Nesze!szer

Szerelem a filmvásznon és azon túl is

2016. február 05.

 

audrey-hepburn-and-mel-ferrera_3.jpg 

 

Szeretünk szerelmesek lenni a szerelembe. Csodálni a híres párokat a filmvásznon, akik…az életben is voltak ugye szerelmesek. Jöjjön néhány igazán karakteres érzelmi vonal, óriási mozi ikonoktól. Mert tudod, a szerelem leginkább akkor talál meg, amikor nem is várnád!

 

 

Katharine Hepburn és Spencer Tracy

 Stanley Kramer, aki legutolsó közös filmjüket rendezte, azt mondta kapcsolatukról: „Két nagy személyiség, akiket egy titokzatos sugárzás kötött össze, amit nem merészelek szerelemnek nevezni: túlságosan banális lenne.” Katharine Hepburn és Spencer Tracy 1942-ben ismerkedett meg, mikor Az év asszonya című film meghallgatásán vettek részt. Katharine ekkor 33 esztendős elvált asszony volt, míg a 41 éves Spencer komor, alkoholproblémákkal küzdő, régimódi katolikus férj. Mindennek ellenére hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a két színész bolondul egymásért. Bár, a külvilág felé ezt nem mutathatták, mivel Spencer hívő katolikus létére nem volt hajlandó elhagyni családját. Házasságon kívüli románcuk 25 éven keresztül, Tracy haláláig tartott. A Hepburn-Tracy páros azonban Hollywood legnagyobb legendái közé tartozott, mivel a való életben és a vásznon is tökéletesen kiegészítették egymást. Utolsó közös filmjüket 1967-ben forgatták, aminek befejeztével Tracy meghalt. Hepburn sosem látta az alkotást, pedig második Oscar-szobrát kapta meg érte. Mint mondta, nem bírta volna végignézni a sok fájó emlék miatt.

 

 

Elisabeth Taylor és Richard Burton

 Attól a pillanattól, hogy Elisabeth Taylor és Richard Burton tekintete találkozott a Kleopátra forgatásán 1963-ban, a két filmcsillag sorsa egybeforrt. Azt beszélik, hogy az első filmes csókjuk olyan zavarba ejtően sokáig tartott, hogy a rendezőnek kellett rájuk szólni, hagyják már abba... Kapcsolatuk alakulását nagyítóval figyelte a sajtó, és sokan elítélték, ugyanis akkor még mindketten házasok voltak. Nyilván erre mondják, hogy kikerülhetetlen volt. Mert a szerelem jön és lacsap! Végül titokban házasodtak össze a montreali Ritz-Carlton Hotelben, ahová Mr. és Mrs. Smith néven jelentkeztek be. Kapcsolatuk viharos természetéről tanúskodik, hogy kétszer is elváltak: utolsó közös filmjük, A válás leforgatása után Taylornak végképp elege lett férje alkoholizmusából, és nemcsak a vásznon de a valóságban is véget vetettek kapcsolatuknak. Később megpróbálták újra együtt, de sajnos ezúttal is kudarcba fulladt a frigy. 1984-ben Taylor szerelmes levelet kapott volt férjétől, aki ekkor már új feleségével élt Svájcban. A levélben újabb esélyt kért, és azt írta, szeretne hazatérni. Mire Taylor megkapta a levelet, Burton agyvérzés következtében elhunyt. Az ő szerelmükre mondjuk azt: örök!

 

 

Wallis Simpson és VIII. Eduárd

 Ez a világ leghangosabb szerelmi története. Ugyanis 1936. január 20-án, Sandringham-ben elhunyt V. György angol király, halálával legidősebb fia, Eduárd walesi herceg vette át tőle a koronát, VIII. Eduárd néven. Ám, nem egészen egy év uralkodás után lemondott a trónról, hogy feleségül vehesse a nála idősebb, kétszeresen elvált Wallis Simpsont, ugyanis az akkori törvények értelmében az angol uralkodó nem vehette volna feleségül az amerikai asszonyt. Edward szembenézve a következményekkel mégis úgy döntött, hogy oltár elé vezeti szeretőjét. A lemondás után a volt uralkodónak és feleségének a Windsor hercege és hercegnője címet adományozták. A hercegi pár elhagyta Nagy-Britanniát, és életük végéig külföldön éltek, együtt. Sem ezután, sem ezelőtt nem hallottunk olyan történetet, ahol akkor érzelem volt, hogy még a trónt is mehetett… a levesbe!

 

 

Johnny Cash és June Carter

Johnny Cash nem tudott megbirkózni a sikerének köszönhető új életvitelével és az azzal járó hírnévvel, így előbb a szeszhez, majd a drogokhoz fordult. Innen egyenes út vezetett oda, hogy előbb a slágerek, aztán a rajongók is elmaradtak, otthagyta felesége, végül karrierje mélypontján börtönbe is került. A gödörből későbbi felesége, June Carter énekesnő segítségével tudott kikecmeregni, akinek kezét egy koncerten, a közönség előtt kérte meg. 1968-ban kötötték  össze az életüket és egymás iránti szerelmük halálukig kitartott. 

 

 

 

Audrey Hepburn
Első férjét, a színész Mel Ferrert munka közben, a Római vakáció angliai reklámkörútja során ismerte meg, akibe szinte egy csapásra beleszeretett. Nemsokára már közösen dolgoztak az Ondine című dráma színpadra vitelében, melyben Audrey főszerepet játszott. A darab hatalmas sikert aratott, ám Audrey teljesen belefáradt az állandó szereplésbe. A svájci hegyek közé menekült, és ekkor fedezte fel magának az eldugott Burgenstockot, ahol későbbi élete jelentős részét töltötte, illetve itt házasodtak össze első férjével, Mel Ferrerrel is. Éveken át boldogan éldegéltek, aminek gyümölcse az 1960. január 17-én született első és egyetlen gyermekük Sean Ferrer volt. Sean születése után szünet következett a filmezésben. Később, mikor újra kamera elé állt Audrey besokallt a My Fair Lady kapcsán felmerült pletykáktól és újra Svájcban keresett menedéket. A stílus és a kellem koronázatlan királynője az  egyszerű környezetben talált mindig újra magára.

Neked van mondanivalód, történeted a szerelemről, szerelmedről? A Milkával van egy édes ötletünk számotokra, katt IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr208361022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása