Nesze!szer

5+1 tipp, hogy kihúzd a depis hangulatból magadat!

2015. november 09.

 

 

depi_kihuzas.jpg

 

Szürkeség van, nyakunkban liheg a november, már meleg kabát kell és egyáltalán. Ilyenkor az ember hajlamos még jobban sajnálni magát. És még jobban. Íme néhány tipp, hogy hogyan vidíthatod fel a lelkedet.

1. Engedd be a múlt kedves emlékeit a szívedbe!

Nem, nem arra kérünk most, hogy süllyedjél az önsajnálatba, amiért véget ért az első szerelmed anno. Inkább arra, hogy vedd elő a régi fényképeket és idézd fel magadban a legszuperebb pillanatokat az életedből. Engedd,hogy az öröm energiája átjárjon. Ugye, milyen jó volt Balatonaligán például a hekkezés, a nagy buli után? Vagy mennyire örültél három éve a táskának, amit szülinapodra kaptál az Anyukádtól? "Hangold fel magad".

2. Végy egy tényleg jó könyvet!

A könyv maga a csoda. Elrepíti az embert egy másik világba, másik élethelyzetbe és erőt adhat, amikor a főhős végül megtalálja a szerelmet, vagy új munkát kap. Te is tetterősebbnek érzed majd magad az utolsó oldal után és egyébként és olyan jó a hidegben bekuckózni, esetleg olvasás közben finom teát kortyolgatni és néha egy-két kocka csoki beküldeni... Apropó? Olvastad már a Bridget Jones 3. részét? Például.

3. Dvd, dvd és dvd!

Amennyiben nem vagy egy olvasós típus, amit sajnálunk, lehet, hogy téged a filmek nézése tölt el jó érzéssel. Szuper amerikai sorozatok léteznek már, amelyeken annyit tudsz nevetni, hogy utána a novemberi depi még a sarokról is elfut, ha meglát téged. Persze, kiváló adu ász még a két klasszikus, a Szex és New York és a Jóbarátok is. Ross béna kalandjai rendesen felvidítják az embert. Emlékszel, amikor elment, hogy barnára fújassa magát?... na, ugye!

4. Mozogjál!

Nem biztos, hogy ebben a randa időben van kedved belevágni egy új edzőtermi látogatásba. Szuper, ha úgy érzed, veszel egy bérletet és megkezdesz egy új mozgásformát... de! A Youtube maga a csoda. Mindenféle tornát megtalálsz, amit csak bekapcsolsz és már jógázhatsz is otthon. A mozgás mindig endorfint termel, így akár örömre is ugrándozhatod magad a négy fal között, maximum a szomszéd Marika néni fog furán nézni másnap, hogy mi volt ez a nagy sikoltozás, mikor pasit nem is látott jönni hozzád... 

5. Tiszta udvar, rendes ház

Takaríts! Most nem arra biztatunk, hogy sikáld ki a fúgákat háromszor egymás után, inkább arra, hogy dobáld ki a lejárt szavatosságú energiákat tartalmazó dolgokat. Valószínűleg az exed cuki kis pólójára már nincs szükséged, meg ezer más bizsura sem. Add el, vagy ajándékozd el, ami még másnak hasznos lehet és már helyet is csináltál az új energiáknak!... amellett, hogy lehet, hogy valakinek extra jó napot szereztél!

+ 1. Találj egy külső barátot, vagy mentort magadnak!

Az csúcs, ha az embernek vannak komoly és régi barátai, akinek kiöntheti a szívét. De! Néha igazán jól tud esni a léleknek, ha keres egy megfelelő pszichológust, kineziológust, coach szakértőt, vagy csak egy olyan valakit, aki nem ismer téged annyira. Hihetetlen sok segítséget kaphatsz azáltal, hogy másnak meséled el az életedet, olyannak, aki nem ismer téged. Ő majd sokkal objektívebben látja a dolgaidat, mint azok, akik kötődnek hozzád. Ez olyan jól eshet, hogy már alig fogod várni azt a heti egy-két alkalmat, amikor találkoztok, mert igazi fejlődést is hozhat!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr78064278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása