Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2016. március 28.

 

habb.jpg

 

A valódi háború belül zajlik

Figyelve a nemzetközi híradásokat és a tragédiákat Brüsszeltől Bejrúton át Isztambulig és Párizsig gyakran elmerengek: mégis hogyan jutottunk ide? És ami még fontosabb: mit tehetünk, hogy a világ egy igazságosabb, biztonságosabb hely lehessen mindannyiunk számára?

Múlt héten köszöntött be Purim néven ismert kozmikus időablak, amikor nagy támogatást kaphatunk ahhoz, ha változni akarunk. Annak érdekében, hogy maximalizáljuk ezt a lehetőséget, elő kell hoznunk negativitásunkat szívünk, elménk és tudatosságunk mélyéről a fényre. A Kabbala Központban azt tanuljuk: csak mi magunk vagyunk képesek arra, hogy megváltoztassuk önmagunkat; s e folyamatban kulcsfontosságú pillanatnál járunk. A Purim ünnepe a kabbalisták szerint az év legemelkedettebb napja; egy olyan nap, amikor hatalmas mennyiségű Fényhez juthatunk hozzá. Tökéletes lehetőség, hogy leromboljuk a minket körülvevő negatív burkokat és ezáltal kapcsolódni tudjunk és meglássuk saját tökéletes lényünket. Purimkor, valójában bejutunk a negativitásunk forrásához, a sötétség forrásához és végzünk vele – de mégis hogyan? “Egy spirituális tanár vagy ösvény megadhatja számunkra az eszközöket, de ha nem tekintünk önmagunkba, s nem próbáljuk meg igazán kideríteni, hogyan változtassuk meg tudatosságunkat, akkor igazi változás nem történhet. Így Purim közeledtével szánjunk rá legalább egy pár percet arra, hogy felkészüljünk: önmagunkba tekintve megtaláljuk azokat a negatív gondolatokat és cselekedeteket, melyeket újra és újra megismétlünk életünk során. Ebből kiindulva már felismerhetjük, miért térünk vissza ismételten ezekbe a helyzetekbe - így pedig önmagunk és életünk igazi átalakításának lehetőségét kapjuk meg Purim idején.” - mondja Karen Berg, a Központ spirituális igazgatója.

Tanárainkról azt tanuljuk, hogy bizonytalanság a legnagyobb lehetőség a pozitív változásra. A bizonytalanság lehetőséget nyújt arra, hogy szembenézzünk a kétségeinkkel, és legyőzzük őket. Amikor legyőzzük a kétségeinket, a mag-szinten győzzük le a félelmeinket. Ezek ugyanis az életünk boldogtalanságának legalapvetőbb okozói. Purimkor úgy lépünk kapcsolatba a Fénnyel, hogy először elolvassuk Eszter Könyvét a Bibliából. A történet az Amelek nemzete ellen folyó háborúról szól. Ám spirituális értelemben Amalek nem egy ország, hanem az élet rejtett igazsága. Az Amalek szónak ugyanannyi a numerikus értéke, mint a "kétség" szónak.  A kabbala szerint az azonos számértékkel rendelkező szavak ugyanazt jelentik. A felolvasással spirituális segítséget kapunk, hogy legyőzzük a bennünk rejlő Ameleket - ezt a negatív erőt, amely az életünk során felmerülő kétségeinkért felelős.

Kívánom, hogy mindannyiunknak legyen erőnk szembenézni, és leszámolni vele.

Fényes hetet!

facebook.com/SteinerKristofOldala

facebook.com/WhitecityBoyBlog

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr68531012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása