Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2016. február 07.

 

 

lelkitarsasharcos.jpg

 

"Ha valóban ő a lelki társam, miért kell harcolnom vele?"

...kérdezzük gyakran egy finoman szólva komplikált kapcsolatban élve, elfeledve, hogy a körülmények, melyek megadatnak nekünk, nem a büntetés célját szolgálják: eszközök arra, hogy segítségükkel a tudatosság egy újabb szintjére emelkedjünk. Madonna "Broken" című dalában írja: "Ne sajnálj, mert pontosan ott vagyok, ahol lennem kell" ­ még akkor is, ha az adott élethelyzet végtelenül fájdalmas.

"Amikor egy kihívásokkal teli kapcsolatban találod magad, honnan tudhatod, mikor dobd be a törülközőt; vagy hogy éppenséggel annak érdekében, hogy rájöjj, miért van az adott kapcsolat az életedben, maradj?" ­ teszi fel a kérdést Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója, aki szerint a legjobb, amit tehetsz, hogy írsz egy listát az adott ember összes pozitív és negatív tulajdonságáról. Írd le az összes okot, melyek miatt úgy döntöttél egykor, hogy életed része lesz. Majd tedd fel a kérdést magadnak: "Ha mindent számításba veszek ­a jót és a rosszat egyaránt­, hiányozna, ha ez az ember nem lenne az életemben?" Ha igen a válaszod, akkor értékes a kapcsolat, és érdemes érte küzdeni.

Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy nagyon sok ember marad olyan helyzetekben, melyektől nyomorultul érzik magukat ­ mindezt azért, mert nem tudják, hogyan változtassák meg körülményeiket. Karen szerint amikor nem mozdulunk egy kapcsolatból annak ellenére, hogy nem jó, mert azt gondoljuk, könnyebb így, valójában a keresett komfort helyett még több szenvedés vár ránk, így valójában önmagunk ellenségei vagyunk. "Ugyanezért maradunk egy olyan munkahelyen és pozícióban, mely nem tesz bennünket boldoggá. Legtöbbünk valaminek a rabszolgája. Azonban amikor valaminek vagy valakinek a kötelékében élünk, nem adunk teret önmagunknak a kiteljesedésre."

Ha pedig úgy érzed, képtelen vagy dönteni, ne ostorozd magad ­ inkább adj időt magadnak. Attól nem leszünk "kevésbé spirituálisak," ha vannak kételyeink. A kabbala azt tanítja: amíg csak lélegzünk, egyikünk sem lesz immúnis a kételyekkel szemben. Mindannyian kételkedtünk már önmagunkban és a párkapcsolatunkban életünk során, ahogy abban, hogy ahol is vagyunk, amit teszünk, s hogy ami történik velünk az valóban az érdekünkben történik ­e. Márpedig ­ ahogy egyik kedvenc filmem, a Best Exotic Marigold Hotel főhőse mondja ­ "A végére minden jó lesz. Ha még nem jó, azt csak egyet jelent:még nem értél a történet végére."

Fényes hetet!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr218365856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása