Nesze!szer

Így mosd a gyerek haját! - tévhitek a kicsik hajápolásáról

2015. december 07.

 

tincses3.jpg

 

Sok szülő azt gondolja, a gyerek haját moshatja ugyanúgy, ugyanazzal, mint a sajátját. Hát, ez nem igaz. Most jöjjenek a szakértői tanácsok és gyorsan el is oszlatunk néhány tévhitet:

- A gyerek hajára nem kell kondicionáló, vagy balzsam!

Bizony, bizony a pinduri haját is érik ugyanúgy káros hatások, mint a miénket, klóros víz, durva fésű stb...  csak jó minőségűt válasszunk,megérdemli a pöttöm haja, hogy gondosan bánjunk vele. 

- Ugyanaz a sampon jó lesz neki, mint nekünk is.

Jaj, ne!!! Az érzékeny, gyerek fejbőrsokkal könnyebben sérül és fontos ilyenkor,hogy megerősítsük a hajhagymákat. Csak könny- és szulfátmentes sampont válasszunk neki, ami gyerkőcök számára készül. Sok olyan termék kapató, amit még jobban szeret a gyerek, mert csokis, vagy banános (illatban érezni)! 

- Le kell vágni a gyerek haját nullás géppel és akkor erősebb lesz!

Ez tévhit, ne tegye senki! 

- Nem kell kifésülni, majd a fodrász!

Nincs is rosszabb, amikor egy picit elvisznek a szalonba, anyuka otthon nem fésülte, így a fodrász órákig bontogatja a kicsi haját. A pici sír és rosszul viseli az egészet, egy kín lesz számára, procedúra, nem szórakozás és élmény. Fontos, hogy kicsi korban, játékosan kezdjük el fésülni a haját, szokjon hozzá! Nem kell megijedni, ha csak babahaj van még először, az is megerősödik és olyan lesz.... általában, mint a nagyszülőké!

- De jól néz ki ez a frizura!

Oké, lehet, hogy az újságban viccesen mutatott egy kisbabán, de sokszor a kicsinek az a legjobb, ha kényelmes a hajviselete. Ne trendi csattot rakjunk a hajába, hanem olyat, ami nem nyomja a fejét és nem hullanak a szemébe a tincsek. 

 

tincses2.jpg

 

 

- Minek vágni a haját, növesztjük és kész!

Igen, az lehet,hogy szép a hosszú haj, viszont a hajvégek ugyanúgy törnek, szálkásodnak, mint a felnőtteknél. Fontos, hogy jól legyen vágva, formázva a frizura, a kicsi fejéhez illően. Nem kell túlaggódni az első hajvágást, a gyerekek általában nagyon jól érzik magukat, főleg, ha kifejezetten nekik kitalált szalonba viszik őket (Tincses sziget például ITT). Beül a kisasszony vagy fiatalúr az autóba, ráteszik a hajvágóköpenyt, megmutatják neki az ollót, hajszárítót, majd bekapcsolják kedvenc meséjét és már mehet is a szépülés. Otthon meséljünk majd a kicsinek, hogy mi fog vele történni, így ő izgalommal várja majd a látogatást és büszke lesz magára, élménnyel és jó frizurával távozik!

(Kifejezetteknek gyerek számára nyitott fodrászat a Tincses Sziget, köszönjük a szakmai segítségüket!)

 

tincses1.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr548145298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása