Nesze!szer

Oh, nagyon vigyázz ám a kutyádra ilyenkor is!

2016. január 07.

 

 

kutyaf1.jpg

 

Számunkra mindig érthetetlen, hogy az emberek bizonyos ünnepekre igényesek magukra, aztán hónapokig nem. Karácsonyra szép haj, gondozott köröm, aztán január-februárban már enyhül a figyelem...Igaz, ez függ a pénztárcától is, de azért... sokszor az állatkáinkkal is így vagyunk. Elvisszük őket kozmetikába, hogy a fa alatt, amikor a műcsontot csomagolják, szépen gondozott legyen a szőrük, aztán márciusra már loncsos lompos lesz szegény kedvenc. Pedig télen ugyan úgy fontos kedvencünk megfelelő ápolása, mint ünnepi alkalmakra vagy nyáron. Ez egyáltalán nem évszakfüggő. A szőrzet nagyságát persze igazíthatjuk ahhoz, hogy kint milyen idő van, hőségben lehet rövidebbre vágni az ebek frizuráját is, azonban télen sem elhanyagolható, hogy szakszerű kozmetikázáson essen át a cukiságunk. 

Egy teljes körű kozmetika magában foglalja a fültisztítást, a körmök visszavágását, mancsok ápolását, az egészségügyi nyírást, a kutyánk fürdetését, szárítását, csomómentesítését, továbbá szükség szerint a 4, illetve 6 hetente esedékes, szakszerű szőr fazonírozást. Ez így csomagban nagyon jót tesz neki.
Ezeket általában a kozmetikusra bízzuk, de nekünk gazdiknak is van ám feladatunk, hogy négylábú pajtásunk mindig jólfésült legyen. Ha megtaláltuk már a tuti kozmetikát (lent ajánlunk nektek egyet, mi hosszú ideig kerestük a tökéleteset!) szánjunk arra is időt, hogy kutyánkat legalább heti egyszer alaposan átfésüljük otthon is, hosszú szőrű kutyák esetében ez szinte kötelező, de rövidebb kedvencek esetében is fontos a hullás megelőzése érdekében. 
 

Esős és havas időben, séta után szárítsuk meg a kutyánkat. Erre a célra a hajszárítót ajánljuk, semmi extrát nem kell vásárolni, kapcsoljuk be a sajátunkat és kész. A hóval megjelenik a só is, nálunk is azzal szórják az utcát, és ez sajnos a tappancsokat is felmarja. Ezért használjunk tappancsvédő kenőcsöt. Erre a célra megfelel a gyógyszertárban kapható vazelin, de kapható szakboltokban speciális  kenőcs is. Minden kimenetel előtt kenjük be négylábú barátunk virgácsait, séta után pedig langyos vizes ruhával töröljük át. Használjuk a hajszárítót akkor is, ha a hó rátapad a kutya szőrére, ne azt várjuk, hogy magától elolvad és az majd jó lesz neki, mert nem. Amit ne felejtsünk el - főleg, ha karácsonykor adtunk neki ezt-azt, amit nem biztos, hogy kellett volna -  az a fogkő eltávolítás. Létezik már ultrahangos technika is, amivel nagyon sok probléma kiküszöbölhető. Más most így gyorsan nem jut eszünkbe, de a lényeg, hogy figyeljetek a cukiságokra ilyenkor is!

Ja, és még valami! Mi nemrégiben fedeztük fel egy igazán komoly, trendi és állatbarát kozmetikát, nektek is tudjuk ajánlani. Az OhmyDog Boutique & Spa weboldalát ITT találod, teljeskörű szolgáltatást nyújtanak és nagyon pöpec a hely! A facebookjuk pedig ITT van. 

Köszönet a képekért Farkas Márton/Colorcam-nek!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr868249000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása