Nesze!szer

Dinnye vagy, ha ezt most kihagyod, mert ennél jobb nem kell!

2015. augusztus 02.

 

neszedin6.jpg

 

 

A durva külső érző, édes és egészséges belsőt rejt! A sárgadinnye igazi szuperkaja! Szívünk szerin valóságos kampányba kezdenénk annak érdekében, hogy mindenkit rábeszéljünk arra, azonnal töltse fel az otthoni dinnye készleteket!

neszedin2.jpg

 

Az csak egy dolog, hogy a sárgadinnye finom, üdítő, tápláló gyümölcsünk. Nagy víztartalma az egyik legfőbb varázsereje, szomjoltó és hidratáló egyszerre. Vitamin és tápanyag tartalma azonban még fontosabbá teszi őt.Sokféle betegség megelőzésében számíthatunk rá, béta karotin tartalma például szemvédő tulajdonsággal bír, magas C-vitamin tartalmának köszönhetően véd az asztma ellen is. A rost, a kálium, a C-vitamin és a kolin tartalma támogatja a szív egészségét, ezáltal pedig jótékony hatással van a vérnyomásra. Segíti az emésztést, csökkenti a szervezet gyulladásos folyamatait, és megakadályozza a kiszáradást. Az egyik legfontosabb haj szépítő étkünk, hiszen a benne lévő vitaminok, tápanyagok szükségesek a faggyútermeléshez, amely megtartja a haj hidratáltságát és egészségét.. Hozzájárul az általános folyadékpótláshoz, ez alapvető fontosságú a bőr és a haj egészségének fenntartásában.

neszedin5.jpg

 

Hajkondicionáló: 

Darabolj össze egy csészényi sárgadinnyét, keverd össze ugyanennyi pürésített avokádóval, kend a hajadra és hagyd hatni 10 percig! Mosd le és szárítsd meg a tincseidet! A pakolás pótolja a haj nedvességét és visszaadja a ragyogását!

Egy csésze kockára vágott sárgadinnye biztosítja a napi C-vitamin szükséglet 97 százalékát. A sárgadinnyének számtalan fajtája ismert, Magyarországon is sokféle kapható. Van, aki a narancssárga tömörebb húsú gyümölcsöt szereti és van, aki a zöldes ananász dinnyére esküszik. Mindegyiknél a legnagyobb kihívás a hatalmas dinnye halomból a legmegfelelőbb kiválasztása. A súlyosabb dinnyék biztosan érettek, és ha kopogtatásra mély, tompa hangot hallatnak, akkor ne is keresgélj tovább! Ne vegyél sérült, puha héjú gyümölcsöt! Ha hazaérsz vele, minél gyorsabban tedd a hűtőbe, itt tárolva maximum 3-4 napon át őrzi meg frissességét. Mielőtt felvágnád, jól mosd meg és töröld szárazra!

Néhány gyors tipp a sárgadinnyére:

- Facsarj ki egy csésze sárgadinnyét, a léhez adj hűtött ásványvizet! Mennyei frissítő!

- Turmixolj össze sárgadinnyét, egy kevés őszibarackot, adj hozzá ízlés szerint mentát, ízesítsd mézzel és citromlével, keverj hozzá hűtött tejszínt és tálald dinnyegolyókkal, a legfinomabb gyümölcsleves.

- Szeletelt sárgadinnye, natúr joghurttal és egy csipet mentával, Pazar lakoma!

- Vájd ki a félbevágott dinnyét és tálalj benne gyümölcsfagylaltot!

Nesze!Zsé

 

neszedin8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr597671844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása