Nesze!szer

Ilcsi néni megálmodta a jövőt és mi ezt élveztük!

2015. október 15.

 

 

 

 

ilcsi_kabin2.jpg

 

ilcsi_kintrol.jpg

 

 

Itthon hajlamosak vagyunk nem észrevenni azt, ami kiemelkedő, ami csodálatos, ami hozzáad valami különlegeset a mindennapjainkhoz. Aztán, ha a dolog külföldön befut, akkor nagyon büszkék leszünk rá. Valami ilyesmi történt az Ilcsi kozmetikumokkal is, A nyolcvanas években indultak az Ilcsi szépítő füvek, amelyek forradalmiak voltak, hisz nem mindenféle furaságot tartalmaztak, hanem a természet adta kincseket. Zöldségeket, növényeket, virágokat. Olyan csodaszereket, amelyeket mind-mind ismertek az őseink, de a nagy kozmetikai iparosodás idején elfelejtettünk. Ilcsi néni úttörő volt, angolul és németül is kiválóan beszélt és 1979-ben már Salzburgban tartott előadást kozmetikus kollégáknak. Folyton képezte magát és kísérletezett. Anno 28 termékkel indultak, mára ez már 140 lett. Abban is elsők voltak, hogy az Ilcsi Szépítő Füvek tanfolyamai mind-mind díjmentesek voltak, így egyre több és több hölgy szépülhetett a kozmetikákban szakavatott kezek és szuper kozmetikumok által. A cég olyannyira sikeres volt, hogy 1996-ban megérkezett az első külföldi megrendelés is,  1999. augusztus 20-án Ilcsi nénit a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével tüntetik ki a gyógynövények kozmetikai alkalmazásának elterjesztése és népszerűsítése érdekében végzett tevékenységéért, valamint eredményes és sokaknak örömet szerző magánvállalkozói munkájáért. 2006-ban pedig már Dubai városában is nyílik Ilcsi kozmetika, Olyannyira korszerűek ezek a kozmetikumok, hogy bizonyos termékek Kelet-Európában egyedüliként megkapták a szigorú BDIH minősítést. Ez azt jelenti tulajdonképpen, hogy ezeknél természetesebb nincs, ez előtt még a világ legtávolabbi pontján is meghajolnak a natúr kozmetikumok szerelmesei. Ráadásul, Ilcsi néni csodái hungarikumok lettek. De meséljen Ilcsi néni fia, Molnár Ferenc egy picit nekünk erről:

 

"Édesanyám, Molnár Dánielné, Ilcsi néni 1958-ban kezdte pályafutását, majd a több mint negyedszázados tapasztalatra építve. A kor hiányosságai miatt, ha egy kozmetikus valóban eredményesen akart dolgozni akkor saját maga készítette a szalonjában használt krémeket, pakolásokat, így Ilcsi néni se tett másképp. Hamar híre ment a természetes alapanyagokat tartalmazó, kimagasló hatékonyságú készítményeinek, melyekért hamarosan sorban álltak a kozmetikusok.
1984-ben megalapítottuk az Ilcsi Szépítő Füvek Kft-t.  Végigjártuk az induló vállalkozások rögös útját, az akkori kor ellátási nehézségeivel fűszerezve. Az Ilcsi termékeket mára már több mint 40 országban forgalmazzuk és 2014-ben Hungarikummá nyilvánították. Az Edesanyámtól kapott oktatás és mentorálás révén folyamatosan egyre nagyobb szerepet vállaltam a cég szakmai és fejlesztési munkáiban, majd miután Ilcsi néni teljesen visszavonult és élvezte a nagymamák és dédnagymamák mindennapos örömét, én vettem át a cég irányítását és fejlesztését. A világpiaci átlagtól eltérően az Ilcsi termékek nem növényi kivonatokból készülnek, hanem effektív növényi beltartalommal. Készítménytől függően ez 5-50% az effektiv növényi tartalmat jelent, de minden egyéb összetevő is természetes anyag, így tulajdonképpen 100%-ban van jelen a természet az Ilcsi kozmetikumokban. Az Ilcsi alapértéke a természet kincseinek megőrzése, védelme és népszerűsítése. Ezeknek a kincseknek köszönheti az Ilcsi Szépítő Füvek a már több mint 50 éve tartó sikerét, ahogy Ilcsi néni mondta mindig „Fűben – fában az orvosság!”.
Az Ilcsi Szépítő Füvek különösen igényes, amikor a termékeiben felhasznált alapanyagokat kiválasztja. Hiszünk abban, hogy a természetben minden problémára létezik hatékony megoldás, ezért büszkék vagyunk arra, hogy Ilcsi néni segítségével és a természet erejével megalkothattuk a különleges Ilcsi professzionális natúrkozmetikumokat, a természet kozmetikumait. Termékeink készítésekor továbbra is a legszigorúbb natúrkozmetikai előírásokat (BDIH) vesszük figyelembe és kizárólag a legjobb minőségű bio alapanyagokat - friss gyógynövényeket, gyümölcsöket, zöldségeket – használjuk, melyek nagy része saját bioültetvényünkről (Ökogarancia) kerül ki. A növényeink nagy részét a saját, Ökogarancia által ellenőrzött bio ültetvényünkön termesztjük, továbbá magyar bio gazdálkodóktól vásárolunk, illetve a mai napig is jó néhány növényt gyűjtünk vadon. Az Ilcsi natúrkozmetikumokat Budapest második kerületében, egy eldugott, természet ölelte helyen a Petneházi réten gyártjuk."

 

 

Ami számunkra szimpatikus, hogy Ilcsi néni halála után sem változott a cég, sőt. Molnár úrék ragaszkodnak a natúr vonalhoz, most meg is mutatjuk, mennyire, hisz minden termék:

  • Parabén mentes
  • Parafin olaj mentes
  • Vazelin mentes
  • Állati eredetű glicerin mentes
  • Szintetikus színezőanyag mentes
  • Szintetikus sűrítőanyag mentes
  • Etoxikált emulgeátor mentes
  • Állat kísérlet mentes

 

ilcsi_szalon_kicsi.jpg

Eddig nem volt kozmetika, ami saját szalon lett volna. Viszont most nyílt egy Budán, az Attila úton. Azok tervezték, akik a 4-es metró megállóit is, így igazán modern szalon született. Nagy felületek, kényelmes székek és természetes szépülés. Alkalmunk volt kipróbálni ezt a luxus szintre emelt kényeztetést. Hidratáló kezelést kaptunk, minden egyes fázis olyan volt, mintha a mező legszebb virágaival történt volna a radírozás, vagy táplálás. Mindig mondjuk, hogy a kozmetikus kezénél nincs fontosabb, hát Pozsgai Kata csodásan masszíroz. Határozottan, de közben gyengéden, úgy, ahogy kell, mert ugye mondtuk már nektek sokszor, megőrülünk akkor, amikor annyira semmi a kozmetikus keze, hogy a hatóanyagnak sincs ideje beépülni. Egy másfél óra alatt lettünk készen és a sok szépítőfűtől és a szuper környezettől mintha újjávarázslás történt volna. Nem véletlen, hogy már több külföldi hölgy választja ezt a szalont törzshelyévé. Leszögezhetjük, hogy igen örvendetes, hogy mire a világban eluralkodott a natúr kozmetikum mánia, itthon már réges-rég Ilcsi néni kitalálta nekünk ezt, a fia pedig méltó módon viszi tovább a stafétát, a természeteset ötvözi a modernnel és a kor szellemével. Mi a természeteset és a luxust is igen kedveljük, ez az új szalon ideális párosítás, megyünk még! Főleg, ha rózsasziromból készült arctejjel mossák le az arcunkat, mert az tényleg királynői érzés. 

 

 Az Ilcsi szépségmanufaktúra Budapesten, az Attila út 79. szám alatt található, a facebook oldaluk pedig ITT.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr577772882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása