Nesze!szer

Miért ne pasizz be 2016-ban sem?

2016. január 12.

 

 

fel_audrey.jpg

 

 

Egy új esztendő bekövetkezte minden esetben az önmagunknak való megbocsátás időszaka is. Megbocsátás azért, mert ilyenkor felülbíráljuk az elmúlt évben meghozott döntéseinket – minden esetben felmérjük a keletkezett károkat, annak hozadékait s a nyereséget is. Mi minden adtunk és kaptunk. Mit fektettünk be a siker érdekében, milyen áldozatokat hoztunk vagy nem hoztunk, elég volt-e vagy feszegethettük-e volna még keményebben a határainkat. Pro és kontra, vice és versa, de felülvizsgáljuk a terveinket, s eldöntjük, hogy azok a célok, amelyekért eddig küzdöttünk valóban hozzánk tartoznak-e. Mennyire volt valóban értelme annak, hogy arra szántuk az időt, amire.

Újratervezünk. Most azokhoz szeretnénk leginkább szólni, akik az idei évre vonatkozólag is azt fogadták meg újfent, hogy párra szeretnének találni. Mert mi idén januárban is elmondjuk nektek, hogy szerintünk még miért ne ez szerepeljen a prioritási listátokon 2016-ban (sem). Hogy miért ne akard azt, hogy valaki az egész világot jelentse számodra. Tervezz újra!

Macera a kapcsolatokban

Egyrészt, mert ez valahol nagyon eltúlzott, viszont az egész nem arról szól, hogy valaki nem hisz az igaz szerelemben. Szokták mondani, hogy mindenkinek van valahol egy párja. Egy olyan személy, akit csak neki teremtettek, akivel hirtelen minden értelmet nyer, akivel befejezitek egymás mondatait és így tovább. Legalábbis a filmekben ezt mindig így ábrázolják. A valóságban azonban már közel sem ennyire közhelyes az egész, hiszen rengeteg lemondással, alkalmazkodással is jár egy párkapcsolat. És hát ugye fájdalommal, hiszen a másik hiányzik, amit nem mindenki visel egyformán, konfliktusok esetén inkább neki adsz igazat, csak hogy ne mondj olyat, amivel elveszítheted és így tovább, de ezzel magadat is bántod. Miért is akarna a nyakába venni egy magára igenis sokat adó, önmegvalósításra törekvő Nő bármi ilyesmit? És miért lenne manapság az ciki, elvetendő, háttérbe szorítandó, ha valaki inkább karrierben szeretne kiteljesedni, vagy szimplán csak tiszteli magát annyira, hogy nem teszi ki magát ilyesminek? Az a személy idővel úgyis ledönt majd a lábadról, de nem most, tehát amit ma megtehetsz magadért, ne halaszd holnapra! Bőven lesz még időd arra, hogy mást részesíts előnyben, most viszont annak van itt az ideje, hogy minél több dolgot pipálj ki arról a bizonyos önmegvalósítási listáról.

Önmegvalósítás

Sokkal többet lendíthet előre egy ember a jövőjén, ha önmaga szilárd szikláját tudja képezni és nem függ mindenáron másoktól. Aki tud magányba burkolózni, különbséget tud tenni csend és csend között, minőségi és felszínes időtöltés között, tudja, hogy mikor kell háttérbe vonulni vagy ott lenni valakinek, mikor adjon magából és kinek, aki képes lesz egyedül is boldogulni, de legfőképpen azt is tudja, hogy mik a saját céljai és nem sajnálja ráfordítani az időt. Nem érzi magát rosszul attól, mert azt mondja, hogy most magammal szeretnék foglalkozni. Pontosan ezek miatt a tényezők miatt lesz valaki megingathatatlan. Mert ha Te nem teszed, akkor mégis ki fogja helyetted megtenni? Ennek következtében a környezete visszhangját is ki tudja zárni, hiszen kik ők ahhoz, hogy felül tudják bírálni a te döntésed? Nem a már letudott kapcsolatok számától lesz több valaki, épp ellenkezőleg: megélt sikerélményeink, céljaink gazdagítanak bennünket.

Idő

Mindig annak érkezett el az ideje, amit éppen kapsz és mindig azzal a kihívással vagy képes megbirkózni, ami éppen előtted áll. Nem véletlenül nem voltál az előző évben szerelmes, és ülsz a kanapédon jelenleg is egyedül. Rád jelenleg más vár, vedd észre a jeleket. Most pontosan arra szánhatod az időt, hogy az úgynevezett semmit csináld: töltődj fel. Ha kedved támad hozzá, akkor olvass akár fejlesztő könyveket, sétálj és engedd szabadjára a gondolataidat, fogd meg magad és ülj fel egy vonatra, utazz el valahová, menj el egy wellness-be, de tegyél olyan dolgokat, amelyek révén kiléphetsz a komfort zónádból. Kezdetben ugyan nagyon ijesztő tud lenni, mert miért is tennéd meg, amúgy sincs rá időd és így tovább, de új dolgokat vonzhatsz be vele. Az a valaki, ha már eddig nem toppant be az életedbe, ezek után biztosan tud várni, amíg te felfedezed önmagad.

Mit ne tegyél?

Ne akarj egy olyan embert, aki jobban meg tud érteni téged, mint te saját magad. Mindig te állj előbb. Ne akarj valakit, aki nélkül nem tudnád elképzelni az életed, vagy aki a te egész világod lehet. Ne keresd a lelki társad, a másik feled, a mindened, aki teljessé tesz téged. Legyél te a saját világod középpontja, a saját lelki társad, a legerősebb szövetségesed. Teljesedj ki egymagad. Képzeld el te a saját életed a saját szemszögedből, hogy pontosan mi is jó neked, de ne vonj bele senkit. Mert így, ha elveszítenél embereket is egész maradsz. A saját egészed. Biztos nagyon sok dolog van még, amelyet eddig nem tettél meg és úgy szeretnéd megtenni. Legyen az most mindennél fontosabb. Legyél a saját hajód független kapitánya, arra evezz, amerre csak szeretnél, ott bonts partot és időzz el, ahol és ameddig csak szeretnél, hiszen csak magadnak tartozol elszámolási kötelezettséggel. Ne félj az egyedül töltött, minőségi időtől. Ha pedig valaki később úgy dönt, hogy szeretne a hajód utasa lenni, már nyugodt szívvel mondhatod, hogy van hely számára. De csak akkor, ha úgy érzed: itt van már az ideje.

Nesze!Bogi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1008264094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása