Nesze!szer

Környezettudatos és trendi e-autóval furikáztunk!

2015. november 20.

 

 

volsw1.jpg

 

Az ember felelős az ökológia lábnyomáért, mi osztjuk ezt a nézetet. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, nem kérünk feleslegesen szatyrot a vásárlásnál, hanem mindig van a táskánkban egy, amit állandóan használunk. Nem hagyjuk a konnektorban a telefontöltőt, vagy igyekszünk nem elfelejteni kihúzni. Sok kis dolog, ami mégis számít. Ezért is kaptunk az alkalmon, hogy kipróbálhassuk a Volkswagen e-Up!-ot, ugyanis az Europcarnál már bérelhető ez a kocsi, akár, egy órára is. Na, mi azért hosszabb időre választottuk társunkak. 

 

volksw2.jpg

 

A Kempinski hotelhez kellett menni érte, ez irtó praktikus, mert a Deák téri metrótól 1,5 perc gyalog.  Pikk-pakk készen is lettünk a papírokkal, megkaptuk az okmányokat és a kulcsot. Az autót feltöltötték, tehát, már indulhattunk is. Kedvesen megmutogatták, mi micsoda, de a legmókásabb az volt, amikor a srác szólt: megy a motor! Megy? - nem is hallottuk, mert annyira halk az egész. Néhány másodperc és ki is írja műszerfal: ready - tehát indulás! Automata váltó, tolatást tolatóradarral és iszonyat jó kis méret az egész, könnyen lehet a városban közlekedni vele. Az egész kocsi olyan belülről, mintha R2D2-ban ülnél valahogy. Minden szép, kényelmes, kicsi, de mégis tágas és cuki. A kocsi maga pedig konkrétan siklik, olyan mintha suhanna az utcákon. Néhány év múlva elvileg már a busz sávban is lehet közlekedni vele, de most ez még csak külföldön szokás, tehát ezt nem teszteltük.

Szentendréig autókáztunk ki vele, először meg kellett tanulni, hogy nem, ez nem gurul tovább, miután lefékeztél, máshogy mennek a dolgok. Gyakorlatilag egy óra után már tudja az ember rendesen használni az autót és bele is szeret rendesen. Nagyon könnyű érzés az egész, a műszerfalon meg minden teljesen, de teljesen logikus. Nekünk egy jó 140 kilométert tettek bele, így nem kellett töltenünk, de azért magunkkal vittük a szép térképet, amin rajta van, hol tudtunk volna Budapesten "tankolni".  (holtoltsek.hu). Azt mondták itthon ne próbálkozzunk vele, mert úgy megpörgeti a villanyórát, hogy hű... de megnéztük, nagyon sok töltőállomás van a közelünkben is, szerencsére. Még megmutattuk ám délután a barátainknak is a kocsit, annyira élveztük a furikázást. Este legszívesebben a szobába is felvittük volna, annyira bejött a környezettudatos száguldással együtt töltött idő. Ja, mert nem lassú ám, sőt! 

Szumma szummáron, mi teljesen rabjai lettünk ennek a Volkswagen e autónak, gyakorlatilag visszaülve a rendes, benzinesbe úgy éreztük, mintha valami dromedárban utaznánk. Fájó szívvel vittük másnap a Kempinski aljában található Europcar irodába az e-Up!-ot, ami nem is olyan kicsi, bőven el lehet férni benne. Imádtuk, hogy zaj nélkül közlekedik, a szuper váltóját és az egész feelinget. És nem igaz,, hogy csak városi közlekedésre jó, mert mi azért megjártuk vele Pestet-Szentendrét-Észak-Budát és Pest külső kerületeit is. Akik azt mondják, hogy ez az e-autó a jövő, azoknak nagyon, de nagyon igazuk van. Viszont szerintünk, illetve számunkra már a jelen is, mert kiderült, hogy akár néhány órára is kikölcsönözhetjük az Europcar-nál és gyakorlatilag olcsóbb, mintha taxiznánk Budapesten (2 990 Ft/óra). Most szólunk, hogy mi elektromos kocsi függők lettünk, éljen a jövőnk!

 

 europcar1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr888080106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása