Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. november 01.

 

donteskeptelenseg.jpg

 

"Mit teszel akkor, amikor nem tudod, mit tegyél?"

Mindannyiunkkal elő fordul, hogy nem tudjuk eldönteni, melyik utat is válasszuk - legyen szó új munkáról, párkapcsolati válságról, vagy épp egyszerűen csak a kanapé beszerzéséről a nappaliba. Ilyenkor képesek vagyunk órákon át, rosszabb esetben napokon át mérgezni az agyunkat a "döntésképtelenség" állapotával, és elhisszük, hogy komoly bajban vagyunk, amiért nem tudjuk, mi a teendő.

A Kabbala Központ alapítója, Rav Berg nagyon egyszerű választ ad erre a komplikált kérdésre: "Ne tegyél semmit. Hagyd, hogy a helyzet kialakuljon körülötted, s majd az megadja a választ." Ezen megoldás alapja azonban az a szilárd meggyőződés, a Fény, az Univerzum, Isten, a Gondoskodás mindig velünk van életünk minden egyes mozzanatában és aspektusában. "Amikor ebben a meggyőződésben élünk, az ember, aki negatív számunkra, el fog menni. Nem nekünk kell majd elhagyni őt. Nem a mi feladatunk lesz megtenni vagy elősegíteni ezt a lépést: a Fény fogja ezt megtenni helyettünk." - mondja Karen Berg, a Rav felesége, a Központ spirituális igazgatója. De mi történik, ha nincs meg bennünk ez a meggyőződés, az a bizonyosság, hogy a Fény velünk van és értünk cselekszik?

Ha kényszeresen rá akarjuk venni magunkat a döntésekre - olyankor is, mikor valójában a szívünk mélyén pontosan tudjuk, hogy a jó döntés még "nem érett meg", vagy hogy az élethelyzet nem bontakozott ki kellőképpen ahhoz, hogy következtetéseket vonjunk le, nos, akkor igen könnyen és folytonosan a zavaros élethelyzetek közepében találhatjuk magunkat. Nem irányíthatunk minden egyes eseményt amely megtörténik velünk az életben, végképp nem a körülöttünk levő emberek életében, vagy a nagyvilágban - és szerencsére nincs is rá szükség. Néha elég "kivárni". Hallottad már azt a közmondást, miszerint „A szépség a szemlélő szemében van.” A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy a Fény szintén a szemlélő szemében van.

Elhamarkodott választások helyett ülj le kényelmesen, hunyd le a szemed, és ismételd magadban: "Ha betegség, fájdalom, csalódás, anyagi-, vagy más problémák merülnének fel, a Fényhez kapcsolódva áttöröm magam ezeken. A tudatom hatalommal bír. Bölcsen fogom használni."

Fényes hetet!

whitecityboy.com

facebook.com/SteinerKristofOldala

facebook.vom/KabbalaKozpontMagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr618041574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása