is megtalálhatod. És, ha szerencsések vagytok, még az álmukat épp nem töltő "rendes" állatkerti lakókkal is találkozhattok, mi összefutottunk egy hazafelé battyogó csacsival, az oroszlánt is hosszú percekig bámultuk, a fóka is tartott úszóbemutatót és kacsák is totyorásztak rendesen a parkban, alig győztük a tóból kimenteni a gyermeket. Mondanánk is néhány praktikus dolgot, ha tervezitek a látogatást gyakorlatilag egy fény fesztivál az egész. (Itt jegyeznénk meg, hogy szuper randi program is lehet ám!)

Amit tanácsolnánk: amennyiben nem gyerekkel mész, válassz egy hétköznapot, hétvégén nagyon sokan vannak. Érkezz oda már háromnegyed hét körül és akkor hamar bejutsz, mert azért idő a jegyek megvásárlása is. Vigyél jó fényképezőgépet, mi csak mobillal próbálkoztunk, ráadásul úgy, hogy egy Andika nevű lányt az édesanyja lépten-nyomon odaállított egy szoborhoz, sehogy nem tudtunk szabadulni tőle. (Üzennénk Andikának, hogy egyrészt állítsa le anyukáját, mert picit sok a néni, másrészt menjen el Hellinger-családállításra, hogy megtudja, mi a mama motivációja arra vonatkozólag, hogy folyton zrikálja őt, mert nem úgy néz, ahogy ő szeretné...bocsi!) Innivalót sem kötelező vinni magaddal, jó fejek és bevétel érzékenyek a büfések az Állatkertben, még kürtőskalácsot is kapsz este kilenckor simán. Nem olcsó a belépőjegy (1 900 Ft), de tényleg nagyon megéri. Jó hangulat, giccses, ámde igazán művészi lampionokat látsz és tényleg van valami gyermekien bájos az egész programban. Mondjuk, nálunk a 2 esztendős imádta, főleg, hogy nyuszikák és pillangók is voltak, meg az oroszlán is jó hangosan kommentálta, mit is gondol a sok látogató érkezéséről Tuti program, menjetek, nézzétek nagyokat, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében zajlik az egész, májusban 22-éig tart nyitva, minden este 7 és 22 óra között.

Fényes estéket nektek, a Nesze házi sárkányainak ajánlásával...D 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr648665356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása