Nesze!szer

12 életigazság, amelyet Emily Gilmore-tól tanultunk

2015. június 01.

 

emily1.jpg

 

Amikor a legszerencsésebb véletlennek köszönhetően a TV műsor átböngészése közben rábukkantunk a Szívek Szállodájára, nem is sejtettük hogyan változtatja majd meg az életünket. Hogy ez több lesz, mint egy sorozat. A Gilmore lányok lettek a mi legjobb barátaink. Délutánonként, amikor leheveredtünk a kanapéra, teljesen kizártuk a külvilágot és elmerültünk a sziporkázóan színes, drámákkal tarkított epizódokban. Ahol minden karakter egy külön világ, s azt gondoljuk, mindenki tudott azonosulni valamelyikkel. Rory-val, aki megrögzötten karrierista (vagyis inkább elkötelezett!) újságíró, Lorelai-al, a megfejthetetlen komikával, Luke-kal, a baseball sapkás epekedővel, „Az emberek ostobák, levettem róluk a kezem” Michellel, vagy Mrs. élére vasalt nadrágkosztüm Emily Gilmore-ral. Mi most néhány pontban kitérnénk az utóbbi, méltatlanul elhanyagolt karakterre a sorozatból. Vagyis arra, hogy mit is tanulhattunk tőle a hét évad során.

1. A twinning igenis nyerő

Emily és Lorelai egy jótékonysági divatbemutató keretében egyszer bebizonyította, ha „véletlenül” összeöltözöl a lányoddal, az lehet a legjobban elsült „divatbaleset” is. Merj játszani és Tiéd a kifutó, Gilmore-éknál bevált!

2. Mindig hozd a legjobb formád!

Még abban az esetben is, ha valami miatt bevarrnának, és a börtönben landolnál. Sohasem tudhatod, hogy ki fog kimenteni onnan és milyen egyéb eszközöket kell még bevetni a szabadulásod érdekében. Egy a biztos: a jól öltözöttség sosem árt. Próbálj valami újat és merészet!

3. Ping és pong?

Köztudott, hogy Emily ki nem állhatja a ping pongot, hiszen egy hölgy nem játszik efféle sportnak nem minősíthető játékokat. A tenisz viszont a valaha létezett legelegánsabb tevékenység. A ping pong egyáltalán nem megengedett időtöltés, pláne egy Gilmore számára, szóval ez így minden igazi Nő számára felejtős!

 

 

4. A shopping egy sport

(.. ha már úgyis a sportoknál tartunk! ) Vagy úgy is mondhatnánk, hogy a vásárlás maga a sport. Hajsza a legjobbért, a minőségért. Mert semmi sem éri fel azt az érzést, amikor betérsz a kedvenc butikodba és az ott dolgozó eladók már névről tudják, hogy valószínűleg aznap mit fogsz vásárolni, vagy, hogy mivel lehet abszolút megnyerni a kedved. És ha még a pénz sem számít, csak úgy, mint Emily Gilmore-nál, egy csapásra tiéd a világ.

5. A becenév, az már csak becenév

De ha ételről van szó egy párbeszéd közepén, az nem feltétlenül szorul magyarázatra. Lorelai verhetetlen a péntek esti vacsorákon lezajló „hogyan készítsem ki az anyám egy perc alatt” játékban, amit általában rengeteg jelző, becenév, indokolatlan kérdések használatával és azok hosszas fejtegetésével ér el. Emily ezt ugyebár nem igazán díjazza. Azt tanítja, hogy legyünk mindig lényegre törőek!

6. A család az első, mindig

A Gilmore-ok (családi) élete sokszor igen tartka, de egy biztos, csak nem drámáktól mentes. Olykor kikészítik egymást, máskor pedig sírva borulnak a másik nyakába. Viszont, akármi történjék is és bármilyen hosszú időre is szóljon az eltáv, tudják, hol találják egymást. A lényeg, hogy mindig legyen egy összekötő kapocs. Emily esetében ez ugyebár egyenlő az elmaradhatatlan pénteki vacsorákkal, amihez mindig ragaszkodik.

7. Ismerd fel a jó kiegészítő fontosságát

Nem mindennapi képességekről árulkodik, ha a fiú a Táskát, méghozzá egy Birkint ajándékoz Neked. Általában ez az a pont, amikor érzed, hogy megtarthatod (Őt). Emlékeztek arra a jelenetre, amikor Emily és Rory ülnek a kanapén és Logan ajándékáról beszélgetnek? Emily világít rá Rory előtt, hogy egy jó és drága táskát semmiképpen sem arra terveztek, hogy a sarokban porosodjon, hanem arra, hogy mindenki lássa. Egyetértünk vagy egyetértünk?

8. Az antik komoly dolog, csakúgy, mint a puding

Vagy az, amikor megkér a nagyanyád, hogy válassz ki bármit, akármit a házából, hogy rád hagyja majd a végakaratában. De előtte pudinggal kínál, hogy átértékelődjön benned a dolog fontossága, miközben egy tucat post-it-tel rohangálsz fel alá egy régiségekkel teli házban. Ki mondana egy rakás használhatatlan kacatra nemet? Emily szeretetét ennél semmi sem fejezheti ki jobban.

9. A szekrény, mint kincsesbánya

Ennek ellenére nem kell minden ajándékot a nyilvánosság elé tárni és használni is azokat. Az a fontos, hogy emlékezzünk mit mikor kaptunk és hová rejtettünk el! Nagyon is jól meg van a nagymama által ajándékozott kristályváza a szekrény mélyén, amit szigorúan csak akkor halászunk elő, ha ebédre jön hozzánk, ugye?

10. Az utcai kaja a legjobb befektetés

És egyben a legnagyobb kaland is. Legalábbis Emily Gilmore számára. Stresszhelyzet esetén mindannyian eshetünk bűnbe és térhetünk be egy gyorsétterembe, hogy ott aztánmindenféle szeméttel tömjük magunkat. Ez az apró kisiklás bőven belefér, még a bárányt és mindenféle ínyenc fogásokat fogyasztó Emily számára is. Jutalmazd meg magad olykor-olykor és rúgj ki a hámból!

11. A technológia nem létszükséglet

Sose becsüld le egy határidőnapló vagy egy jegyzettömb erejét, hiszen a legeredetibb gondolatokat csak így tarthatod számon. Az pedig nem is a te hibád, ha nem ápolsz jó viszonyt a GPS- szel, így az nem oda visz el oda Téged ahová indultál. Nem lehet mindenki IT zseni, kövesd inkább a régi, jól bevált szokásaid, a többit pedig intéztesd el valaki mással.

12. Közösségi média és társai kizárva

Amennyiben nem vagy a technika ördöge, akkor nyilvánvalóan nem is díjazod, ha a lányod egy hangpostára felmondva közli veled, hogy: „Férjhez mentem, anyám!”. Azonban ha már így alakult és  te nem lehettél jelen a nagy napon se csüggedj: fogj egy jó nagy adag iróniát és szarkazmust, ahogyan tette ezt Emily is és gondold át újra! A hangpostára hagyott üzenetet számtalanszor visszahallgathatod és örök emlék lesz idős napjaidra is. Hogy is mondta Lorelai? Azt hiszem, valahogy így hangzott, drágám..

 

 

 

 

Nesze!Bogi

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr567509200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása