Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2016. január 17.

 

nehezseg_szakitas.jpg

 

Átok vagy áldás?

Néha, amikor körülnézünk magunk körül, úgy érezzük: rettenetes káosz uralkodik mindenhol a világon. És most nem csak a háborúk sújtotta országokra gondolok, ahol az emberek élete sötétségbe és fájdalomba borult, hanem az egyéni küzdelmekre is, amelyek a hétköznapi életünket keserítik meg ­ irigység, féltékenység, kapzsiság, bosszúvágy, és kompromisszumképtelenség. Mégis, hogyan emlékeztetheti magát az ember, hogy a felhők felett mindig kék az ég?

A Kabbala Központban azt tanuljuk: mindannyiunknak szembe kell néznie bizonyos számú megpróbáltatással életünk során ­ Bármikor is érjük el azt a pontot, amit épp teljesítünk, bármit is kelljen egy adott szinten teljesítenünk, továbblépünk a következő szintre, ahol vár a következő próbatétel, mely által a lélek még magasabb szintjére léphetünk. Tanárunk, Karen Berg szerint tény, hogy azok a próbatételek, melyeken néha keresztül megyünk, nagyon nehezek is lehetnek. Előfordulhat, hogy legyőzhetetlen "átokként" magasodnak fölénk ­ ám minden nehézség a tudatosság egy új szintjére vezet bennünket.

Egyszerű példa, ­ ám annál hétköznapibb. Amikor elveszítünk valakit, akit szeretünk, ­ legyen szó költözésről, szakításról, vagy halálról ­ általában lelassítunk. "Ilyenkor az ember elgondolkodik életén, mi az, ami az övé, s mi nem, hogyan járult vagy nem járult hozzá a világhoz. Végül az egy pályán töltött hosszú évek után ez az ember úgy is dönthet, hogy többé akar válni, mint ami ő most, többet akar megosztani a családjával, a barátaival, a közösségével. Valóban átok volt mindez? A válasz ebben az esetben nem. Ezen ember számára minden szenvedés kopogtatás volt az ajtón, mely így szólt: ébredj fel! Elveszítetted a kapcsolatot az életed céljával, újra kell értékelned a dolgaidat." ­ írja Karen Berg.

Ezen a héten gondolj olyan eseményekre az életedben, melyek "átoknak" tűntek ­ és tedd fel magadnak a kérdést: látod már, hogyan tanított meg neked ez a tapasztalat valamit, hogyan lettél jobb, erősebb általa?

kabbalaközpontmagyarorszag

 steinerkristofoldala

 whitecitiyboy.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr668280380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása