Nesze!szer

Vidám vasárnap

2016. április 09.

 

 

 lingerie-fashion-editorial-myself05.jpg

 

Olykor mindenkit a hatalmába kerítenek, hosszabb-rövidebb időre, a sötét gondolatok, amikor úgy érezzük, hogy nem történik semmi jó, semmi szép az életünkben, ezért lehangolttá, elgyötörté válunk. Ez többnyire normális is, ennek a hátterében a leggyakrabban a félelem áll.

A félelmet pedig az igazi boldogsággal, a szeretettel és az együttérzéssel lehet legyőzni.

Mi okozza a félelmet? Elsősorban a negatív szemlélet, a rossz és káros gondolatok, amelyek évek alatt beleívódtak a tudatunkba, amelyek meghatározzák az életünket, elbizonytalanítanak, és ezért legtöbbször rossz döntések is hozzunk.

Most itt van 5 módszer, amelyekkel kiűzhetjük ezeket a negatív gondolatokat:

1. A Bruce Lee módszer

A világhírű sztár a következőket tette, ha egy rossz gondolat beékelődött a fejébe, és nem tudott tőle megszabadulni: leírta egy papírra, felolvasta, majd elővett egy erre a célra használt hamutartót, meggyújtotta a lapot és elégette benne. Közben figyelmesen nézte, amint a papír hamuvá válik. Ezután megindult kifele, de még egy pillantást vetett a hamutartóra, és erősen arra gondolt, hogy a negatív gondolat megsemmisült és oda került, ahová szerette volna.

2. Zen-technika

Mikor érzed, hogy egy negatív gondolat kezdi elborítani az elméd, képzeld el a következőket: egy nagy mozi teremben vagy, és a vásznon egy gyönyörű kék ég jelenik meg, amelyen közeleg egy kisméretű, sötét felhő. Az a te gondolatod. Járd körbe a termet, figyeld a felhődet, ne félj tőle. Nem kell azt mondanod: „Menj el innen, nem szeretlek, és nem akarom, hogy rettegésben tarts”, helyette inkább mond ezt: „Szervusz, Félelem! Hogy vagy ma?” Ilyenkor már tudni fogod, hogy miként kell a félelmedet kezelni, és a hatását az életedre a minimálisra csökkenteni, amelyet szép lassan, de arrébb fúj a szél.

3. Marius Simion módszer

A román mentális és lelki egészség erősítésével foglalkozó Marius Simion azt tanácsolja, hogy készítsünk listát a félelmeinkről, és ekkor tudatosulni fog bennünk, hogy azok a dolgok, amiket leírunk egy papírlapra, csak érzések és nincs közük a realistáshoz. És ez védelmet, erőt ad.

4. Tony Robbins módszere

Tony Robbins író, színész, életmódguru, aki olyanoknak is adott tanácsokat, mint Diana hercegnő, Bill Clinton, vagy Anthony Hopkins, azt mondja, hogy válasszunk ki egy különleges, zárható ládikát, amelyet varázserővel ruházunk fel, és ott tároljuk majd a negatív gondolatokat. Ha bármilyen rossz gondolatunk támad, írjuk rá egy darab papírra, majd tegyük be a ládába és zárjuk be. A láda majd elintézi a dolgokat, vigyáz rá, hogy többé ne szabaduljon ki. Lelki megkönnyebbülés kerít majd hatalmába.

5. Mark Hansen módszere

Ha semmilyen más technika ne válik be, akkor érdemes ezt kipróbálni. Annyit kell tenni, hogy egy befőttes üvegek lezárására használt gumikarikát teszünk a csuklónkra. Ha bármilyen negatív gondolat jut eszünkbe, húzzuk meg a gumit, és enyhén csapjuk meg vele a bőrünket, majd hangosan, de magunkban is mondhatjuk, mondjuk a következőket: „Érvénytelenítem és kitörlöm a negatív gondolatot”.

Hollós Tamás prána mester oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr708580802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása