Nesze!szer

Jössz a Moszkvára? Isteni a Kijevi!

2016. február 09.

 

 

 

moszkva1.jpg

 

Azt hitted, már nincs Moszkva tér és Széll Kálmán elvitte az egészet? Hát, van egy jó hírünk, a Moszkva tér él és virágzik. Mi ott voltunk, megkóstoltuk. Tényleg. Ugyanis az Arany kaviár csapata ezen a néven nyitott új helyet az általunk imádott Hold utcai piac felső szintjén. Mi igen kedveljük az orosz konyhát (is) és ez jó kis hír nekünk.

"A MoszkvaTéR érdekessége, hogy minden helyben, kizárólag frissen készül: Sasha Kalinichenko, a fiatal orosz szakács lépéseit így bárki szemügyre veheti és végigkísérheti, hogy készül a választott fogás. A menüválaszték az autentikus orosz street food & bisztró konyhát tükrözi: míg a téli hónapokban a két szignifikáns leves, a szoljanka és a borscs a frissen nyílt hely slágerfogása, a tavaszi-nyári időszakban tovább bővül majd a kínálat és megjelennek a különlegességnek számító füstölt, sózott halak. A MoszkvaTéR elengedhetetlen eleme a pelmenyi, ami most még húsos, később majd rákkal töltve is kínálják. Ugyanitt érdemes megemlíteni a blinit is, vagy más néven a kaviárral szervírozott orosz palacsintát, mint a hely ikonikus fogását. Az italszortimentet tekintve természetesen a menütáblán találjuk az orosz vodkát, a kvaszt és a pezsgőt is. A szamovár grúz tea lekvárral pedig mindenkit felmelegít még a télen. A MoszkvaTér célja, hogy minőségi alapanyagokat felhasználva mindig frissen, egy közvetlenebb bisztróstílus keretében ezt követően már a belvárosban is a legnépszerűbb orosz fogásokat a hét minden napján az arra fogékony gasztromágnásoknak és kísérletező kedvű kulináris hedonistáknak."

Ott jártunk, kóstoltuk, a hering salátából kétszer is ettünk és a Kijevi pulykát sem hagytuk a tányéron, sőt... Vodkát nem ittunk, viszont pezsgőt igen. Nagyon, de nagyon nyammi volt minden. Na, ki jön a Moszkráva? 

 

 

moszkva_zsofiek.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr438370766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása