Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2016. február 21.

 

 

szinlepcso.jpg

 

Búcsú a bizonytalanságtól

Veled is előfordult már, hogy valaki a szemedbe mondta: senki vagy, semmi vagy, nulla vagy, tehetségtelen vagy, értéktelen vagy? Nyugi, mindannyiunkkal megtörténik – a kihívás azonban az, hogy ilyenkor – megszívlelve a kritikát ugyan, de ne veszítsük el az önértékelésünket és a magunkba vetett hitünket.

Van egy kabbalista mese egy nagy tudósról, aki körülbelül 150 évvel ezelőtt élt. Pénzügyi zsenivolt: élete nagy részét azzal töltötte, hogy olyan rendszereket alkotott, melyek által hatalmas összegekhez jutott. Egy éjjel álmot látott, melyben két angyal azt kérdezte egymástól: "Megmutassuk neki mindaz, amit el kellene érnie ebben az életben?" Széthúztak egy függönyt, amely mögött Isten trónusa alatt egy fehér angyal ült. Az angyal a tudóshoz fordult, s így szólt: "Hol vannak azok a nagyszerű spirituális könyvek, melyeket meg kellett volna írnod? Hol vannak azok az emberek, akiket meg kellett volna szólítanod? Miképp használtad eddig az idődet?" Álmában a tudós azt is látta, amint így válaszolt: "Annyi minden van éppen alakulóban." Mielőtt azonban folytatni tudta volna, Isten angyala így szólt: "Nem akarom hallani a kifogásaidat. Gondolod, hogy azért kaptad az eszed, hogy egy marék aranyra váltsd? Gondolod, hogy ezért kerültél ide?"

A történet szerint – amelyet a Kabbala Központban hallottam - mélyen megindulva ébredt a tudós álmából, s úgy döntött, a kapott üzenet alapján fog cselekedni. A továbbiakban annak szentelte magát, hogy beteljesítse mindazt, amit az angyalok megmutattak neki. Számos spirituális mű került ki a keze alól, és létrehozott egy iskolát, ahol sokan tanultak. Az angyalok pedig egy másik álomban ismét megjelentek, s így szóltak: "Áldott vagy ebben a világban s az elkövetkezőben is."

Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója arra biztat mindannyiunkat: szánjunk arra egy pillanatot, hogy átgondoljuk, miként is bánunk a tehetséggel, amelyet azért kaptunk, hogy jobbá tegyük magunkat, és a köröttünk élők számára a világot. De mégis hogyan? Írd le, amiről azt gondolod, félelmet, bizonytalanságot kelt benned, majd társíts hozzá egy színt. Karen szerint az emberek gyakran a fekete vagy a vörös színt választják, mert ezeket a színeket gyakran kapcsolják a félelemhez, de te nyugodtan jelölj meg olyan színt, mely számodra kifejezi a félelmet. Amikor azonosítottad a félelmet, kérdezd meg Magasabb Tudatosságodat: "Melyik szín lesz segítségemre abban, hogy meggyógyítsam ezt a félelmet?" Légy nyitott a válaszra. A gyakorlat legfontosabb része, hogy lehetővé tedd önmagad számára megkapni azokat a válaszokat, melyek már eleve benned vannak. Az első szín, amely eszedbe jut, lesz a te gyógyító színed. “A következő lépésben helyezkedj el kényelmesen, lélegezd be ez a gyógyító színt, majd lélegezd ki a félelmed színét. Ismételd ezt 12-szer, és szánd rá az időt, hogy valóban megérezd minden egyes lélegzetvétel erejét, ahogy a tested feltöltődik a gyógyulásenergiájával.” – tanácsolja Karen Berg.

Lehet, hogy igazából a kontrollvesztéstől félsz, vagy attól, hogy nem szeretnek. Miközben meditálsz a gyógyító színeden, engedd meg neki, hogy felfedje igazi félelmed gyökerét, s hogy ez hol helyezkedik el a testedben. Amikor ezzel készen vagy, írd le egy darab papírra mindazt, amire jutottál. Fogalmazd meg naplószerűen a tapasztalataidat; a lehető legnagyobb részletességgel mindent, ami felmerült benned. A kabbalista gyakorlat utolsó része az, hogy meggyújtod ezt a papírt, hogy a tűz örökre megtisztíthasson félelmedtől és bizonytalanságaidtól.

 Fényes hetet!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr298408920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása