Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. november 15.

 

kihivas1.jpg

 

Köszönet a kihívásokért

A gyönyörű szemű, Hollywood aranykorának hajnalán tündöklő filmcsillag, Bette Davis egyszer azt mondta: "Az élet egyik legfontosabb része, hogy elfogadjuk a kihívásokat. Ha valaki nem ezt teszi, gyakorlatilag halott." És bár mindannyian szeretünk egy olyan viláról álmodozni, ahol nem kell erőfeszítéseket tennünk, szenvednünk, ás áldozatokat hoznunk, az igazság az, hogy kihívások nélkül az élet nem igazán élet. Mindenkinek az életében vannak kihívások.

"Amikor azt akarod, hogy egy mag szárba szökkenjen, akkor először is mélyen a földbe el kell vetned, sötétséggel és termőfölddel befedned. Csak akkor tör elő a földből, amikor eltemetik és megöntözi az eső, hogy végül virág, fa vagy gyümölcs legyen belőle. Ehhez hasonlóan nekünk emberi lényekként szintén keresztül kell mennünk bizonyos próbákon. Ebben a világban minden, amit kapunk és minden, amit teszünk, valamiféle erőfeszítéssel jár." - mondja Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója, aki rámutat: az életben semmi sincs ingyen - ha azt akarjuk, hogy belső fényünk felragyogjon a világban, ha lehetővé akarjuk tenni, hogy elérjük spirituális célunkat, akkor az utunknak része kell, hogy legyen a fájdalom, a negativitás és a kihívások, melyek nehézséget jelenthetnek.

Miközben futunk a pénz után, keressük a biztonságot, vágyjuk a szerelmet, rohanunk a szépség és a fiatalság után, észben kell tartanunk: minden panaszkodás ellenére jól van ez így, ahogy van - hiszen ezek a hétköznapi kihívások terelgetnek minket az életben, hogy rájöjjünk, hol is vagyunk most, hol akarunk lenni, és mit kell tennünk ahhoz, hogy odaérjünk. Ha pedig olykor-olykor nehéz emlékeztetni magunkat, hogy a Fény a sötétségből fakad, hogy kihívás nélkül nincs győzelem, emlékezzünk csak vissza azokra az időkre, amikor - akár egy hosszabb kényszer szabadság, betegeskedés, vagy munkanélküliség miatt - csak úgy ültünk otthon, semmit téve, várva, hogy csak úgy megtörténjenek velünk a dolgok. Ugye, senki sem kívánja magának, hogy az élete eseménytelenül teljen, és minden ezüst tálcán érkezzen hozzá, mint egy lábadozó betegnek a teája és gyógyszerei?

A mindennapi feladatainkat ellátni gyakran nagyobb kihívásnak tűnik, mint új, hatalmas céloknak indulni. És bár néha elképzelhetetlennek tetszik, hogy nap mint nap szembesülnünk kelljen a teendőkkel, máskor pedig egyenesen kilátástalanságba burkolózik a jelen, a Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy hinnünk kell a mantrában: "Nem tudom, hogyan fog kinyílni előttem az az ajtó, de azt tudom, hogy ki fog."

Fényes hetet!

facebook.com/SteinerKristofOldala

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr608078704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása