Nesze!szer

Hogyan maradjunk motiváltak nap, mint nap?

2016. január 24.

 

 

bianca-balti-bazaar-mexico-november-2015-cover-editorial09.jpg

 

Mi kell ahhoz, hogy reggelente mosolyogva ébredj? Hogy lehet az, hogy az egyik ember sikeres és mindent el tud érni, míg a másiknak csak alig jön össze valami?

Az első kérdés, amit kérlek, tegyél fel magadnak: hogy mennyire szereted saját magadat? Mennyire becsülöd és értékeled azt a személyt, aki vagy? Milyen gyakran engeded meg, hogy értéktelennek vagy szerencsétlennek tartsd magadat?

Ahhoz, hogy megváltozzanak életed külső körülményei, először belső körülményeidet kell megváltoztatni. Minden változás az Énképben végbemenő változással kezdődik. Ismerjük a mondást, ami kint, az bent is. Először is szokj le az elmarasztaló, negatív gondolatokról, kijelentésekről Önmagaddal kapcsolatban! Tudd, hogy Belőled csak EGY van! Nincs még egy olyan arc, szem, száj, kéz, test, hang, mosoly, ölelés, mint Neked van. Igen is szegény lenne a világ, ha Te nem lennél az, aki vagy! Használd a képességeidet és az adottságaidat és tudd, hogy különleges vagy! Amennyiben gyors változásokat akarsz, világos célokat kell megjelölnöd és egyfolytában csak a célra kell gondolnod, és ki kell tartanod mellettük.

Ne essünk bele az átlagemberi viselkedésbe, hogy hirtelen elkezdünk csinálni valamit, majd megrekedünk a komfortzónában. Még akkor is ott maradunk, ha nem vagyunk megelégedve vele; legyen az bármilyen kapcsolat vagy munkahelyi szituáció. Küzdenünk kell ez ellen, mert ha a komfortzónában rekedünk, minden rutinná válhat, és a rutin maga a halál, maga a vég. Legyünk az üdítő kivételek, akik mernek kilógni a sorból, és képesek megváltoztatni a szokásaikat.

Minden fontos, minden számít! Diéta alatt az, az egy szelet plusz süti is igen is számít! Semmi sem semleges. Ha megengedjük magunknak azt az egy pluszt, visszacsúszunk a régi helyzetbe, pont oda, ahonnan elindultunk. Tudd, hogy minden mindennel összefügg, nem csak a diétád fog kárba veszni, hanem minden, ami jelenleg az életedben meghatározó, és változtatni szeretnél rajta.

Minden gondolat, ami megfordul a fejünkben, valamilyen módon hat ránk, és befolyással van a személyiségünkre. Mindaz, ami afelé terel, amit el akarunk érni, az jó. Minél többet foglalkozunk egy dologgal, annál többet hozunk ki magunkból. Változtassunk a szokásainkon! A siker 95%-át az határozza meg, hogy milyen szokásokat alakítunk ki. Először csak kis dologgal kezdjük. Ha egy egyszerű dolognál megy, akkor menni fog a nagyobb dolgoknál is. Minden idegszálunkkal arra koncentráljunk, amit el akarunk érni, és ne engedjük magunkat eltántorítani ettől. Kitartónak kell lenned, és nem hallgatni a visszahúzó, pesszimista gondolatokra.

Vedd körbe magadat olyanokkal, akikből erőt meríthetsz, repülj a sasokkal!

Mindenki más szemüvegen át látja a világot, ezért nagyon fontos egyénileg meghatározni a céljaidat, hogy melyek azok a dolgok, amik éltetnek, amitől hevesebben ver a szíved, amitől elveszíted a fejedet, amitől rózsaszínben látod a világot.

Mert hidd el, mindenkinek van ilyen, neked is van! Találj rá erre, és soha többé ne engedd el! Tarts ki mellette tűzön-vízen át!

„A haladás mindig kockázattal jár; nem lehet úszni is, meg száraznak is maradni egyszerre”

Mag Veronika személyiség- és készségfejlesztő facebook oldalát ITT találod

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr828301158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása