Nesze!szer

Anya, levágnád a körmömet?

2015. augusztus 03.

 

baba_korom.jpg

 

 

Oké, a fenti mondat az, amit sose mond a csemete. Viszont megkarmol. Téged, magát, a nagymamát, a kutyát és egyáltalán...Ezért köröm tudorunk, Brigi most elmeséli, hogyan is kell ezt jól csinálni


Kisbabák születésekor kórházaktól függ, hogy levágják vagy meghagyják a csecsemők körmének hosszát. Nagyon puha , nagyon vékonyak még ezek a pirinyóságok és a karmuk is. Vékonyságukból eredően élesek is ezért szokták összekarmolni az arcukat.
Ha le is vágják a nővérkék, akkor is karistolhatnak, mert a köröm sarkokat meghagyják. Ennyire van idejük és lehetőségük, így is köszönjük nekik áldozatos munkájukat.
Amikor nem vágják le, kis kesztyűhöz hasonló zsákocskát húznak a babák kezére, ez megvédi őket a karmolástól. Arra azonban sokan nem gondolnak, hogy ebben is érik külső behatások a körmeiket (cumis üveg, az ágy, anya, a kis kobakjuk) ami miatt leszakadhatnak a körmök. Ha barázdált lesz, akkor még bele is akad a textilbe és tovább sérülhet, rosszabb esetben be is gyullad. Nem tanácsolunk semmit ebben az esetben, mindenki döntse el maga, mire, vagy kire hallgat, tesz-e mini zoknik a bébi kezére, vagy sem.
Eltekintve a kórházak hozzáállásától, egyszer haza is visszük a babát és le kell vágnunk a körmeit :)
Számos gyermek körömvágó ollót lehet kapni, a zömük sajnos nem alkalmas csecsemők számára. Olyan pici ujjaik és körmeik vannak, ha már 1mm-esre megnő, hosszúnak fogjuk látni körmeiket. Az ollók élei azonban ennél jelentősen szélesebbek. Szúrás védettek a végeik, viszont pont emiatt nem tudjuk az ollók hegyét használni. Nagyjából nem is látni, mit hol vág vele az ember.
Felnőtteknek való bőrvágó, vagy nagyon vékony körömvágó ollóval ige könnyen megoldhatjuk a dolgot.
Ha félünk hogy megvágjuk a picit, mert kalimpál vagy csak nem vagyunk biztosak magunkban nem kell aggódni!! :) nézzük meg, mikor van békés időszaka, az sem gond ha nem egyszerre csináljuk meg a két kezén, mert kevés az időnk. Az olló hegyét mindig úgy tartsuk, hogy egy picit az ujjbegyektől kifele álljon. Annyira hogy vágni még pontosan tudjunk de ha a pici megmozdulna, akkor nem az olló hegyébe nyúl bele.
Csecsemőknél bármikor nekivághatunk, kis és nagy gyermekeknél viszont a fürdés utáni időszakot válasszuk. (Már amennyiben nem egy iszonyat izgága gyermekkel van dolgunk!) Egyrészt ekkor tuti tiszta a kezük, vagy legalább nagyobb rá az esély (a gyerek keze mindig ragad) , másrészt náluk már jó, ha puhul a körömlemez.
Ha gyermekünk azt mondja fáj a körömvágás meg kell nézni min kell változtatni, mert ez nem lehet fájdalmas tulajdonképpen helyesen végezve.
Fájhat, mert túl egyenes az olló éle és vágásnál, ahol íves a köröm ott picit elemeli. Fájhat, mert szeretnénk minél rövidebbre vágni, hogy ne kelljen sokszor bajlódni vele, viszont ekkor megnyomjuk elöl a körömágyat hogy jól beférjen az olló , ami igen kellemetlen. Az is lehet, hogy életlen életlen az olló. Bármennyire ijesztő is, de nagyon éles ollóval lehet gyorsan és fájdalom mentesen végezni. Ebben az esetben is az olló vastagsága fontos, ha szélesebb mint a levágandó köröm, csak megdöntve férünk oda vagy ismét passzírozzuk az ollót a körömágy felé.
Fájhat, mert sajnos a gyerekek is hajlamosak bőr tüskét növeszteni, nagyobbaknál vágjuk le és krémezzük be a kezüket. Ne szokjanak rá a tépkedésükre.
Ha sűrűn ránézünk a babák és a gyerekek kezére könnyen rövid idő alatt végezni fogunk :)
Megosztó kérdés a gyerekek körömlakk használata. Ha káros lenne akkor felnőttek sem használhatnák, ezért emiatt ne aggódjunk , sokkal inkább a szomszéd néni véleménye miatt :)
Arra figyeljünk kortól függetlenül hogy amíg rágcsálják a kezüket, vagy nagyobbaknál kimondottan rágják a körmüket mellőzzük a lakkokat
Plusz tipp, azoknál a fiúknál, akik egyáltalán nem bírják a körmeik vágását. Éjjel, amikor alszik, vegyünk fel egy fejlámpát, osonjunk be hozzá és így oldjuk meg a dolgot. Egy ismerősünkél csak ez vált be....
Brigi, a Secretnails szalon vezetője, elérhetőségek ITT

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr27675846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása