Nesze!szer

Boldog 90. születésnapot, Erzsébet!

2016. április 21.

 

 

90_6.jpg

 

90_5.jpg

 

Erzsébet, aki tulajdonképpen sose gondolta volna, hogy uralkodó lesz egyszer, de mégis készült rá, hisz elkísérte édesapját a hivatalos utazásokra, ma ünnepli a 90. születésnapját. Erzsébet Alexandra Mária a keresztneve, vezetékneve egyébként nincs. Általában mindig egy szigorú, szép, színes kosztümökbe bújtatott nénit látunk benne és emlékszünk még arra, Diana nagy ellenfele volt. Ám ez a hölgy volt kisgyerek is, mellékelünk egy levelet, amit még gyerekként írt a nagymamájának, hogy megköszönje a babaházat. Ezek most a hivatalos fényképek az uralkodó(nő) születésnapja alkalmából  (van, amit Annie Leibovitz készített!), ma az egész világ őt köszönti. Nézzétek, milyen sok kicsi van most épp a királyi családban!

Íme, néhány érdekesség a királynőről, csodálatos kalapjainak ITT szenteltünk egy egész postot:

Gyerekként Lilibethnek hívták a családban és 14 évesen tartotta első rádióbeszédét. Eddig 14 szobrot készítettek róla, és 142 portréhoz ült modellt.
Mindig van nála ridikül. Amennyiben a táska a jobb karján van, az jelzés az udvarhölgynek, hogy kerítsen másik beszélgetőpartnert. (Nem rossz!) 
Soha nem nyalt meg bélyeget, mivel minden angol darabon szerepel és nem akarja megnyalni a saját feje hátulját. (Lent mutatjuk is az évforduló kapcsán kiadott szépségeket)
 Szívesen néz szappanoperákat, kedvence a Coronation Street.
Imádja corgie kutyáit, külön lakáj gondoskodik róluk, és a Sandringham-kastély kertjében minden kis kedvencnek sírkövet állíttat és van, aki sétáltatja őket. Másik nagy kedvencei a lovak és a lovaglás.
A világháborúban teherautó-sofőrként szolgált, sőt megtanult autót szerelni, mai napig imádja a kocsikat!
Jogosítvány és rendszám nélkül vezethet, útlevél nélkül utazhat külföldre. Igaz, nem annyira szökött szökdösni.
Minden délelőtt tizenegy órakor felhajt egy gin-tonikot. (Milyen igaza van!!!)

 

Forrás: Bors, a királyi család hivatalos oldala és a saját kútfőnk emlékei, mert annyit írtunk már Erzsébetről!

 

 

 

90_1.jpg

 

90_2.jpg

 

90_3.jpg

 

90_4.jpg

 

90_7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr608649158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása