Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. október 18.

 

teher1.jpg

 

Tedd le a terheket!

Szépséges Skorpiót! - A kabbalista naptár szerint beköszöntött a zodiákus időszaka, ilyenkor pedig minden hónapban elmerülünk kicsit a csillagok mágikus világában... vagy inkább, kicsit realisztikusabban nézve, felkészülünk az előttünk álló nehézségekre - ilyenkor ugyanis kicsit mindannyian azonosulunk a domináns csillagjegy energiáival.

"Azoknak akiknek van egy Skorpió az életében, adnék egy tanácsot: ha szeretnél elmondani neki valamit,azt a lehető legegyesebb beszéddel tedd meg, ne köntörfalazz, ne járd körbe a témát. A Skorpiók utálják a színlelést, mélyen vágynak az igazságra, az abszolút lényegre. Nincsen se idejük, se türelmük a lényegtelenségre." - mondja Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója. Nem csoda, hogy mindannyiunkat, ez a "lényegre törő" energia vihet előre ebben a hónapban. Ezért is mondják, hogy a Skorpió hava egy jó hónap az üzletre, valamint arra, hogy átlássuk a jelenlegi kapcsolataink valódiságát és tartósságát, melyeknek lehet, hogy búcsút kell mondanunk és tovább kell lépnünk. És persze mint minden hónapnak, ennek is vannak hátulütői...

A Skorpió hava sokunkban felerősítheti azt a rendkívül kártékony tévhitet, mely szerint bármi áron kézben kell tartanunk a dolgokat. Miért veszélyes ez? Mert amikor azt hisszük, hogy minden rajtunk múlik, hátat fordítunk a másokba és az Univerzumba vetett bizalomnak. Márpedig az "engedd el" mottó nélkül lehetetlen boldogan élni. Hányszor hallunk olyat, aki azt mondja: elveszítette a hitét a férfiakban, a szerelemben, vagy épp a tisztességben, esetleg a szüleiben, vagy a legjobb barátjában? Ezt a fajta "elárultak, mostantól csak magamban bízom" attitűd nem csak magányossá tesz, de megfoszt attól a nyugalom- érzettől, hogy néha igenis jogunk van megpihenni, és nem aggodalmaskodni.

Azon, hogy sikerüljön egészséges egyensúlyt teremteni - azaz ne dőljünk hátra és hárítsunk másra a felelősséget, ugyanakkor ne is cipeljük a vállunkon az egész világ terhét, akarnunk kell, hogy gyökerestül megszabaduljunk azon hittől, mely szerint az értékünk azon múlik, képesek vagy-e ellenőrzésünk alatt tartani a valóságot.

Ebben a hónapban, ne azon gondolkodjunk, hogy az embereknek hogyan nem kellene viselkedniük velünk és másokkal. En-gedd-el. A világ sosem fog egycsapásra engedelmeskedni neked. Ahelyett, hogy másokat "nevelnénk", legyünk olyan kedvesek, mint amilyen kedvességet szeretnénk látni a világban.

Fényes hetet!

facebook.com/SteinerKristofOldala

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr227970523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása