Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. augusztus 02.

 

megosztos.jpg

 

Csak az a boldogság igazi, amit megosztunk másokkal

“Hányan emlékszünk arra, mit ebédeltünk három hete kedden?” – vetette fel a random kérdést Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója legutóbbi blogbejegyzésében. De hogyan kötődik mindez a spiritualitáshoz? Nagyon egyszerű: egy átlagos keddi ebédre valószínűleg nem emlékszünk, ám, ha a barátainkkal költöttük volna el az ételt, egymás életéről, sorsáról beszélgetve, történeteket mesélve, minden további nélkül emlékeznénk a finom falatokra.

A Kabbala Központban azt tanuljuk: ennek az az oka, hogyha másokkal karöltve teszünk valamit, akkor megszabadulunk az "én" kötelékeitől, s kapcsolatba kerülünk a bennünk lévő Fénnyel. “Amikor csak a bennünk élő Önző Részesedési Vágyra koncentrálunk, akkor ebben nagyon kevés a spirituális energia. Azonban amikor megosztozunk másokkal, amikor az egyenletben van valaki vagy valami más rajtunk kívül, akkor körkörös spirituális áramlás jön létre, mely önmagunk egy másik, magasabb aspektusával köt össze bennünket, s amely a valódi beteljesülést teszi lehetővé.” – mondja Karen.

Sokan nem tudják, de a legtöbb világvallás egyetért abban, hogy a mindenkori bevételünk 10%-át valamiféle jótékony célra kell fordítanunk – egyszerűen azért, mert az a rész “nem a miénk”. Azért kaptuk, hogy adjunk belőle másoknak. Ha pedig nem így teszünk, könnyen lehet, hogy az Univerzum ragadja el tőlünk azt, amit nem osztottunk meg. Ilyenkor vesznek el drága telefonok, kél lába a pénztárcának, vagy esnek kútba ígéretes üzletek. Ez persze nem azt jelenti, hogy adományozzuk másoknak mindenünket, míg aztán semmink nem marad. Inkább arról: ami igazán a miénk, az velünk marad örökké, a másokkal való megosztozásból pedig mi is részesülünk: a kedvesség, jóindulat és önzetlenség tettei mindig a mi érdekeinket is “szolgálják”.

Eheti spirituális “házi feladatod”, hogy emlékezz vissza életed legszebb pillanataira. Valószínűleg kiderül majd, hogy ezekben az emlékekben mindig jelen voltak mások is, akikkel megoszthattál valamit: egy étkezést, egy nyaralást, egy ünnepet, egy randit, vagy akár csak egy fontos gondolatot.

Fényes hetet!

whitecityboy.com

facebook.com/SteinerKristofOldala

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr867672078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása